Macam tau2 aje..

Citer ari Khamis sbnrnya nih..mama dilanda ketensionan tahap gaban sbb ade problem ngan kerja..kire ade sket (mslh besar sbnrnya) prob yg menyebabkan kerja mama tertunda..so sbb tkleh nk buat ape dah, so tgh hari tu tros call papa ajak gi lunch date..papa mase tu kebetualn tgh cuti lagi so tgh hari tros papa dtg amik mama kat opis..
.
Cam biasa, klu nak berpoya2 tkleh lah gi jauh2 kan. so kitorng terjah jusco bukit raja jek..ingat nk lepak2 makan tgh hari pastu nk ajak papa jalan2 usha kasut baru..yg papa ni plak pantang mama 'ngular' sket mulalah nk ajak merewang (merayap) lebih..leh plak die cadang gi tgk wayang..hahahaha..dasat tak. tgk wayang time kerja tuh..tp mama dh siap pesan kat group mate klu kebetulan bos perasan mama tkde bgtau jekla mama half day..tp klu bos tk perasan, just diam2 nanti mama curi2 masuk opis lmbat sket..=p
.
So, akhirnye tertengoklah citer 'The Sorcerer's Apperentice' ...so far oklah citer tu..mama mmg peminat Nicholas Cage sejak citer national treasure..lagipon citer ni kan citer magik2 gitu kan..best jek layan..cume tk berapa minat ngan pelakon yg jadik apparentice tuh..tk bestlah suara die..eheheheh
.
.


Berlunch date di Kenny Rogers ngan papa..

Lunch ringan utk papa..chicken sandwich yg sedaappppp..

Hot cappucino kot nih..kongsi 2 orang..

tetibe rasa nak makan macaroni ni semata2..amik ko satu mangkuk makan smpai nk muntah..haha

Desert yg sungguh nyummy..


Org yg tgh me'ngular' makan eskrem tnpa rase bersalah..siap posing ngan uniform kerja lagi tuh..hehe..tp pas makan eskrem ni abeh sakit gigi sbb sejuk sgt..huhu


The tickets..
.
.

Abeh jek movie kol 3 lebih, terkocoh kacahlah balik opis..mcm yg diaspect, bos langsung tak perasan mama tkde..or kalau perasan pon die buat2 tk perasan jek..die mmg stail mcm tu..sukati kolah nak buat ape, yg penting kerja siap..ehehehehe...
.
Nway, kegumbiraan dpt mengular aritu tak berpanjangan..petang tu time amik Zara kat nuseri leh plak die meragam..bukan sket2 nye meragam tau..dok mengamuk tk mau masuk keta..pastu bile dh smpai umah pon ngamuk lagi tk mau masuk umah..dok asyik tunjuk tgn ke satu arah, tp tk mau cakap nak pi mane..last2 kitorng bwk pi mcD beli kentang goreng..smpai umah, nangis lagi..kuar balik gi kedai plak beli vitagen..pastu smpai dpn umah still tk mau masuk. round plak pi playground. smpai playground dah ok sket..tp tk mau ngan papa..nk mama yg layan die..even nak naik tangga slide pon nak mama pimpin walhal selalu pndai jek main sndiri..huhu..last2 kol 7pm kitorang angkut jugak die balik..punyelah menangis2 lagi time masuk umah..pas maghrib, mama n papa dh terpengsan dah gara2 kepenatan melayan Zara..die ni macam tau2 jek kan kena tinggal siang tadi smpai over meragam plak petang2 tuh..huhu
.
kol 10pm mcm tu kitoang tersedar sbb si Zara yg kejut..b4 tu sblum tertdo kitorng dh siap2 psgkan cd toy story kat die..bile citer dh habis (2 round jugaklah) die pon kejut kitorng..wlupon dh kol 10pm smpat lagi papa ajak kuar..alasan nak carik pampers Zara yg dh kehabisan stok..kebetulan lom makan malam lagi..so kitorng terjahlah tesco extra nak beli barang2..pas abeh shopping, lepak kat KFC extreme park plak..melayan Zara makan ayam..ganti balik melayan die yg kena tinggal siang tu kan..=p
.
.
Muke ceria dpt pi KFC..

sibuk godek2 toys dlm chicky meal ngan papa

Main n makan sepuas hati..
.
.

.
pas makan, tros balik umah..dh dekat kol 1am mase tu dah..tkpelah, yg penting Zara dh ok..serik nak tgk die ngamuk2 lagi mcm petang tuh..perangai budak nak dapat adik gamaknye kot..huhu

12 comments:

[-suziey-] said...

ooooo repot kt bos..ekkek:D

adeii menggoda btl eskrem tu..

lily azliyana @ mama zara said...

suziey- hahaha..sekali skala amik kesempatan takpe..=p

Sha@Mama Tina said...

hehehe...ha..baru tau..tinggal zara lagi..kan dia ngamuk dah..hehehe

Dilla Ady said...

camne ye lily layan karenah zara bile ngamuk tu? tak menduga keimanan dan kesabaran ke lily?

dilla nih slalunye mmg berapi jek dalam dada tau..rase nk letak Acha kt bawah pastu tinggal biar die nangis puas2..geram tgk..tak pun..dilla sebat betis die kuat2..

bile dia da okeh nnti mula la menyesal sbb terpukul die tadi..huhuh..

tp Acha pun bile mood tak baik, tak mo langsung ngan Papa die nape ntah..sampai lenguh tangan mendukung..

Nana said...

kita pon suka sandwich dia sedapp kan krus la nampak papa zara

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

mmg budak nak dapat cenggitu kot sbb zahra pun cenggitu peel dia lately.sikit2 majuk, kdg tak bersebab nk majuk pun...
agaknya dia tahu yg sikit hari lg, dia bakal berkongsi kasih ngn adik dia, tu yg nak perhatian lebih.layankan aje.hehe

Ummi Eisya said...

bestnye dpt makan.makan..zara dah nak jadi kakak..biasa la tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara nk bermanja2 habisan dulu sblm dpt adik... :)

Diamilikku said...

bos tak baca blog ke???
akak tak leh nak buat story mory ngelat kat blog akak..ramai sangat pembaca senyap di kalangan staf tempat keje akak..
pastu nanti mula aahh menyampai2...so better kalau ngelat2 keje diam2kan je lah..hehehheh :)

lily azliyana @ mama zara said...

Sha- tula psl..tau2 jek die dh kena tinggal..slalu nak ke mane2 mesti bwk..=p

Dilla- haih..mmg menguji kesabaran dilla..kkdg mmg kena cubit or sebat gak..tk dpt nk kwl psaan marah tuh..act dh lame die tk buat perangai nih..baru2 ni menjadik2 balik lak perangai merajuk die tuh..

Nana- kitorng 1st time try neh..slalu asyik makan set ayam jek..heheh..mmg best!

norly- klu papa die ade ok sket leh layankan aje..tp ngan mama die susah sketlah..sbb mama die tgh dipengaruhi hormon asyik nak marah jek..pntang tgk anak nangis rase naik jek darah nih..=p

lily azliyana @ mama zara said...

ummiEisya- agak nye lah tu kan..ni baru anak sorang..anak 2 nanti lagi kelam kabut klu masing2 dh wat perangai..=p

Lily- tula psl..mak nye jek yg asyik tk tahan sabar bile tgk die majuk..huhu

Kak su- heheh..mau nye die nak bace blog ni..kat fb pon nmpak tp tk pernah nak add..tk mau ade hubungan luar lngsung ngan bos..kang susah nk luah2 hati psl keja..kekekeke

nza said...

amboi smpt g dating2 lagi tu...best......

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016