First time naik bas??


Hee..bukan mama yerk yg baru pertama kali naik bas, tapi anak dara mama ni..1st time dapat merasa naik bas. Bas ekspress balik kampung lagi tuh..hihi..

Dijadikan cerita, Sabtu malam ahad yg lepas papa tetibe ajak balik kampung. Sibuk ajak naik bas plak tuh..Tujuan die, nak amik kereta die yang atuk pinjam lepas raya aritu. Sepatutnya atuk nak antar kereta tu ke Shah Alam, tp papa berkeras nak balik amik. Mula2 mama mcm bising2 jugak takut Zara meragam dlm bas. Tp papa yakinkan mama, Zara msti tidur punye so mama pon setuju..

So, pas maghrib sabtu tu, baru terhegeh2 beli tiket kat sek 17 s alam. Dptla tiket ke jb kol 12.15 pagi. Kitorng mintak berhenti kat tol ayer itam. Zara mula2 masuk mcm tercengang2 jugakla. Lepas makan jajan n minum air sume, tros die tidur atas riba mama..

Tgkla org2 jakun kat bwh ni. Sibuk posing dlm bas..buat maluuuuu jerk..hehehehe..sbnrnya mmg dh lame tk naik bas balik kg..mama ni spesis sakit2 pinggang sket klu duduk lame dlm bas tuh..=p


Mama n Zara


Tiga org jakun..


Zara ngn muka mengantuk..


Yeay! 1st time naik bas..hehe


Smpai ayer itam kol 4am..atuk dh selamat tunggu dah. Act ni mmg balik mengejut betul2 ni. Kol 4am smpai, then melingkar tido smpai 9am, pastu bangun sarapan, rehat2, smpat balik jenguk nenek ma kat rengit plak. Lepak rengit tk smpai 2 jam, patah balik pt raja. Then after asar, shoot balik shah alam semula naik kereta. Smpai rumah dlm kol 9pm, kol 12 am tu papa plak bertolak ke kuantan sbb isninnya kerja..hahaha..gila tak gila..

Alang2 dh sebut psl balik kg, mama letak jugakla gmbar Zara ms kat kampung aritu yerk. Balik tk smpai 24 hrs pon..haru..

Zara kat rumah pt raja..














Zara kat rumah Rengit..Nenek baru beli buai baru utk mainan cucu2. sonot dak kecik ni dapat main buai..=)



.
.
p/s: pssstt..nak tau satu rahsia tak. hari ni mama curi2 berblog n berfb guna celcom broadbnd yg mama bwk dr rumah..nsib baik leh install kat pc opis. tp tk berani guna selalu2. just curik mase wkt lunch hr n wktu2 dh nak balik nih..hihihi..aci tak..=p

17 comments:

Riena @ MamaAneesa said...

ala muka happy jer si comel zara...best yer dapat balik kampung jumpa atuk....

~mamazahra~ said...

rambut zara lebih pjg dr rambut zahra.
comel sgt :)
zara nmpk lebih comel in person,akhirnya tercapai gak nak jupe zara.hehehe :D

nza said...

hi,hi,hi...kelakar la tgk muka zara mcm confuse semacam jer....

Nasib baik le kt sekolah mmg digalakkn guna inter..hi..kak nza lak cikgu ICT...syok abis la.

Qistina's Mama n Abah said...

Wah bestnya naik bas. Sha pun dah betaun ni tak naik bas.Tina lagi la..tak pernah sekali pun.

Isy..tak penat ke..rushing2 mcm tu? Tapi kdg2 seronok kan buat menda tak plan nih..hehehe..

Wah cantiknya kerusi batu kat rumah atuk zara... berkenan pulak tengok..mcm kerusi ofis..mesti selesa dokpetang2 kan..

The Queen Of My Heart said...

best yerk zara naik bas...sekali skala mmg best kan!!!

lily azliyana @ mama zara said...

Riena- hee..kali ni mmg mood baik. jumpe atuk tros kamcing..klu tk lambat gak die nk panas..=p

MamaZahra- Zahra pon sooo cumei..cute jek orgnye. dlm gmbar mcm dh besar..hihi..

KakNza- waaahhh..bahagianye jadik kak nza..tlg hack kan sistem server sy la mcm tu. bg bebas berinternet sket..hehehehe

mamaTina- atuk Zara mmg rajin hias2 taman die. sume kerusi meja batu tu die buat sndiri. umah sha laman luas, boleh ape buat mcm tu. request papa Tina buatkan..=D

mummyQis- hahaha..Zara tidur jerk spjg jalan..mama die ni ha penat dok pangku 4 jam..=p

mummyseri said...

salam mamazara..
kabare ye?
lama kite x dtg sini..
anyway zahra kite pon mase umo 3 bln penah nek bas dr klia ke ipoh..huhu mase tu mmg xde kete nk dtg jempot.kecik lg xtau ape..agaknye kalo time da beso cam ni nek bas mau haru biru satu bas lain jakunnya lain bising mulutnya..

Mrs. Adz said...

daku pun dah lama tak naik bas ni..tak buat ragam ke zara dalam bas tu??

YatieJay said...

Nak ke Zara dok diam dlm bas tu? Akak tak dapat bayangkan kalau Naufal naik bas. Alangkan naik keta pun tak reti dok diam.....kalau naik bas silap2 habis dia round ke depan dan belakang...

ibu emy efy eqy said...

bestnya dapat naik bas. acik wa pun tak pernah bawa anak2 naik bas... teringin jugak tapi takut anak2 acik wa tak duduk diam. pening kepala nanti dibuatnya...

shila ariff said...

wah wah...1st time naik bas..pas ni leh le selalu turun kuantan naik bas kan....leh le join hazim..selalunya kena naik malam..baru senang skit sbb depa leh tido...

p/s: sudah berani curik masa guna tenet (celcom) kat pjbt ye....heeee

azzul said...

mesti zara tercengang je kan tetiba naik kete yg besar dan ramai org heheh sguh comel

mizzyN said...

achi achi buka pintu

Putra Mama said...

seb baik zara x nangis nak turun.. kalo x.. haru.. mst penat zara balik kg x smpi sehari.. ish..ish

mama_umar said...

last zt naik bas time skolah dulu,huhu,sebenanye dulu njoy naik bas dgn kwn2 sbb suke mkn burger dlm bas ,hahaha,Umar baru smlm 1st time naik komuter tp bkn dgn kitorg,dgn atuk & nenek die,dekat jelah..excited die igt naik thomas & friends,hahaha

Mama_Aqish said...

wah...bestnyer dapat naik bas...aqish pun tak pernah naik bas gak

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Wah bestnya naik bas. Danish pun tak prnh naik bas..coming soon..hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016