Berhujung minggu di Janda Baik- Pt 2

Hari kedua, kol 8 am dah kena kejut ngan urusetia untuk bersarapan..act dah bangun pon tp berat btol badan nak pi mandi..syok jek dok bergelumang atas katil..kekeke..si Zara cm biasalah. mmg payah nak bangun pagi..last2 Zara mama tak mandi kan pon. tros angkut bwk turun bwh ngan mata masih terpejam..dh berangan nk rendamkan die dalam air sungai jek nanti..=p

Nway, wktu sarapan Zara dh segar bugar..smpat layan sebotol susu..minah ni sorang nmpaknye tk mandi pagi lagi..anak org lain sume dh cantik2 tukar baju..nway, pas breakfast ade sikit acara sukaneka..mostly untuk kanak2 la..sebelum tu, kitorang amik kesempatan jalan2 kat kawasan resort lagi



Budak tk mandi pagi..=p


Sibuk kacau org sarapan..hehe
3

Jalan2 lagi sekitar resort


Segar sungguh angin pagi kat Janda Baik..=)


Papa, mama n Zara kat sungai berhadapan kawasan resort..sungai sebelah cni lebih dalam n kurang batu2 rasenye berbanding anak sungai kat tepi resort




Untuk sukaneka kanak2, Zara mmg tak joinlah..minah ni kan takut orang. mau die reti nak main tiup2 belon tu sume..heheh. papa jeklah yg join main musical chair tu..tp papa tk menang pon. utk musical chair bahagian ppuan, mama malas nak join..menyokong dr jauh jek. after sukaneka, diorang wat pesta buah2an plak..ada durian and rambutan..jeles tgk sume org melayan durian..mama smpat gak jamah seulas..mmg sedap. spesis pahit2 gitu..nak makan byk2 mmg dh takut..tk maulah dok demam lagi gara2 makan durian kan..


Zara yg sibuk nak join papa main..hihi


Kaum2 ibu sedang main rebut2 kerusi..=p


Pesta buah dimulakan


Papa yg sedap melayan durian..


Ngan kawan2 mama

.
.
.
Kol 11am mcm tu, sume acara leh dikatakan dh selesai..tros mama ajak papa berendam sungai lagi..tk puas berendam sekali jek petang sebelumnye kan..Zara mcm biasa, tkt sejuk..baru rendam sket dh nangis2 nak naik atas..so sekali lagi mama n papa kena bergilir2 masuk sungaila..=)


Mak buyung yg syok posing + main air + berendam..=p






Turn papa plak masuk sungai


Budak yg takut sejuk..last2 lepak pondok makan jajan jek die..hehe



Dekat kol 12pm, baru kitorng naik bilik..terkocoh kacah nak kemas barang sume sbb kol 12 dh kena checkout dh sebenarnya..ada acara penutup lagi. nway, alhamdulillah, ade rezeki mama menang cabutan bertuah..slalu mmg tkde luck..tp tiap kali preknen ni nmpaknye mmg murah rezeki..hehehe..jadilah kn wlupon lucky draw kali ni just dpt hamper jek..=p. pas acara lucky draw, kitorng makan lunch, pastu tros gerak balik ke shah alam semula..


Smpat berselubung lagi b4 checkout..=)


Gmbar kenangan dpn bilik before checkout


Time amik hadiah lucky draw


Mama n Zara


Budak kecik kesayangan mama


Before bertolak balik, amik gmbar reramai dl..


Dlm keta mase bergerak balik..smpat gak papa bwk ronda2 satu kampung janda baik tuh






Okeh..habis sudah citer janda baik..harap next yr ada lagi aktiviti macam ni..dgr kate nak buat jauh sket..hehehe. nway, pasni tunggu kitorng nye family vacation plak..masih dalam perancangan nak gi mane yg sesuai..=D

10 comments:

Nana said...

wah syoknye zara jalan2 ek
jalan nk ke resort ni bahya x lily?dulu kita penah g sini sekali ikut jalan belakang petronas genting sempah tu fuh..kecut perut dia nye jalan tinggi nampak highway karak tu

liyanadiabu said...

bestnyer g janda baik,last g masa zaman sekolah dulu.tu pon lalu jer..xsinggah mandi pon.dah lama xmandi kat air terjun.nie gah pregnant 6 bln.so xblh nak bersuka ria sangat.

♥-- emieysandra --♥ said...

wah..banyaknyer durian..
ehehee

~_^

lily azliyana @ mama zara said...

nana-emmm..ok jek..klu nak ke resort ni jalannye besar sket..tp yg masuk kmpung sblh lain tu agak kecikla..mcm jalan cameron tuh, tp kurang kronik sket..hihi

liyana- slm kenal yek..oo..tgh preggy 6 bulan yek. sy dl mase preggy 8 bulan leh teringin berendam air terjun. last2 hubby bwk gi air terjun lentang..balik tu tros demam..haha

emieysandra- mmg byk..geram jek akak tk leh makan sbb tgh preggy..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..bestnyer..byknyer duyan..
yg syioknyer tuh mandi sungai..
Best jer tgk lily berendam kat sungai tu..

Owh..dpt lucky draw yer.. Tahniah..rezeki tu.. :)

nza said...

best la kalu wat family day tmpt2 camtu.....sejukkkk!!!!!

Ummi Eisya said...

lily dah brape bulan..dah nampak dah perut tu..

Dilla Ady said...

sori lily, da lame tak jenguk lily n family..bz n komputer rosak la..huhu..

waaahhh...beznye tmpt nih...ni la ciri2 percutian yg dilla idam2kan..tmpat camni la..sejukkkk jek mate memandang...

YatieJay said...

Sporting betul husband lily nak bergambar dan letak kat blog. Husband akak takmo....sebab tu kat blog akak sangat jarang keluar muka dia.

Akak teringin sgt nak gi tempat2 mcm ni....cantik lak tu. Berapa ek sewa chalet tu?

kakyong said...

zara walau tak mandi still menten comel... :)

jeles lah tgk org berendam dlm sungai ni... macam kena g berendam gak ni...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016