Dup dap..dup dap..dup dap...

Skang ni dah kol 12am++ pon..tp malangnye, mata mama masih tkleh nk lelap..act dah 2,3 malam dah mama jadik cmni..susah nak tidur..sume gara2 memikirkan hari yg bakal mama tempuhi siang nanti..yup..sebelum ni ramai yg tanye ape perasaan bile dh tau tarikh nk bersalin? so mcm nilah rasenye..eksited mmg eksited..sbb tk sabar nk jumpe adek baby..tapiiiii..psaan berdebar2 n takut tu mmg tk dapat dielakkan lah..tu yg 2,3 malam ni susah lelap sbb otak asyik terbayang2 few benda antaranya..

- pengalaman nak kena seluk menyeluk..huhu..ni mmg tk dpt dielakkan ye tak..klu tk 'seluk' manelah dokter dpt nk cek bukaan pangkal rahim tuh..tp seriusly, mama mmg ada masalah bab VE (vaginal examination) ni..dulu time Zara pon same..mama kena cop ngan dokter as 'patient with VE prob'..ni gara2 mama tk reti nk lembutkan badan time kena VE..asyik dok keraskan badan  n jerit sakit jek..huhu..

- sakit contraction..yg ni pon dok asyik terbayang2 cmnerlah kali ni punye sakit kan..klu boleh mmg tknak byg..tp nk wat cmner..terbayang2 jugak..=p

- proses meneran..huiiiii..yg ni mestilah terpikir gak kan..mase Zara dulu alhamdulillah 2 kali push tros kuar..tp kali nih tk tau cmner sbb klu ikut scan size baby pon lagi besar dari kakak die kan..harap dipermudahkanlah adek bby kuar nnti yek..


hmmm..tu antara 3 benda utama yg menyebabkan tido malam mama sudah tk lena..yg lain2 pon ada terbayang gak tp malas nk citer pjg2..apepon, harap kali ni lebih kuat n tabah ngan kehadiran papa kat sisi..yekla, dulu time Zara pon papa ada, tp sebab bersalin kat hosp kjaan versi hosp lama, maka mase dekat2 meneran tu jek baru papa dipanggil masuk..kali ni dh pesan awal2 kat papa yg die pon kena ready fizikal n mental sbb kena temankan mama dr awallan smpai akhiran..sat gi mama dok sakit2 kenalah die jadik tukang urut2 ker, tukang pujuk2 ker kan..=p

Klaaa..walau tgh dup dap..dup dap..still gak nk tepek sikit gmbar kat entry nih..act mama mmg dh berdebar2 sgt smpai nk wat keja ape pon tkde mood. tp siang semalam (Ahad), papa n Zara dok pujuk2 mama ajak kuar jenjalan jugak..papa kate nk bwk makan2 n tgk wayang before deliver..2,3 jam papa pujuk, last2 mama cair gak..ikut gak papa kuar..kitorng pi Jusco Bukit Tinggi. Papa belanja makan kat Windmill..


Mama n Zara..nmpak jek muka senyum tp debar dlm hati tuhan aje yg tau..huhu


Zara nk mamam roti + mushroom soup..


Mama n Zara n the foods..first time makan kat Windmill nih



Pas makan, papa ajak tgk wayang plak..mmg takde survey2 pon movie ape yg ade kat panggung skang so smpai2 TGV tuh tros blur nk tgk citer ape..last2 pas tgk gazet kat sane,  decide nk tgk citer "I am Number 4"..itupon sbb terpengaruh tgh pengarah die- Micheal Bay..bajet filem die mesti best kan..nasib baik mmg tak menghampakan..best gak citer tuh..Zara pon ok jek tgk dari awl smpai habis..=)


Zara n papa..sementara tunggu movie start..,

Anak dara mama yg dh pndai ajak pi tgk wayang..heheh

Pas kuar wayang, singgah Big Apple Donut plak..saje beli sebelum kena pntang makan nanti kan..=p



p/s: Act teringin sgt nk minum ice blended white coffee hazelnut kat old town..tp tadi malas dah nak pi carik..skang ni rase menyesal plak dah..mau teringat2 sepanjang pantang nanti..agak2 klu mama truun bawah bancuh jek nescafe 3 in 1 campur ais, ilang tk ngidam mama tuh..hehehheh..


p/s2: Harap2 sume urusan bersalin dieprmudahkan..tk sabar nk share citer psl baby baru dlm blog ni nanti..=)


14 comments:

mummy_ayu said...

leh bayangkan..
apa pun semoga semunya proses kelahiran tu berjalan dgn lancar..semoga semuanya selamat..jgn lupa update kat sini ye dear!!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah sama la kita tengah dup dap dup dap...saya pun ikutkan due 28 feb 2011...tapi sampai skang takde rasa sakit lagi..esok masih lagi kena pergi keje...malas nak bazirkan cuti awal2....semoga selamat semuanya ye

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dapat memahami camne perasaan lily skrg nih..kita dulu pon cam tu gak..part yg seluk2 tu mmg x tahan..Apapon harap semuanye berjalan dn lancar & selamat semuanya..

Izan Ishak said...

mmg brdebar2kan nak menanti saat melahirkan ni. apa2pun doakan yg terbaik buat lily n baby~

norly a.k.a sweetmama said...

moga selamat semuanya.
bykkn baca zikir " lailaha illa anta,subhana inni kuntu minazzolimin".insyaAllah, Allah permudahkan...

xsabaw nak jumpa adik baby zara :)

YatieJay said...

Ye laa...sedar tak sedar dah sampai masanya utk lily bersalin kan? Insya Allah, banyakkan berdoa. Akak harap semuanya berjalan dgn selamat dan lancar. Amin! ; )

Sue said...

semoga semuanya selamat! induce ni umpama menyerah diri utk di c-sect jugak la kan sbb da tau tarikhnye. tak sabar nk dgr gud news! n tak sbar nk tgk reaksi zara jadi kakak :)

NzA said...

Insyallah semoga semuanya selamat.....

ninieZUERYANNIE said...

best of luck lily.. semoga dipermudahkan semuanya.. x sabar jugak nk tgk adik zara..

ibuafiqahhuzaifah said...

irni doakan moga dipermudahkan proses bersalin nanti..
bab2 seluk,meneran etc perkara tu mmg xleh nak lari..
cuma jangan panik..banyakkan zikir jer..sakit3 pun zikir tau...
dengan mengingatiNYA proses bersalin lg mudah dari kita berkeluh kesah..

best of luck lily..!

✿etiey erywan✿ said...

insyaallah akan dipermudah. jangan risau- risau sgt.. nanti bp naik. cuba tidue secukupnya.. tp itulah perasaan yang tak boleh dielakkan kan...

Ummi Eisya said...

daku baca ni,pun takut gak..hihi..insyaAllah selamat..zara jadi kakak..tolong jaga adik tau..

Dilla Ady said...

ohhh...seramnye...

dilla doakan sume selamat la ye tuk lily n baby..

tak sama la..nape tak mintak awal2 dulu..nnti ngences la baby kuar..huhuhu

littlehumblelynn said...

smg sumernya selamat :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016