Tiba2 mengidam kopi???

Hehehehe...gara2 iklan Old Town White Coffee yg asyik berulang kat TV, tetiba ari Ahad lepas mama leh plak terliur nakkan kopi..act mase time preknenkan Zara dulu, mmg mmg addicted ngan kopi tau..ehhh..bukan kopi hitam pekat tuh, tp mase tu gian ngan nescaffe jek..tiap2 pagi time kerja tak sah klu tk pekena nescafe 3 in 1 tuh..smpai kenalah perli ngan budak opis nnti anak mama kulit gelap sbb mamanye asyik minum nescaffe..hihi..kali ni nye preknen, still minum gak tp dh tak addicted cam dulu..now pagi2 byk minum horlicks sbb konon nk kalsium sket..nk harap minum susu tepung mmg mama tk lalu..huhuhu

Opsss..berbalik padi citer kopi..kiranye Ahad tu mama dok sibuk nakkan kopi kat Old Town White Coffee jugak..so pas Zuhur gigihlah kuar nk pi minum2 kat sane..Rasenya, ni macam first timelah mama jejak OTWC nih..so bile tgk menu, sume kopi nmpak cam menyelerakan..hahahaha..nway, mama try order White Coffee Hazelnut yg sejuk mase tuh..Hasilnye..NYUMMYYYYYYYY..puas hati ok..rase nikmat giler kat tekak nih....=D..yg paling best nmpak sgt tetibe ngidam kan..kopi tk cukup secawan..pas abeh gelas white coffee hazelnut yg pertama, mama order lagi satu cawan..kali ni order plak White Coffe Hazelnut Ice Blended..super duper yummy...hihihi


Old Town White Coffee Hazelnut


Old Town White Coffee Hazelnut Ice Blended



Korang2 mesti selalu lepak kat Old Town ni kan..mama mmg tk pernah rasenye (tak taulah klu zaman dulu2 time lom kawen pernah lepak tp mama tk ingat kan..hehehe)..wlupon outlet Old Town ni sgtlah byk kat sana sini..skang ni klu kat shah alam, slalu lepak kat Pakli n Bangi Kopitiam jek..heheh..jakun plak rasenye..=p. .takpelah..tak kisahlah jakun ke tak jakun..yg penting dh dpt kopi yg diidamkan, ye tak..

Klaaa..meh layan gmbar2 sampingan kami minum2 kat Old Town tuh..selain minum order gak makan simple2..order roti bakar, me sup ngan mee jawa jek mase tuh..



Kesayangan mama..Zara n papa..=D


Mama n nenek..Mase nih mama masih menikmati gelas kopi yg pertama


Bucuk2 mama..bergmbar ngan mama yg berpuas hati dpt kopi yg dihajati..nmpak tak mama dh pegang cawan kopi nombor 2 tuh,,heheh


Lalink Zara..


Ni mase jalan2 kat Jusco Bkt Tinggi..ohhh..kitorng mmg gi Old Town kat JJBT mase tuh..=)


Gmbar sapingan lagi..on the way nk pi cari kopi mama..


Zara n nenek before kuar umah..



Arini dh Jumaat semula..best kan? cpt jek seminggu berlalu..minggu ni insyaAllah papa balik..then minggu dpn pon papa balik n tros cuti panjang smpai mama bersalin..makin dup dap dup dap plak nk tunggu minggu depan..hehehehehe

11 comments:

shila ariff said...

hehehe...lily, kalo dah ngidam..cepat-cepat dapatkannya...nnti dah masuk fasa berpantang..telan air liur je le...44 hari tuh!!!...huhuhu...

p/s; 'nangis' aku kalo tgk org mkn sedap2 masa pantang 44 hari...huhuhu...

maya amir said...

tak penah pegi old town.. tingin gak nak melepak2 kat situ..tapi mahal sehhh kopi secangkir gitu..heheheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kita suke minum yg old town coffee hazelnut nih..mmg sedap..harga mknan kat sini mmg oklah..roti2 dia semua pon mmg sedap..sesuailah utk minum ptg kat sini..

Ummi Eisya said...

minum selagi boleh minum sedap2 ni..nanti dalam pantang tgk jela ye.hihii

Dilla Ady said...

dilla pun tak pernah lagi masuk old town...jadi cam kejakunan jugak la nih kiranye..

tak tahan okeh tgk air lily tu..hihihi

da nk dekat bersalin ye..dilla lak yg seram..dilla doakan sumenye selamt ye lily...

Nana said...

hehehe
kita tak suka kopi..
tp bese klw pregnant
ngidam menda2 yg memang xsuka makan
caya tak klw kita ckp
kita xpenah masuk Old town?

✿etiey erywan✿ said...

baik amakan sekarang apa yang diidamkan. dah dalam pantang.. lama tua nak pantang dengan segala makanan sedap- sedap. heheh

ibuafiqahhuzaifah said...

salam lily,

masa ngandungkan zaifah mmg adict gler dgn nescafe sbb tuh anak gelap skit..tp xper sbb bb boy...haha

minum kat old town tuh mmg sedap n roti dia maveles..

Dah nak bersalin ek?irni lak dap dup dap..moga selamat suma yer lily...
kita doa dari jauh jer tau..moga bersalin kali ini lebih mudah....
nnti dah bersalin bgtau tau..

YatieJay said...

Akak tak percaya bila org ckp minum kopi/nes masa pregnant boleh menyebabkan anak gelap. Semua tu kan dari genetik....so, kalau rasa nak minum nes minum aje. Tapi kalau bf elakkan, sebab kafein tu nanti transfer ke baby ; )

dari akak yg suke gila minum nes!

mama_umar_maryam said...

hehehe..tingat plak teh 3 layer tu,kite same2 sukekan minuman tu ;)

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)

dan juga tutorial letak banner HB dapat gain 1sen per click =) http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/02/tutorial-letak-heartbeatdapat-4-sen-1.html
tq

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016