Ramadhan 2010..

Salam 1 Ramadhan..

First of all, nak wish sume kengkawan blogger kesayangan mama 'Selamat Berpuasa'..semoga amalan puasa kita tahun ini dipermudahkan, diberkati n diterima-Nya.. jgn lupe sekiranye boleh, amalan2 lain poh haruslah dilipat gandakan ye tak..=)


.
.
Nway, puasa tahun ini ialah puasa keempat mama as isteri, and puasa ketiga as mama..
Puasa 2007, mama masih lagi preknenkan Zara 3 bulan kot mase tuh..alhamdulillah, dapat puasa penuh..
Puasa 2008 and 2009, mama dh ditemani Zara dah..
So puasa kali ni, puasa keempatlah kena puasa sorang2 kan..utk kwn2 mama yg slalu amik berat psl mama, tkyah risaukan mama k..mama dh biasa puasa sndiri..=)
Cume tahun ni agak mencabarlah sbb dh tmbah sorang lagi baby dlm perut..
Harap baby Zara yg yg besar tk banyak ragam, n baby kat dlam pon duduk baik2..
klu leh mama nak pose penuh lagi tahun ni..insyaAllah..
.
Nway, sahur pagi tadi mama just sahur ngan beger McD + air horlick jek..
dari semalam dok pikir nak sahur ape last2 balik keja singgah mcD beli beger siap2..
itupon terkulat2 nak abehkan sebijik beger..
mcm nilah klu dh sahur sorang2, tk selera rase nak makan nasik.
walhal kalau papa ada, or time sahur kat kmpung mmg WAJIB sahur nasik okeh..
.
And puasa tahun ni pon rase cam kelam kabut sket sbb tahun ni tahun 1st Zara kat nuseri waktu bulan puasa
2 tahun sebelum ni kan Zara dok ngan bbysitter
mmg selalu mama akan pi beli makanan berbuka siap2, baru pi amik die (bulan pose mmg mama tk masak utk berbuka..hehe)
tp kali ni dh lain dah
Nurseri bukak smpai kol 6pm jek utk bulan ramadhan
means klu amik lewat dr kol 6pm, kenalah cas extra kan
klu hari biasa, extra cas dikenakan klu lewat amik kol 7pm
Mama plak keja comp jepun, so takde lah episod balik awal di bulan pose..huhu
maka plannye, setiap hari kena balik amik Zara dulu, baru pi carik makanan berbuka
jgnlah Zara buat perangai..mklumlah, skang kan die dah EXTRA manja..=p
.
Apepon, tk sabar tgu papa balik minggu ni..
nak sahur n berbuka sama2..
minggu ni jek papa available kot
sbb pasni die kena gi kursus ke butterworth n labuan pulak
entah bile dapat sahur n berbuka sama2 lagi..
yekla, wktu weekdays mmg tak kisah puasa sorang2,
tp klu weken papa tk dpt balik, slalunye mama still akan bersedih hati..huhu
yg penting, hope papa dpt cuti rayalah tahun ni..
ade ura2 diorang kena beraya kat labuan..
klu btol, time tuh lah kompem mama menangis tak berlagu kot..ehehehe
.
klaa..mcm dh banyak jek membebel nih..
baru puasa hari pertama..
nk pi smbung wat kerja plak..=p

11 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

selamat berpOse kpd zara's family!
~_^

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

selamat menyambut ramadhan & selamat berpuasa lily n family..:D

Ain said...

selamat berpuasa lily....

Diamilikku said...

selamat berpose lily..be cool k...hehheheh....take care..minum susu banyak2 tau

Ummi Eisya said...

selamat berpuasa lily...take care ye..

Nana said...

hoho kita senaseb amrul mgu lg satu baru balik
kita ms peknen damia 3mth 2mgu xpose sebab dok muntah manjang lembik rasa

Dilla Ady said...

slamat berpose lily..

harapnye sume pun okeh berbuka ngn zara nnti...

Cinda... said...

slamat berpose...samela arr kite 1st pose bersahur sorang2 .. ;D kite cek asben keje shift .. kalo keje mlm kite sahur sorang2.. kalo kije pagi kite berbuka sorang2 ... ehhehe

muge bulan pose ini lebih berkat & lebih baik dari yg sebelumnye ameen ... :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

selamat berpose gak liliy..jangan sedih2 berjauhan ngan your hubby..si zara kan ade boleh temankan sahur :))

e.l.i.z.@ said...

selamat berpuasa lily & family!

wahh eli ni mmg ketinggalan ketapi laaa...awak prgnt ekkk...tahniah lily! suka la zara dpt adik..

sahur ngan burger? kalu eli pun x lalu gak heheh tp harus la terpaksa telan..kang lembik lak siang hari

eli doakan hubby lily dapat cuti ye..jgn la beraya kt labuan..jauh tu hehhehe

p/s: semalam eli lalu kt nitto denko tu..terus tingat kt lily & mieza =)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

SELAMAT BERPUASA LILY..!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016