Satu jam di Sempurna Resort Kuantan | Aktiviti penghujung cuti sekolah

Salam Isnin semua..habis dah cuti sekolah..frust zara tak dapat gi umah bbsitter lagi..hahahaha..nway, nak tepek gmbar aktiviti sabtu lepas..papa budak2 ni kan outstation ke kedah..actually jumaat malam tu dah bergerak balik tp sbb kemengantukan, tido kat hway and pagi2 sabtu baru smpai ke rumah..btw, ikutkan mama mmg taknak kacau papa arituh kot2 penat lagi kan berjalan jauh..tapi si papa yg offer nk kuar jenjalan plak..dok offer nak bwk budak2 ke swimming pool..hmmm..sukalah si kakak n zareef kan..

So, port pilihan papa di Sempurna Resort Kuantan..klu dari umah mama, resort ni letaknya on the way nak ke Pekan..dekat jek pon..keluar umah mmg dah petang so sempatlah dlm satu jam jek budak2 ni bermandi manda..hehehehe..mama, papa n bby zayed jadik pemerhati jek..utk budak2 ni, cajnya rm6/person..oklah tu kan..puas gak budak2 ni main air..


Phewww..dlm 2 bulan dah 3 kali dapat can mandi kolam..pasni 'cuti panjang' lah ye anak2...kikiki

Kakak Zara



Goggle pink papa baru belikan..beria2 lah kononnya die menyelam kan..kikiki

Abg Zareef



Main slide..siap dpt kawan baru lagi tuh



 Kakak abg sibuk main air, budak ni sibuk tido lagi..angin mmg kuat sket ptg tu so sedaplah die tido kan

Haa..ni baby baru bangun tido..muka pon blur jek tak tahu die kat mana..haha

Sambil tgu anak main air, mama papa minum ptg dulu..teh tarik + fries jek pon..=p

Ok..siap mandi dah...gi kat area2 game ni tapi posing jekla..dah nak maghrib so nk carik port solat..




Sblm balik tuh, smpat gakla ada scene budak merajuk sbb tak naik bilik hotel..agaagaggaa..siapa lagi klu bukan si zareef..agaknya die dah set kat mind die klu gi kolam, mesti masuk bilik hotel kotttttt..janji ngan dia nak jalan2 gi giant baru ilang rajuknya..haha..sempoi jek kan zareef ni..tak tau apesal suka sgt gi giant tuh ntah..

So kat giant just belikan budak2 ni mainan rm5 sorang satu, pastu gi makan..selalunya kat tpt makan tuh ada port taman utk budak2 main tapi sayangnya aritu under maintenance plak..so pas makan teruslah kitorng balik ke rumah..=)


Zara layan fish n chips..selera makan sbb dah kelaparan pas main air kan

Belum apa2 dah sibuk bukak mainan kat cni..first time beli mainan pancing2 ikan..hihi


Walaupon jalan dekat2 jek, tetap anak2 happy kan..mama pon happy gak dpt amik angin luar..^_^

7 comments:

LYAfrina said...

seronok la dia org mandi kolam..lya ingta nk ke gambang..tp mesti ramai giler org..trs cancel

LYAfrina said...

seronok la dia org mandi kolam..lya ingta nk ke gambang..tp mesti ramai giler org..trs cancel

Nad MamaZN said...

lain btul muka zara n zareef skrg :)
seronok depa p main kolam..zakwan dok umah je... esok baru nak p berjalan. alamatnya tuang la skolah 3-4 hari heeh

salwana nordin @ che'wa said...

w/pun dekat je tp happening sgt!!!

comeinya ziyad :)

cadar cantik said...

hai..jalan jalan sini.

kita ada jual cadar patchword n 5d murah tau. 100% cotton.
harga pasti berbaloi la.

untuk yang terpilih sahaja.

http://cadarcantiksangat.blogspot.com

Adlin Mohamad said...

bestnya mandi manda eyh ..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Memang puas gile Double Z main air..mesti diorang rasa happy n best sesangat sebab kerap dapat main pool..hihihi..Nampak sangat kat riak muka Zara tu..hehee..happy Holiday kids....Baby Zayed je tahan geram..sabar ye sayang..nanti dah besar sikit boleh join abang n kakak..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016