Berhujung minggu di Janda Baik- Pt 1

Hari Sabtu lepas, mama sefamily bertolak ke Janda Baik utk sama2 memeriahkan Family Day department mama..ni sbnrnya first time aktiviti mcm ni dianjurkan kat dept. insyaAllah, leh buat lagi tahun2 akan dtg..nway, hasrat nak berkonvoi ramai2 ke Janda Baik tk kesampaian disebabkan papa terlewat balik dr Kuantan..kol 9am baru smpai shah alam..so amik masa rest2 dl before gerak ke sana..



Before bertolak..Zara siap amik buku kaler die nk wat bekalan ke Janda Baik..=p


Std aksi fr mama n Zara dlm keta..hihi


Alhamdulillah, kol 2.30 petang kitorng sefamily smpai ke D'Ark Resort, Janda Baik. masa ni bebudak opis lain sume dh check-in dah pon..budak2 operator plak (mostly yg join budak2 bujang operator kat R&D dept) masing2 dh bersukan sesama sndiri..after amik kunci, kitorng pon angkut barang dlm chalet then rest2 jap. Ikutkan, bilik mmg agak besar n cozy..bahagian toilet pon cantek..tp bilik tu terlalu basic smpai tv pon takde..nasib baik papa bwk laptop. klu tk mau kebosanan si anak dara mama tk dpt nak tgv kartun..hehe


Chalet kami..Tempua Room..


Bilik yg agak cozy..tk lame pasni abeh susunan katil kitorng ubahsuai..nasib katil ade roda so senang nak tolak2..=)


.

Petang Sabtu tu mcm takde aktiviti sgt..lebih pade aktiviti bebaslah..kaum2 lelaki lain mostly main bolasepak, berlawan ngan org kampung Janda Baik..yg family2 plak ramai dok berendam sungai..So mama, papa n Zara pon amik kesempatan jalan2 explore kawasan resort..Pas jalan2, ade minum petang..dh sudah minum petang tu baru mama amik kesempatan berendam sungai...huuuuu..mmg sejukkkkkk air die..=p


Sebelum jalan2 smpat pau jajan minah ni


Kawasan sekitar resort ni mmg cantik n menghijau..=)





Ni kat bangunan lobby..die buat gaya ala2 rumah kampung mcm tu. Zara plak posing cam gadis melayu terkahir kan..hihi




Papa posing tak hengat..=p



Waktu rest minum petang


Dihidangkan ngan Laksa Janda Baik..sedap gak leh tahan



Aktiviti petang, layan Zara main bola. nasib bwk ball ni..nak harap Zara main ngan bebudak lain, hampeh..huhu..mmg tk reti berkawan die ni







Finally, mase untuk turun sungai. so berposing di tepi sungai plak. sungai ni depan resort tu aje







Ngan kwn satu opis, Miza..die ni pon tgh preknen gak 'seusia' ngan mama..tp die preknen anak no 3 dah..=)


Zara n Family @ Janda Baik


Nmpak best giler kan sungai nih..tp sayang, byk sgt batu2..kena berhati2 klu nak berendam


Budak Zara yg tak tahan sejuk..tk mau lasuk berendam lame dlm air sungai tuh..rugiiiii


Turn papa dpt celup air..kena bergilir2 sbb Zara tk mau turun..hihi



Dekat 6.30om barulah kitorng sume naik balik bilik..sejukkkkkk sgt2..tros bergelumang 3 orang bilas dlm bilik air..nasiblah ade water heater kan..sedap sket nak mandi..hehe..After semayang n rest, turun semula ke tpt makan untuk dinner..mase dinner tu buat sekali smbutan hari lahir utk anak salah sorang opismate..kek ben-10 tu wife die yg buat sndiri sgt sedap ok..full of chocolote..nyummy!!


Tantek kek nombor 8 ni


Nyanyi lagu bday beramai2..


Sementara org len berkumpul, mama dok sibuk layan Zara makan..selere die makan nasik n sup malam tuh



After dinner, smbung aktiviti ke dewan karaoke..bile ramai operator ni, ramailah peserta nak menyanyi..mcm2 sore ade..mama smpai nak pekak telinga gara2 sound system kuat sgt..last2 lepak luar jek..sambil2 karaoke tu, diorang buat bbq gak..disebabkan dah dinner tadi, so buat bbq simple2 jek..ade kerang, sosej n daging beger..byk gak mama melantak kerang mlm tu..nasib baik tak sakit perut..=p


Sekitar suasana dlm dewan karaoke..



Mama n family lepak kat meja luar jek..chatting2 smbil makan2..=)





Apepon, kitorng tk tunggu smpai karaoke habis pon..dalam kol 11pm mcm tu dah gerak naik bilik..mase utk berehat n bermesra sefamily plak lah kan..=p

nanti smbung stori pt - 2 k..letih nk pilih gmbar dah..hehe


p/s: pd kawan2 blogger sekalian, so sorry mama dh lama tk tinggal jejak kat blog korang..selalu wktu siang bace update blog gune google reader jek..time malam plak dok asyik rase badan tk sedap..maka bukan setakat kerja rumah, laptop pon tk larat nak bukak..huhu..nanti ade masa mama beramah mesra mcm biasa k..=)

12 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer pi bercuti...kita teringin nak pi melaka..kena plan ni...

Sue said...

bestnye picnic... d'ark ni tak seramm ke? ehheh teringat cerita ape tu yg kat tv3 dulu.. yg umi aida ngan emelda berlakon tu. Ku Seru... kan? hehehh dorg kan wat shooting kat d'ark ni...

lily azliyana @ mama zara said...

Anje- hehe..bestnye..pas genting nk ke melaka plak ye..=D

Sue- yeker..hihi..tk tau pon ada shooting tv kat situ..lgpon aritu kitorng kan ramai so tkdelah rase seram ke ape..best jek..=p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

seronok kumpul reramai kan lily..nak2 ngan geng yang satu kepala...sure happening punya....

he he he.....main sesorang pun jadi yerk....

cik puan akish said...

wah...syoknyer zara jln2 la....

[-suziey-] said...

uwaaaaaa bestnye air sungai..sukaaaaaaa....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kita pon dh hampir seminggu x beronline ni..mood x de.. :)

Syiok lah ada family Day..seronok kumpul ramai2..Tempatnye pon cantik..Bilik pon nampak luas & selesa..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

canteq resort ni yek.boleh suggest untuk buat family day gak ni

note:suka tengok wajah ayu anak dara ni atas tangga..auww!!

Ummi Eisya said...

seronokkan g family day mcm ni..dah lama tak g..cantik tul zara posing atas tangga tu..ayunye la..hihiii

nza said...

jeles weh....sejuk tmpt tu....cantik la, mcm suasana kg....

@>--ummi zahra--<@ said...

seronok nyer dapat gi bercuti..kite kat sini, dah keje 4 tahun, x pernah pun wat family day jauh2..huhuhu

shila ariff said...

tu le..aku skrg ni pun tak sempat dah nak sign in..byk sgt kerja..tgk tadi, rambut zara dah panjang..simpan utk raya nnti ye..anyway, bln puasa ni agak mencabar le utk ko..1st trimester dlm bulan puasa..harap alahan tak teruk le ye...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016