Saya MALAS!!!

Malas nak buat kerja sbb bos takde..bile takde bos, maksudnye takde org yg sibuk2 nk tanye update kan so rase nk rileksssss jek..

Malas nk update blog sbb takde aktiviti menarik sgt pon utk dicerita. cuti CNY dimulakan ngan sesi bergambar2 di Putrajaya ari Khamis tuh (later update), then gerak balik ke Pt Raja. Jumaat plak balik Rengit. Sabtu kami ke JB sbb ada majlis kawen kazen then Ahad dh gerak semula ke Shah Alam.

Malas nk ambil2 gmbar dah skang. yang ni tak tau sebabnye..tp sbb kurang aktiviti amik2 gambar, maka mood nak bercerita dalam blog pon kureng..=p


Heee..apelah mama ni kan. awal2 ari kerja dh nmpak mood lemauuuuu jek..nantilah, malam ni ker, esok ker, baru mama update blog bersungguh2 yek. act ade jek gmbar sket2 aktiviti CNY arituh, tp lom sempat transfer masuk pc lagik..klu kat opis ni leceh sket nk transfer2 gmbar so redha jekla update 'kosong' arini kan..

BTW..arinih Zara dh start dok umah jek. takde pi taska dah. kira mama cutikan die buat sementara sbb nenek Zara ade kat shah alam skang..insyaAllah, nenek akan temankan mama n Zara smpailah mama bersalin nanti..buat mase nih kira mama dptlah 'berhoneymoon' sket dr wat kerja2 umah..opssss..bukanlah mksudnye tk membantu langsung n harapkan mak semata2..tp tau2 jekla..nenek Zara tuh mmg extra rajin...kompem ade jek benda die nak mengemas time mama kerja nanti..slalu klu nenek ada kerja mama tinggal nak basuh baju, sidai baju, n layan Zara yg suka tido lewat tuh..huhu

Klaa..mama nk pi berjalan2 ke blog kawan2 jap sbelum smbung wat kerja..few days ni ade jek BW, tp mmg tk tinggal jejak langsung..nk update blog sndiri pon tak dan..last entry pon entry sedih jek..nway, thanx to kawan2 yg banyak komen kat ENTRY tu n memberikan kata2 semangat buat mama..LOVE U ALL!!!!..=)


11 comments:

Nana said...

hehhe kita paham..
penah mengalami sindrom malas tu

YatieJay said...

Percayalah Lily, bukan awak sorang yg dilanda kemalasan. Kat opis ni pun lengang aje, ramai amik EL. Akak lak dari pagi masuk kerja dok menghitung masa untuk balik rumah.

Waahh..bestnya ada mak kat rumah. Taklah sunyi sangat kan?

maya amir said...

kat jb ari sabtu ari tu? nape tak bgtau.. anyway kalau bgtau, akak pun xde kat jb.. hehehe.. alhamdulllah ade mak temankan lily.. nanti kalau dah deliver, bagitau sini k:)

Sha@Mama Tina said...

wa...dah ada teman ye kat umah. Nenek zara banyak pengalaman kan..so hopefully korang bertiga have a wonderful time together2 lah..sementara menanti adek baby join the club

Myra Jay said...

Sebab ari ISNIN kot yg buat kita rsa MaLaS.. Bos plak takde, mmg tak rajin ler..hehee

shila ariff said...

wah..zara tak pi taska ye...sonok le tuh..nenek ada kat umah..leh main2 kat umah...hehehe...lily, takde aktiviti kat kg takpe..yg penting leh blk kg ngn cuti percuma..tak yah tolak cuti tahunan...huhuhu...suka sgt...hehehe

Sidratul Muntaha said...

mengandung aderlah masa tuk bermalas - malasan
tpikan lily
aku ni pun tgh malas tahap gaban nih
mals giler
penangan CNY

Dilla Ady said...

btul la kalu da name duk ngan mak nih, ade jek keje yg die nak wat kan..

dilla duk ngan mil nih pun, ade jek aktiviti mil tu ha..sampai kekadang rase segan le pulak..

hari nih mmg mood cam ke laut sket kan? huhuhu...

zailamohamad said...

mesti berdebar2 nak bersalin kan?? Zaila ada check up esok, risau juga ni..harap2 semuanya akan ok;)

kakyong said...

sesekala malas tu okay jer..

ingat kakyong yg 24 jam di rumah ni, hari2 rajin ker... ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily p JB erk Hari sabtu tuh..Napa X bgtau..klu x leh jumpa..kita duk umah jer spjng hari cuti tempohari koz hubby keja..

Syoklah Zara ada nenek temankan spjng hari..

Kita pon lately..mcm mls nk wat N3..tetambah lg ngan intenet yg lembab giler..tension..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016