Resort World Kijal 2014 | aktiviti melepaskan anak penyu

Antara aktiviti menarik dlm agenda Family Day office papa harituh..anak2 diberi peluang melepaskan anak penyu ke dalam laut..anak penyu yang disediakan ada dalam 30 ekor je so siapa cepat dia dapatlah ye..heheehe..aktiviti ni dijalankan dlm kol 9.30am mcm tuh..yg sadisnya, mama tak join ok!!! hukhukhuk..mklumlah, i is ada baby kecik kan..so time tuh baby zayed tgh tido dlm stroller..nak sorong stroller ke tepi pantai adalah mustahil kan..nak dukung die pulak tak smpai hati sebab mmg tgh panas terik..so takpelah, bagi papa jek layan zara n zareef lepaskan anak penyu..=)


Zara n Zareef dapat anak penyu sekor..

Eksited kakak zara dpt pegang anak penyu

Close up

Start melepaskan anak penyu di tepi pantai


Anak2 lah yg paling seronok ngn aktiviti ni..mak ayah tolong layan jekla

Zara tumpang kasih sayang ngan ummi bestfriend die, aqil n aina..(anak bestfren papa ni)

Sama2 lepaskan si anak penyu

Anak penyu menuju ke laut

Masuk air dah

Selamat berenang2..huuu..apelah nasib anak penyu tu dlm laut kan..mcm kesian pon ada sbb kecik lagi..moga selamat lah die hendaknya..>_<

Penuh tepi pantai haritu..

Adik posing jap

Ok..settle dah..ni diorng ready nak mandi kolam plak

Mama posing sorang2 jekla..haha..dah ada bby kecik ni byk benda kenda mengalah kan..ngee



Actually ni aktiviti final day (hari ahad) ..kisah famili day hari sebelumnya takdan lagi update..hehe..nway, pengalaman baru utk zara zareef kali ni..mmg seronok sungguh diorng..^__^


6 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh bestnyaa..pengalaman berharga ni..untung Zara Zareef dapat pegang baby penyu..comel pulak tu...heheee

salwana nordin @ che'wa said...

bestnyaaaaaaaaa dpt pegang penyu :)

anak2 akak ni kalo npk ni suka jugak :)

lily bercuti ke t;ganu ek?

Nad MamaZN said...

pengalaman yg best!
aunty nad pun tak penah merasa lagi pegang anak penyu tu hehe

Lynn Hamzah said...

seronoknya dapat buat aktiviti macam tu...memang kat situ ada aktiviti gitu atau hanya utk program family day tu jer...

Adlin Mohamad said...

bestnya moment ni ..anak2 dapat be;ajar sesuatu yg baru..

aLyNnZ said...

beraninye kakak pegang penyu..aktiviti camni bgs utk anak syg pd binatang..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016