Hari pertama Zara dgn bbysitter yg baru

Ingat tak citer mama yg pening ngan mslh babysitter Zara. Alhamdulillah,ngan pertolongan sorang pakcik sepupu, mama dh pon dpt babysitter yg baru utk zara. sblum ni ade gak survey nurseri kat kawasan rumah. satu nurseri tu, sgt ramai okeh die jaga. so papa n nenek mcm tk minat. satu lagi nurseri just amik budak 2yrs ke atas. ade 2 lagi nk survey, tetibe dh jumpe ngn bbysitter baru ni. tros papa n nenek bg perstujuan nk antar zara ke situ. harga die letak mcm agak mahal bagi mama. dh mcm tahap nurseri pon ade. tp papa beria2 suruh antar anak dara die ke situ. ikut kan jekla..

nway, kali ni dpt bbysitter umur 50-an. duduk kat sek-20 shah alam. tkdelaj auh sgt. mama kena pusing sket jerk b4 gi kerja. act die dh jaga 3 org budak lain. sorang sebaya Zara, n lagi 2 orang baby bwh 5 bulan. sume budak lelaki. hopefully zara behave la kat sana spy tak membebankan makcik yg menjaga tuh. yekla, sian gak kat die sbb dh jaga 2 baby kan. pagi tadi mase mama antar mmg zara nangis gile2 la. mklumla, 1st time tinggalkan die kat rumah tu kan. tp dlm kol 9 lebih mcm tu bile call makcik tu kate die dah ok. kejap jek nangis pastu dok diam tgk tv.

babysitter lame? mama dh slow talk ngan die.smpatla ari sabtu lepas beraya rumah die + amik barang2 zara kat sane. bile tgk zara main2 ngan anak die aritu, rs sedih pon dtg nk pisahkan budak2 tu. tp..life must go on kan..diepon kate die ade prob jantung sume so mmg byk appoinment utk checkup.cumenya, mama lom smpai ati nk bgtau yg mama antar zara ke bbysitter lain.mama cume ckp nenek yg jaga zara, n mama takkan antar zara ke rumah die lagi..entahla..agaknye die takkan terasa hati, mama jerk yg takut jadi mcm tu..=p


gmbar kami ngan bbysitter zara yg lama..insyaAllah ade ms lapang akan bwk zara main ngan budak2 ni lagi..=)


p/s: sgt tension arini. mood nk update membuak2. tp broadbnd buat hal.internet kat opis pon buat hal arini. ni mama update terpakse gune daily subsription thru nset.membazir rm 6. mlm td 5 kali call celcom. last2 dia kt kena wt reprt yg mkn 3-7 ari gak nk setel..arghhhh..!!!!tkleh online kt umhla..huu..

12 comments:

Mrs. Adz said...

broadband memang selalu wat hal kan..daku pun selalu kena macam tu..tapi nasib baik tak potong en streamyx lagi..

kesian zara kena tukat babysitter..tapi nanti dah lama zara serasi la tu..

*Zetty* said...

Akak...smoga zara suka la nanti dok dgn baby sitter baru tuh...x pe kalu mahal...janji dia jaga ank kita elok kan...? ;p wah..nanti zara akn dpt ramai kwn kat ctu kan..? Take care ye cayunk..!!! ;p

Dilla Ady said...

amboi, cantek2nye baju zara nih..sasha nye baju raye ade lagi tau lily..simpan..hikhik..biasala kan dilla ni, nk nurunkan lak perangai menyimpan tu kat sasha..

sian kat zara kan kena tukar babysitter..kite ni sbgai mak mesti tak sampai hati tapi lagi tak sampai hati kalu kite nak keje tetiba anak terabai..

harapnye zara leh terima environment baru kat umah babysitter tu dgn baik ye sayang..

nza said...

Hope zara dpt suaikan diri kt umah baby sitter baru tu. Nk wat camnekn. Gitulh mslah kita org2 yg keje.

B/band mmg byk problum. B/band kak nza pn 2-3 hr wat hal. Nk upload pic asyik xdpt je. Sakit hati. Mau je rasanya nk buang berukband tu.

shila ariff said...

wah wah...mesti sonok dapat bbysitter baru..biasa le, kalo kita bekeja ni..kena le harapkan org lain yg jg anak kita..smoga zara hapi n enjoy ngn bbysitter baru dia...

lily azliyana @ mama zara said...

mrsAdz- tulaa..slalu ok jerk. kali ni wat hal plak. diorng suspect simkad rosak..tp tula, nk tgu setel pon mkn berhari2..sat ag ujung bulan still kena byr rm68...geram..

Zati- harap mcm tula kan. ni pg tadi akak antar pon die leh melalak2 mcm ape. mungkin sbb lom biasa kot. hope lame2 die okla. yela, bile tinggalkan die smbil die menangis2 mcm tu, nk gi kerja pon tk senang hati..=(

Dilla- hehe..kite ni mmg berlawanan spesis. baju raya Zara plak sume dh habis dipakai. kdg dok umah jerk tp sibuk pakaikan bj baru. bile dh pakai sume, barula leh cari alasan nk beli yg lain plak..=p

apepon, thanx concern ttg Zara yerk. kite pon harap die dpt sesuaikan diri ngan environment br secepat mungkin..

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza- harap mcm tu lah kak. apepon, broadbnd mmg hampeh kan. nasib mase call celcom dpt org yg lemah lembut. tk smpai hati nk marah2..haha

Shila- setakat ni nmpak die lom brapa nak happy lagi. dlm proses nk menyesuaikan diri + kenal ngan bbysitter br kot. klu ikutkan, bbysitter br ni lebih perngalaman + jaga lebih proper..

DYLA said...

mcm ne zara ngan new bbtsitter?

utk inas pun kami tgh carik. aduhai.

lily azliyana @ mama zara said...

Dyla- oh..inas pon nk kena antar ngan bbysitter br yerk. inas ok sket kot sbb die jenis peramah n tak takut org. Zara mmg penakut sket ngn org asing. tu yg biler kena tinggal melalak tak hengat punyer..huhu

mama_umar said...

hrp2 cpt zara sesuaikan diri ye sayang,cian dier..

Riena @ MamaAneesa said...

salam Mama Zara....hope Zara dapat sesuaikan diri ngan suasana baru...Anak riena Aneesa pun stay ngan babysitter baru....alhamdulillah dia tak ada masalah....masa hantar pun tak meragam siap gelak2 dan bye bye kat mama dia lagi.....mungkin zara pun lama2 ok.Then Babysitter zara jaga dia dengan baik....

Qistina's Mama n Abah said...

Sabar ye lily..tukar baby sitter nih memang akan menghuru-harakan keadaan seketika...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016