Baby Zayed | 4 mth old

19 May 2014 - 19 Sep 2014..bby mama dah genap 4 bulan..^_^..cpt jek besar kan..hahaha..nway, umur 4 bulan ni bby lom leh meniarap lagi..arituh ada dua kali die meniarap..ingatkan mmg dh pndai tp agaknye die tergolek tak sengaja kot masa tu..kikikiki..now die lebih suka didirikan..tak mau duduk lama2 ngan kita..klu dirikan tu mmg suka sgtlah die senyum sengih2 smpai telinga..pastu kaki tekinja2 nenek kata mcm nk melompat pon ada,,=p

Cerita2 lain takde sgtlah kot..berat pon lama tak timbang..last aritu 7kg now dah lebih lglah kan semestinya..waktu tidur pon lom berubah lagi..kecuali ada few days aritu agaknya die tak sedap bdn dlm 3 hari gaklah die terjaga merengek2 tgh malam..kena dukung bwk jalan sna sini, pastu pujuk minum susu br tido balik..now alhamdulillah dah back to normal..tido nyenyak kecuali nk menyusu..ramai gak tanya bby zayed minum susu ape..huhuhu..mmg dh cmpur formula pon..sekali lagi gagal fully b/feed..doa banyak2 semoga bby zayed tetap terpelihara kesihatannya..insyaAllah..=)


Antara gmbar2 terbaru bby..ni sume gmbar mama tgh pegang dirikan die..mmg tip top punya suka..hehe

sukalah sgt kan smpai leleh2 air liur..=p

Bermnja ngan papa masa ni

suka..suka..suka!! ^_^

Sengih tunjuk gusi takde gigi..haha



Last but not least, pose tebaru ngan abg zareef n kakak zara,..anak2 syurga mama..^_^..alhamdulillah, abg n kakak makin pndai melayan adik..lehlah diharap utk tgk sekejap2 kan..



Ok..tgu lagi sebulan nk tgk perkembangan dia..harap2 ada milestone baru nnti baby ye..=p


 

7 comments:

Nad MamaZN said...

cepat jek masa berlalu ye :)

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Alahaii comelnyaa dia..makin tembam n semangat..Takpe kak..Tapi kalaua da susu, still teruskan breastfeeding ye walaupun dah campur..baby Zayed ni muka Abg Zareef la..sama tang mulut..hehee

salwana nordin @ che'wa said...

comei sgt zayed!!mcm muka lily dah ni

NzA said...

cepat sungguh masa berlalu..kejap je dh besar...

LYAfrina said...

alahai..makin comey hero kecik ni

aLyNnZ said...

jap je kan dah 4 bulan..encemnyer..bby dhiya pun tak lama lagi nak masuk 5 bulan..

owhh baby zayed dh campur susu fm yer tak per yg penting kite dah usaha..

Adlin Mohamad said...

kejap je dh 4 bulan kan .. bulattt dia

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016