Ramadhan yg ceria!!!

Hehe..ceria sbb weken ni baru dpt posa same2 ngan papa Zara..=p

Klaa..smbung citer Ramadhan ke-4 la yek..mcm mama bgtau semalam, papa Zara kol 11am ari sabtu baru smpai umah...smpatlah die tdo merehatkan diri dlm 2jam sbelum bangun semula layan anak bini..n semalam mmg seharian lah kitorng melepek kat umah..dok bilik, pasang aircon, pasang laptop. smbil layan Zara tgk kartun, layan die main, n layan borak2 jugak..NIKMAT okeh!!! rase cm rileks jek pose semalam..klu time kerja, rase cm penat giler2 jek..ehehhehe

Pastu petang lepas Asar, ehhh..dh lewat dh sbnrnya sbb tgu Zara bangun tdo..kol 6pm kot baru kitorng kuar nak pi carik makanan berbuka..punyelah konpius nak makan ape last2 tertuju ke seksyen 7 shah alam..nak pi makan nasi ayam penyet lagi..hehe..niat di hati nak cari kedai ayam bakar Woeng Solo tu tp tersalah terjah..kat kawasan tu rupenyer ade 2 tmpat ayam penyet..yg kitorng pergi tu name kedai die 'Kedai Ayam Penyet AP'. mase tgh order baru perasan salah tpt..sbb before ni bace psl Woeng Solo sek 7 tu kat blog Alycia..tu yg mcm pelik tgk environment lain tk same cam dlm gmbar kat blog die..tp sbb dah duduk kan, so tros jeklah order..=p

Sementara tgu waktu berbuka just borak2 ngan papa jek..Zara bile nasik smpai tros makan..agaknye dh lapar sgt sbb siang tu die just makan nuget ayam..pastu yg tak bestnye, bile die dh kenyang, mulalah tkleh dok diam ajak papa jalan2 kat luar..iskkkk..tk tenang nak berbuka dibuatnye..



Zara yg rindukan papa..=)

Aksi2 Zara sementara tgu order..

Order form yg kena tick sndiri..

See..nasi putih smpai jek tros minah ni membaham ..ehehehe

Soto ayam (sup ayam) lauk tambahan utk Zara,,

Yg ni of course set utk mama..ayam penyet yg sgt crispy..berganda2 sedap dari ayam penyet kat pasar ramadhan tu..ehehehe

Papa plak sibuk order udang penyet..saje nak makan seafood katenya..

Org tamak selalu rugi..papalah ni nak gak order lauk extra..pecal + ikan asam pedas..dua2 tak habis sbb kurengggggg sedap..eh..papa kate pecal tu ok tp tak habis sbb die makan sorang2..mama tak doyan..=p

Air kiwi utk papa, n blue coral utk mama..rase so so jek..

Mama yg tgh sedap menjamu selera ngan ayam penyet..dua hari berturut2 dh nih layan ayam penyet utk berbuka..=p


Siap makan, dh kol 8pm..berdesup balik umah sbb nak semayang maghrib..niat di hati nak beli bahan mentah utk masak sahur pon tak kesampaian..but still, sahur pagi td mama masak nasik..lauk masak yg paling simple sekali mane yg ade stok..so, bersahurlah kitorng berdua ngan sup telur+kentang+bunga kobis n ikan bilis+bawang+cili+kicap..wlu simple, alhamdulillah kenyang sgt..rase sgt NIKMAT sahur pagi td bile papa ade di sisi..yekla, kan dh berapa hari mama tk lalu nak bersahur..sahur pon makan ape yg ade jek..ni baru dpt sahur sempurna sket..makan nasi sepinggan, pastu siap makan buah2an lagi..=D


Lauk2 simple utk sahur kami..=)



Arini, ramadhan ke-5 sekali lagi berbuka pose kat ngan makanan luar kot. tk tau lagi nk makan ape..arini pon just rehat2 kat umah jek..malam ni kol 11pm papa akan balik kuantan..so esok n 2 mgu seterusnye, kembalilah mama bersahur n berbuka sorang..takpelah,yg penting.. sgt2 berharap after papa balik butterworth tu, die dpt cuti nak balik kampung kat batu pahat..mama dh homesick giler2 dah ni..=p

9 comments:

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

amnoi bahagia bila en abg balik yea hehehe..ayam penyet tu ada 1/2 sedap ada yg tk sedap heeheh banyak gak order..
org batu pahat ke..org johor la ni..sama la kita..sy tangkak..

Diamilikku said...

kalau bersama suami tersayang..minum air kosong je pun dah cukup sedap dah...hehhehehehhe

Ummi Eisya said...

ala siannya bunyi..sayur n buka sendiri yek..sabar ye lily..sedap nampak ayam penyet tu..

lily azliyana @ mama zara said...

adlin- hehe..mmg org johor sejati..husbnd pon batu pahat gak..Zara pon lahir kt batu pahat nun..=p

kak su- tula..lagi2 utk sy yg dpt jumpe hubby sesekali ni kan..berganda2 nikmatnye bile dpt pose ngan yg tersayang..=)

ummi eisya- mmg sedap pon..smbal die pedas giler..hihi

rina said...

eh.. pregnant lagi ke.. hehe salam pregnant.. ada geng.. :)

Dilla Ady said...

tak pernah lagi la dilla rase ayam penyet nih..sedap ke..tengok cam bez jek lily..setakat nih sepanjang kt bazar yg dilla slalu pegi lum ade lagi ayam penyet nih..

tak tau la kalu kt bandar kluang..mungkin ade..waaa..teringin pulak nk mkn tgk entri lily nih..hihihi..

bahagianye berbuka dgn insan tersayang kan?

nza said...

saat yg trindah bila dpt brbuka brsama family trsyg......

shila ariff said...

terliur aku tgk pics makanan tu..aku pun baru skalu makan nasi ayam penyet ni..kat bandar kuantan..nama restoran dah lupa le..kat area EC mall (malay town)...nnti ko turun sini, aku bawak ko pi try nasi ayam penyet..

p/s: terliur aku tgk soto ayam tuh...

Yan said...

zara same mcm qis.. klu dah lapar. ape yg ade depan mata terus disebatnye

smlm.. sbb tengahari tak makan.. mkn biskut jek pastu 2-3 ketul popia... bile time buka.. mkn mee bandung.. kite baru letak mee dlm mangkuk dia.. dia terus laju suap kat mulut..
"ehh nanti... kuah lum letak.."
haiyaaa ape rase makan mee kosong camtu nak oiiii

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016