Kejutan yg pelbagai rasa...

Hari ini nak citer pasal kejutan yg mama dapat ujung minggu aritu..1st kejutan, mmg lah menggembirakan..2nd kejutan, agak sadis la sket..huhu

Ok..kejutan pertama yg smpai kat mama petang sabtu yg lepas ialah..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
*

*


*


jeng3x..




nmpak tak sape yg ade sekali berbuka ngan mama tu..iyeeeee...papa Zara balik shah alam petang sabtu yg lps!! mmg mengejutkan lah sbb setau mama papa kena kerja ari sabtu tu..die msg mama kol 4pm kate dh smpai tapah..rupe2nye kebetulan ade bos die nak balik ke subang so papa tumpanglah sekaki..

mmg syoklah kan sbb dh bajet kena pose sorang2 tetibe hubby muncul dpn umah..cumenye sbb papa bgtau dh on the way lewat sgt, maka mama tkde plan nk masak ape2 special arituh..just carry on ngan ape yg mama dh rancang which is mihun sup n bubur sumsum..simple but puas makan..abeh satu periuk sup kitorng kerjakan 3 beranak smpai sahur..=p

Mihun sup air tangan mama..


Bubur sumsum yg pertama kali mama buat sndiri..okla rase die but terlembik sket sbb terlebih air kot..papa siap tanye ade lagi ke tak sbb mama mmg buat cukup2 dpt satu bekas tupperware jek..hihi


Pencuci mulut, tembikai merah yg sgt manisssss..



As for kejutan kedua, sbnrnya tgh bersedih hati ngan berita psl cuti raya papa..aritu dh kompem papa dpt cuti raya mcm biasa..tup2x, jadual bertukar plak. makanye, papa kena stand by masa raya pertama tu nanti..huwaaaaaaaaa!! first time ni raya w/o papa..papa kate raya kedua baru die balik..nasib baik kebetulan kakak mama punye turn pon raya kat rengit tahun ni..so harapnye ngan kehadiran anak2 buah yg ramai tu nanti akan mengurangkanlah kesedihan mama beraya tanpa papa kan..=(. nway, tgh sibuk memikirkan baju raya sedondon yg mama n Zara tempah tu cmner. nk pakai gak berdua mase raya pertama ke, or nk tunggu papa balik baru pakai same2..huhuhu

Klaa..mcm biasa, tepek gmbar Zara sket sbg penutup entry. mase ni tak tau lagi papa nak balik..kitorng dok terperap seharian jek dlm bilik..mcm biasa, sgt heaven bile pasang aircon, bukak cd kartun pastu golek2 ngan anak atas katil..hihi



Zara yg suke layan cermin


Tgh joget2 lagu dokter cinta..abaikan katil yg tak bercadar tu yek..lom smpat kemas katil lagi mase nih..hihi


Kakak Zara yg semakin banyak perangai lately..huhu


Tayang duit raya dari pak su die..act adik papa yg bongsu tu pon tk dpt balik raya sbb baru kerja as nurse..so awal2 dh bagi duit raya kat Zara..=p


Tgk kartun smpai muncung2 mulut..=)




Ok..mase utk menyambung kerja..arini kena kerja kat lab..huuu..kompem extra penat arinih..

16 comments:

Sidratul Muntaha said...

huuuuuuuuuu..
mmg terkejut dlm kemanisan ade kepahitan..
zara dah dpt duit raya!
bestnya!
lily,take care arr...
jaga bb..
sian Adlin..takd rezeki.
ko jgn stress2 tau.
happy jer.

cik puan akish said...

zara...sebijik sebijon muke papa..!!!!daddy gurl nehh..:)

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

mmm meehoom tu sedapnya..hehehe
kita pun rindu nk makan bubur sumsum..
raya sedondon yea apa tema taun ni hehehe amboi zara dapat duit raya dahh bestnyee..jempur raya kat tangkak umah kita jom..raya ke-2 sampai rabu ada sana hehehe

Ain said...

sonotnya bila tiba2 yang dirindu muncul depan pintu kan....

hubby ain pun selalu kerja taim raya, tapi takde la terasa sangat sbb dia boleh balik rumah kejap2 waktu kerja tu....

bestnya zara awal2 dah dapat duit raya....

hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

ayu- insyaAllah..harap evertyhing oklah ayu..next week baru nak pi 2nd checkup n scan bby..huuu

cik puan akish- dr lahir muka die dh sejibik ikut muka papa..ehehehe

Adlin- hehe..thanx menjemput yek..insyaAllah klu smpai tngkak lehla singgah kan..=)

Ain- ni 1st time papa Zara kena keja time raya..tu yg terasa mcm sedih sgt kot..huhu

shila ariff said...

aku dah agak dah..1st kejutan tu mesti asben ko balik wkend..pasalnya hari tu bgtau x dpt blk..2nd kejutan tu, aku paham pasal arif pun berkemungkinan begitu..diorg ni tak sama mcm kita..kena duty le, stand by le..dah kawen ngn askar ni, kena le redha...

YatieJay said...

Adeh...akak tumpang sedih dengar kejutan kedua tu. Wlpn laki akak bukan kerja mempertahankan negara (cewah!), last year dia kena keja on 1st day raya gak. Dan memg kebetulan giliran raya kat rumah PIL. Nasi baik gak.....so, laki akak balik semayang raya jap lepas sesi bermaafan zassss pergi kerja semula.

Dalam hati menyumpah seranah company tu sebab tak sensitif langsung dgn perayaan kita wlpn owned by org islam. Kalau kena kerja kerana negara mcm hubby lily boleh paham gak laaaa...

kakyong said...

menarik bihun sup tu... byk hari dah plan nak buat, tp kena ikut selera en ayah plak...

Dilla Ady said...

sweet jek kan suprise yg pertama tu...kalu dilla da tersenyum simpul da..

uwaaa...sedihnye la camtu..kalu dilla pun tak dapat bayangkan camne sambut raye berdua jek..ari tu papa acha pun ckp kemungkinan die tak leh cuti raye tahun nih..kena tunggu seminggu kemudian baru leh..tapi sib baik tak jadi tau..mungkin tahun depan turn papa acha pulak..mase tu mmg berdondang sayang la dilla jawabnya..

mama_umar_maryam said...

alahai..serprise cuti raye tu mmg xbesh,tp apekan daya,hrp lily bersabar byk2 k..wah zara dh dpt duit layeee..sonoknye!

Sha@Mama Tina said...

alamak...camner perasaan raya tanpa papa zara ek? huhuhu...

nza said...

sedihnyaaaaaaa....ttp sekurg2nya lily dpt braya dgn family kt kg...apa pn sabar ye....

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

zara anak papa erk..sebiji muka papanya..cute girl!!!

lily,take care ar...jaga zara ok..apa pun sbr yer..

azzul said...

mmg sedey sikit bila raya hubby takde kan..sy pernah gak gitu 2 thn lps..rasa raya yg plg tak best skali lah.sy siap beraya kt kl sbb hubby suh blk kg dgn dia jg. Dah la dia keje, abis 2 beranak je la kt umah tgk tv..jiran sume blk kg huhuhuh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah.....hubby ada sekali balik berbuka yerk lily....sesekali hubby balik....mmg terasa seronok kan lily

amboi zara.....pandai nari yerk..lily ambil ler video dia tengah joget2 tu..

uit...raya lambat lagi dah dpt duit raya yerk....untung ler zara

Yan said...

papa zara kene standby raya pertama??? tu yg tak besh tuh...
dulu ms kecik akak selalu gak tak beraya dgn ayah raya pertama sbb ayah kena keje... kami balik 3 beranak je dgn arwah mak ms tu.. dah tengahari or petang raya pertama baru dpt jumpe ayah kt kg..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016