Unplanned CH 'trip' | August 2014

Sambungan entry Baby Zayed @ Cameron Highland semalam..sememangnya bukan trip pon..actually kami 'tumpang lalu' jek kat Cameron tuh..hihihi..Tujuan sebenar nak ke Taiping, melawat makcik papa yg baru kehilangan suami tercinta few days before..masa lalu LPT, tetiba papa suggest keluar kat Lanchang-Raub-Sg.Koyan-Cameron-Simpang Pulai n terus ke Taiping..mama suke jekla kan dah nama port fevret Cameron tuh..hahahaha..nway, ni kira second timelah kami lalu jalan Sg Koyan ni..rasanye klu daripada Kuantan mmg route nilah yg paling dekat sekali + menjimatkan tol..=p

So, kami kat Cameron ni pon sekejappppppp sgt..adalah dalam 3 jam mcm tuh..daripada Sg Koyan die tembus ke pekan Ringlet..so on the way tu kami singgahlah ke Ladang Teh Boh di Habu utk light breakfast dulu..tu yg smpat posing2 di ladang teh macam kat entry semalam..then plan nk beli sikit2 brg bwk ke Taiping..sbb dh tgh hari, pasar pagi di Brinchang dah tutup so kami terus ke pasar kat sebelah Equotorial hotel tu..beli jagung n stroberi ..sevenier mmg langsung tak beli sbb baru jek gi holiday sana bulan 4 arituh kan..cume beli sehelai sweater jek utk bby Zayed..jadilah wat kenang2an unplanned 'trip' nih..haha..last but not least, before turun singgah sekejap kat Tea Centre Cameron Valley..nk mengrefreshkan diri smbil carik scone sedap sbb time breakfast kat BOH scone takde..hukhuk


Baru smpai TEa Centre BOH masa nih..
 \
Zara ngan dress Elsanya..dress ni seksi sket kat ketiak so die request pakai cardigan..hehe..

Budak yg suka jenjalan

Yeayyy..baby Zayed dh smpai Cameron!! angin sejuk tp cuaca terik sgt masa ni so tak risau bby tak pakai lengan pjg

Budak boolat..=p

Light breakfast kami..english breakfast gitu..hahaha..(ehh english breakfast mana ada teh tarik..=p )

Hero besar + hero paling kecik..^_^

On the way keluar dari BOH centre, singgah port fevret mama ni dulu..posing2 mcm dlm entry semalam..ada kwn mama kate mama pndai pilih port bergmbar.padahal port ni tepi jalan jekkkkk...kikikiki

My big babies..=p


Feeling princess Elsa lah sangatttt

Ni gmbar time kat pasar



Org gi cameron beli buah, sayur..budak2 berdua ni sibuk pilih mainan..hukhuk

Next..blueberry scone sedapppppp di Cameron Valley..tapau jek tapi dalam kereta jugak habisnya..hihi

Ni pon sedapppp..blueberry cheese cake..cameron vally nye scone + cakes mmg slalu x menghampakan..=)

Percubaan meletak baby tido kat belakang..sbb dah dekat kan..kakak zara volenteer nak jaga..haha

Bila baby dok belakang, abangnya pulak sibuk menempek kat depan..layankan jekla kesiannn..=p

Last but not least..Bby Zayed with his Cameron sweater..topi askar papa tu kebetulan ada so saja sarungkan kat die..

Askar kecik saya..^_^


On the way balik Taiping, tak lalu dah Cameron sebab kami plan singgah beraya kat KL umah makcik yg lain pulak..abehlah pasni klu ada nk ke utara lagi kompem ajak papa lalu jalan ni lagi..alang2 berjalan, biar singgah ke Cameron Highland..hahaha..boleh gitu..=p


 

11 comments:

mama tisya said...

cameron ni rsnye dh jd mcm kampung lily je..sbb mmg byk kali dh pegi..bila la nk pegi cameron ni sbb hubby kata tk suka...last pegi sebelum kawin ngan kwn2

salwana nordin @ che'wa said...

alahaiiiiiiiiii comei sgt zayed!

rajin lily ke CH lagi..suka ek? ye la tempat sejuk mmg sesuai bawak anak2 tak meragam :)

Adlin Mohamad said...

bestnya naik CH kami lama dah x ke sana ... zara malu nampak tiak kyra pulak malu nampak lutut dah pakai skrit nak pakai legging jugakk

NzA said...

mmg syoklah p cameron kan......bukan main lagi kakak zara....

LYAfrina said...

comeynyer baby..
walaupon sekejap..tp ok la..leh tenangkan fikiran..tgk suasana hijau..
bju kak zara sama cam asya punya

Syima ~Mama Kyra~ said...
This comment has been removed by the author.
Syima ~Mama Kyra~ said...

eh dah lama rasanya x sggh blog lily..HEHE..CH ni dah jd cam tmpt persinggahan lily tiap kali blk ktn or dtg KL ek..kita pun dah bosan naik CH.. dah 6x kot pegi sana..sama cam kyra malu nk pakai bju nmpk ketiak..tu bju frozen kyra beli yg labuh je..klu pakai skirt sure nak pakai lengging..

Miss Sasu said...

comelnya anak dia
saya jarang gak g sini.
maybe boleh la suatu hari nanti ..:)

btw, saya adalah agent shaklee. saya ada exp tentang slimming guna kawalan kalori, senaman dan ambik shaklee. boleh whatsapp saya jika ingin guna shaklee ye. thanks ..:) 012-985 1718

saya follow blog ye.. cantik..keep it up. !

Sidratul Muntaha said...

dah beso dah anak dara ko lily
rasa mcm baru aritu je ko brnkkan dia kan
tgk dia pun penyayang pada adik2
ahahahahah
tpi dia untung la..
lain2 seme lelaki, dia je pempuan (buat masa ni)
hihiih
*pergi cameroon juta2 kali pun tetap best kan!

~MommyAqilMedina~ said...

Baby Zayed comel..sempat jugak melawat ladang teh n semua..kira berbaloi jugak kak 3 jam pon..aida dah lama gile tak pegi ameron..ntah bile nak pergi tak tau..hihihi

Siti Rubiah said...

bestnya lily. dah 3dah anak kita. hehe

bila lah nak pergi CH ni. last skali masa darjah 5! tahun 1992. sadis sungguh!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016