Sesudah ke pantai, kami ke menara pula..

Sesi membawa nenek Zara jalan2 diteruskan lagi hujung minggu yg sudah..=p

Kalau sebelum ni bawak nenek makan angin kat tepi pantai, kali nih bwk nenek jalan2 KL plak..cume sndiri konpius apsal dlm banyak2 tempat, terasa nk bawak nenek gi KL Tower jugak..saje nk perabeh duit byr amission fee yg mahal tu gamaknye..huhu..tkpela..nxt time ade rezeki, bwk nenek jalan2 kat tpt lain plaklah ye..tunggu adek bby dh besar sket kite terjah tpt lain plak kat KL nun..hihi

Nway, ujung tahun lepas act mama, papa n Zara mmg ade round2 kat KL Tower ni pon..leh baca dalam ENTRY nih..mase tuh just survey2 harga nk naik ke menara tinjau tuh jekla..so kali ni nenek dh dtg cni, bwklah nenek naik atas menara tinjau tuh..ehhh..bukan stakat bwk nenek, tp bwk Zara lah jugak kan..first time Zara naik KL Tower nih..=)


Mama, Zara n nenek kat replika KL Tower..


Zara n nenek kat atas menara tinjau..dua2 baru first time jejak kaki ke menara tunjau KL Tower nih...=)


Nenek cube teropong2 sekitar Kuala Lumpur..


Sempat posing sbb kena 'paksa' ngan anak die ni haaa..=p


Berlatarbelakangkan bandaraya KL..


KLCC dari KL Tower..




Anak dara yg eksited naik menara..=)


Sibuk nk try teropong2 jugak..hehehehe..


Mama, Zara n nenek..


Mama, Zara n Papa plak..


Anak dara n papa kesayangan..


Okeh..ni dh turun bawah dah..amik gmbar nenek kat pokok jelutung ni plak..


Sempat rehat minum2 kopi skjap..=)



Kat ENTRY sebelum ni mama dh tulis dh admission fee utk naik ke menara tinjau tu kan..but kali ni mama tulis lagi skali k..so, harga nak naik ke atas tu utk kami sefamily:


Papa n Mama: RM38 sorang

Nenek: RM28 (utk warga emas)

Zara: FOC (sbb bawah 3 tahun..utk kids 3 - 12yrs patutnya RM28 sorang)

Total: RM104


Harga tiket kat atas tu sekali ngan pakej Animal Zone, Poney Rides ngan F1 Simulator..so sbb dh bayar, kitorng pon terjahlah tiga2 tempat tu..klu tak, rugilah plak kan..


Ni nenek dpn KL Tower Animal Zone..


Mama n Zara plak..


Nenek bergmbar ngan parrot kat belakang nun..


Antara animals yg ada..kecik jek tpt nih..tk banyak mane pon animalsnya..


Okeh..ni gmbar nak naik kuda plak..


Mama, Zara n nenek baru nk start berjalan..papa pon naik skali..agak2 kuda tu semput tak bwk kitorng..ehehehe


Mama n anak dara kesayangan (luvvvvvv this pic!!!heheh)


Last but not least, papa try FI simulator tuh..mama n nenek tgk2 jek..



Kesimpulannya...rase tak berapa berbaloi bayar harga tiket yg leh tahan mahal tuh..yekla, few years back nk naik menara tinjau tu cume belas2 ringgit jek...skang dh jadik mahal giler sbb die sekalikan ngan pakej2 yg lain tu kan... isunye, animals zone tu macam kecik sgt..binatang pon tk byk..pony rides plak tk puas naik sbb kami cuba dibawak pusing satu pusingan bangunan jek n lastly yg F1 simulator plak, lebih kurang cam tpt game jek sbnrnya..naik keta yg ala2 F1, pastu simulationnya mcm main vid game biasa..hmmm..tu yg rase kurang berbaloi...harga yg ditetapkan tu macam agak mahal utk pakej2 yg agak sederhana bagi mama..huhu..tp takpelah..dah pergi dah pon kan..yg penting, niat nk bawak nenek n Zara jalan2 dh tercapai..=)



Gmbar sebelum balik..nk jugak gmbar ngan KL Tower ni kan..=p


Gmbar nenek kat KL Tower wajiblah ada sbb mmg niat asal nk bawak nenek jalan cni..tp act gmbar ni mama edit jek (nmpak sgtlah kan) sbb susah nk amik gmbar KL Tower yg tinggi melangit tuh dari bwh..=p



Klaaa..harap nenek puas hati dpt jalan2 ngan kami nih..minggu dpn maybe dh takde sesi jalan2 dah..mungkin akan digantikan ngan sesi membeli persiapan2 terakhir utk mama n adek baby pulak kot..hehehehe


7 comments:

Diamilikku said...

salam lily..lama tak singgah...soirry la akak bz sungguh2...seronok tgk entry2 lily sementara menunggu kelahiran ni..enjoice jer....semoga semuanya dipermudahkan nanti yer....

✿etiey erywan✿ said...

wah zara tak gayat ker? gigih ibu mengandung ni berjalan yer.. bagus2... nanti senang bersalin.. amin

maya amir said...

lamenye tak naik sini..dah mahal ek tiketnye..eh ke mcm gitu gak dulu eh..hehe dah lupe..eh tu mak lily eh? sama muka dgn lily:)

Putra Mama said...

salam.. best tgk pic korang dgn nenek.. nnt btambah lg sorang, makin meriah la..;p

mariaariffbaby.com said...

kita penah ke sana gak masa ecah 6 bln..
so kiranya dah 2 tahun gak la..
lama tuh
:)

zailamohamad said...

salute ah ngan Lily, walaupon dah 9 bulan tp masih aktif jalan2, zaila yg xmasuk 9 bulan ni pon dah semput..huhuhu

Dilla Ady said...

mahal tu lily tiketnye..kalu tuk org biase2 cam dilla nih..mau 3,4 kali pikir nak naik ke tak...nk naik cam mahal giler..tak naik cam nnti takut kempunan pulak..

takpe la, sesekali jalan kan...tapi harus sedia duit lebih kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016