Zara tengok pengantin..

Sambungan dari entry lepas..

After Danga Bay, tros gerak ke Taman Rinting..area pasir Gudang dah kot Taman Rinting nih mama pon tak sure..smpai sane dh dekat kol 5pm pon..nasib ade nenek papa + makcik2 yg dh smpai awal jugak, so mama layan borak jek ngan diorang smbil tunggu majlis berinai malam tuh..mmg tak tolong buat kerja ape pon..hehehehe..Zara macam biasa 'enjin' lambat nk panas. mula2 smpai tuh muka ketat jek n asyik berkepit ngan mama..bile dah lama2..ewahhhhh..die plak yg over dok main2 kat pelamin pengantin sume tuh..hihi

Pelamin yg simple but sweet..tema utk sanding nih kaler pink + hitam rasenye..


Jumpe ngan anak sedara papa yg terbaru..Nur Imani Qasdina..umur dh 7 bulan dh pon..chomeiiii sgt die nih  + peramah tp Zara mane nak bagi kitorng ni pegang baby lain lelama..huhu


See..bile tgk papa dukung Imani, die pon sibuk nak ngendeng sama..tu yg dok risau membayangkan cmner reaksi die ngan adek nanti..silap2 mama pegang adek pon die marah..=(


Masa ni enjin dh panas sket..sibuk main kat pelamin pengantin..nasib baik tk kacau ape2..



Eksited jek die nk posing2 atas pelamin nih..=p


jakun ngan karpet berbulu tu kot..sedap jek Zara bagi landing..heheh



Nway, majlis berinai tu memang mula agak lambatlah. kol 9pm baru pengantin lelaki smpai..Zara yg mula2 paling eksited nk tgk pengantin akhirnya tertidur plak mase pengantin smpai..mmg tk dptlah die tgk pengantin kena tepung tawar sume tuh..penat sgt gamaknye sbb petang sebelum tu kan dah gi jenjalan kat mini zoo + danga bay. Nasib baik time kitorng nak balik, Zara dh terjaga n kebetulan pengantin ade buat salin2 baju so dptlah die tgk pengantin gak akhirnya..=)



Pasangan pengantin di majlis berinai..malam tu diorang pakai songket kaler hijau..


Ceria jek muka pengantin perempuan....yg lelaki plak cam malu2..heheh


Tak suka gmbar ni sbnrnya sbb nmpak sungguh kebesaran papa n mama..tp demi blog, ku gagahi utk menepek jua..kekekeke


Acara posing2 pengantin wajib adalah kan..tp ni jek yg mama snap..kate malas pegang kamera skang kan..=p


Last but not least..gmbar terakhir sebelum kitorg bergerak balik..dptlah Zara tgk pengantin akhirnya..siap cakap .."Mama..pengantin princesss"..hehehe..pntang org pakai crown sume die panggil Princess..=)



Kitorng gerak balik dekat kol 11pm pon..so 12 lebih gak baru smpai umah..sian papa drive sorang2 ngan mengantuk sume tuh sbb mama n Zara selamat beradu kat seat belakang keta..heheheheh


p/s: Tak senonoh kan kitorng..dr danga bay ke zoo then ke umah pengantin langsung tk tukar baju..padahal masing2 bawak baju salin tp sume malas nk bertukar..hihi

p/s2: Baru tau Festive Mall kat Danga bay tu mmg dh tutup yek..patutla nmpak kosong jek danga bay arituh..huuuu


9 comments:

Nana said...

sweet jek pelamin dia..
xpenah lg tgk combination pink+itam gitu

Dilla Ady said...

lain dari yg lain pelamin die kan..

pastu baju yg pengantin pakai pun jauh btul lari dari warna pelamin..huhuhu..

Sidratul Muntaha said...

ptut la ade bau masam2 sikit2 time baca n3 ni
rupanya dari zoo.
huuhuh

ieda said...

sweet je pelamin dia ..
amboi2 kakak .. bukan main layie kalah pengantin posing kat pelamin tuu ekekkek

mama_umar_maryam said...

part lily & puree besar dr pengantin tu lawak okeh,hik3..

Myra Jay said...

Kapet bulu memang sedap landing2, Zara try test dulu..hehee
Nyway pelamin cantik, pengantin plak pkai hijau, trus nmpk kombinasi baru.. :)

maya amir said...

aah laa lily..street mall tu dah tutup..skang pening, tak tau nak bawak mana sedara jalan kalau dtg jb..heheh

zailamohamad said...

Lily kalo berjalan jauh kaki sembab x? Zaila masa balik kg haritu sembablah jugak & sakit belakang yang amatsss, pastu gerak sekejap berhenti, sekejap berhenti pasal nak terkencing..heheheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiklah pelamin tu..simple but nice..

Owh..ye ke dh tutup Festive Mall tu..X tau plak..brp lama dh x p Danga Bay..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016