Terima kasih papa bawak saya gi check-up..^_^

Anak ketiga nih, banyak urusan serah kat papa dah..mklumlah, wktu zara zareef dulu duduk berjauhan kan maka mmg hampir sume urusan anak2 mama kena buat sndiri..kali ni dah dok dekat so mane yg papa leh tolong die tolonglah..contoh utama, hantar anak2 ke babysitter..hantar anak tak sihat gi klinik di RSAT (rumah sakit angkatan tentera), daftarkan sekolah kakak zara, EL kalau anak2 tak sihat..dll..

So now dah ada baby, tambah plak satu urusan papa kena buat..apa lagi kalau bukan minta hantar baby zayed gi monthly check-up n jab..hihi..dulu time zara kami bawak die cucuk kat swasta jek..time papa balik weekend baru gi..time zareef, dua kali jugaklah mama gigih bwk sorang2 ke klinik kesihatan utk cucuk (utk 3 bln n 5 bln)..selebihnya mmg papa amik cuti teman sbb mama tak terhandle gi sorang2 dah..hahaha..n now anak ketiga, nmpaknya dah dua kali papa bwk baby gi RSAT sorang2..nmpak ok jekla setakat ni sebabnya kat RSAT ni tak ramai org sangat + takde hari2 tertentu utk amik jab pon..apepon, TQ papa from mama n zayed..!!!


Ni check-up Zayed wktu 2mth..pas bbsitter siap mndikan baby baru papa amik bwk gi RSAT

Ni plak check-up waktu 3 mth arituh..kali ni papa terus bwk kot tgk baju baby tak tukar lagi..haha


Both gambar wassap by papa..hmmm..rasa bersalah jugak kengkadang ngn anak sbb bukan mama yg bwk gi klinik kan..huhuhu..tp nk wat camner..kali ni papa yang lebih flexible utk menghantar..mamanya kerja jauh sangat + susah nak cuti..mujurlah papa leh handle setakat ni..cayangggg papa..^_^


 

3 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhhhhhhhh bagusnya papa zayed ye bole bawak bb checkup!

suami saya belum penah buat lagi..tak pandai pun dia sbb selalu urusan anak gi hosp mmg saya buat..

salute la!

Adlin Mohamad said...

ni nama dia kerjasama hehehhe
kami gi checkup selalu waktu abis keje je hehehe

~MommyAqilMedina~ said...

huhuhu..tula memang rasa tak sedap hati kalau biar husband bawak anak pg klinik kan kak..aida lagi lah tak pernah!tak pernah bagi husband..sebab tak percaya ke tak tau lah..hihihi..kalau husband tak boleh pon,aida bawak sengsorang..nasib lah anak2 behave..hihihi..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016