Wedding + 1 night stay di Palm Garden Hotel Putrajaya

Salam Khamis suma..kembali berentry backdated..hihihi..30 August lepas kami sefamily smpat bermalam di Palm Garden Hotel Putrajaya..tujuan sebenar2nya nak attend majlis persandingan anak sepupu mama..sepupu mama ni duduk kat Sarawak tapi sebab sedara mara ramai kat semenanjung maka majlis buatlah kat sini jek..sepupu mama ni plak mmg rapatttt sgt dgn makcik2 dia so dengan baik hatinya siap sponsor penginapan untuk mak n makcik mama di hotel yg sama wedding tu dibuat..alang2 mak mama dah overnite kat hotel tu kan, jadinya mama n kakak mama yg dok Penang tu pon decide nak stay semalam kat situ jugak..yekla, leh jumpa n borak2 lama sikit dgn mak kan..mak pon leh spend masa ngan cucu2 die..=)

By the way, kami smpai lewat kat wedding tu..kol 10am baru nk gerak kan maka 3,30pm mcm tu gak baru smpai..hahahaha..mujurlah masih ada makanan cuma sayangnya mama termiss nk jumpa ramai sedara mara..huhu..


Congrats Hanna n hubby..pengantin bergmbar dgn mak n makcik mama..

Zara n geng plak bergmbar ngan kak Ana

Mama n kakak ipar..husbnd masing2 wat hal sndiri masa ni..huhu..by the way, abg n kakak ipar mama tak stay kat hotel ni so dpt jumpa sekejap jek hari tuh..>_<

Majlis dah habis kan maka pengantin pon tak mau dah dok pelamin ni..maka dptlah kitorng layan posing2 lagi atas pelamin..hikhik



Bby Zayed wat hal sndiri..jakun ngan mainan baru die..=p

Mama n 2 hero..tgklah zareef buat gaya ape tuh..huhuhu


Kami check in bilik sndiri agak lewat ptg tuh..so sementara dapat bilik, tumpanglah berehat, semayang, mandi kat bilik mak mama..dlm kol 5pm mcm tuh naik bilik mak, then kol 6pm budak2 dah sibuk beratib nak mandi kolam..papalah yg rajin melayan zara zareef + anak2 kakak mama mandi masa tuh..mama n kakak mama smpat gak turun tp kitorng lmbat sikit saja tgk budak2 kan..=p


Baru selang seminggu dah mandi kolam lagi budak ni..minggu sblmnya kan kami ke Resort World Kijal tu kan ni kat putrajaya plak

Ngan kazen2 diorng





Kakak mama n si kecik Mardhiah

Bby Zayed tumpang tgk jekla ye

Percubaan merendam kaki baby..ni kalau ikut papa mmg die bwk mandi kolam terus ni tapi of coz mama tak bagi.kesian sejukkkkkk..hahahaha




So malam tu check in bilik..sepupu mama yg tlg uruskan booked bilik..husbnd die mmg dah biasa berurusan ngan hotel ni so dpt diskaun 40%..byk kannn..ahahhaaha..kami dpt bilik suite..besar sgt kot sayang duduk sekejapan jek..kikiki..ada ruang tamu, satu bilik n ruang dapur..tapi kan..bilik ni aircond die superrrrrr sejukkkkkk..dah letak paling low pon sejuk kan..akibatnya zareef zayed terus selsema esok tuh..hukhuk..


Bilik kami..tak smpat nk utilize sume ruang sbb byk spend masa kat bilik mak mama jek..=p






Dinner kami malam tu kat cafe hotel jek..foods bertema kan seafood n grilled..memang sedap2 belaka..harga pon leh tahan 'sedap' lah kan..hukhuk..utk dewasa tak kisah sgt sbb makan banyak..utk kanak2 rm40/person??? makannya sosej 3,4 ketul, minum air, kuih sikit..nangissss bayar..ekekekekeke..tapi takpelah, yg penting dpt spend masa n chit chatting ngan family kan..=p (ayat sedapkan hati sbb dah makan mahal..hahahaha)


Zareef, nenek mah, nenek jenah, acik zaki

Cik yan n kak syuhadah

Mama n nenek..bby zayed dah ketiduran pon masa ni

Zara n geng2 die sibuk nak meja sndiri..

Antara foods ari tuh..nyum2x..

Pas makan, smbung borak jap kat bilik mak mama then dkt kol 11.30pm  baru balik tido kat bilik sndiri..bby zayed kami requestkan bbycot utk dia...


Aktiviti hari ahad esoknya..kami turun breakfast beramai2..ehhh..tak sume pon..zara n geng2 kazen die dok tidur dalam bilik so malas nak kejut..pas breakfast tu baru diorng bangun n papa bwk diorng mandi kolam sekali lagi..mama malas dah nak turun masa ni so lepak bilik jekla layan baby sambil kemas2 barang..kol 12.15pm mcm tuh kitong pon check-out..ohhh..lupa..mak n makcik mama checkout awal sket dari kami..sebabnya sepupu mama ajak diorng join hantar pengantin ke majlis sebelah lelaki plak..petang tu pas selesai majlis sebelah lelaki mak n makcik mama terus bertolak balik kampung..


Zareef @ breakfast..mkn coco crunch jekla dia..

Bby zayed smbung tido sementara kakak abang mandi kolam lagi..tu tido smbil mimpi senyum2.gerammmm..haha

Nak check-ot sudahhhh..gmbar kenangan zara zareef wth kazen2




Sebelum gerak balik kuantan malam tuh, smpat jalan2 area klang sekejap..cam biasa singgah aeon bukit tinggilah melepas rindu kat port lepak lama..ekekekekekee...tak tau nape each time kitorng ke area kl, klu smpat nk jugak gi klang kan..dpt tgk rumah kami kat bdr puteri  tu dari hway jek pon jadilahhhh..rindu giler kotttttt..huhuhuuhuhu

 

4 comments:

mummy_ayu said...

Nice wedding. Selamat pengantin baru...
2 in I la ni yer...wedding plus holiday. Best!!

mamaarifakeem said...

Wah wah..meriah.... jln2 saje bby zayed kan... untung la... ^_^

Nad MamaZN said...

sonoknya tgk baby zayed tido.. tak hirau kakak n abang dah..tggu beso sket.nnt, dia pun join sama la ye hehe

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnya wedding kat hotel!!nampak meriah sebab bermalam kat tempat yang sama kan..lagi satu diskaun tu memang bestlah kak..berbaloi..hehe..mandi kolam tu bonus..seronoklah anak-anak kan..berendammm..hehee..kalau aida kan kak, bagi je baby mandi air sejuk..anak-anak aida lepas sebulan je terus mandi air sejuk..bagi tulang kuat!hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016