Resort World Kijal 2014 | Baby Zayed 1st holiday

Dua minggu lepas, smpat 'bercuti' singkat 2 hari 2 malam di Resort World Kijal..hahaha..takdelah bercuti pon sbnrnya, tapi ke sana disebabkan menghadiri family day tpt kerja papa..actially program family day tu 2 hari 1 malam jek..tapi papa saje add satu malam awal..plan asal nak gerak awal hari jumaat tuh tapi kerana sebab2 yg tk dpt dielakkan, kol 5 jugak baru gerak,,makanya melepaslah anak2 mama nak mandi kolam ptg tuh sebab settle check in pon dah dkt kol 7pm..=p

Nway, utk mama, papa, zara n zareef..ni kali kedualah kami ke resort ni..tahun lepas bln sept baru jek ke sana sempena famili day tpt keja mama..tahun ni tpt keja papa leh lak pilih tpt yg sama..so takpelah, kali ni kita bwk baby Zayed sekali..kiranya kali pertama la ni baby zayed tido hotel..ala2 holiday gitu..ngeeee..mujurlah baby sorang ni senang dibawak berjalan kan..kat sana mmg takde lah wat perangai ke apa..tido pon nyenyak jek mcm kat umah jugak..


Gambar ulang tayang..bby n kakak zara dlm bilik kami..tahun lepas dpt bilik mengahdap pool n pantai kali ni dpt bilik menghadap padang golf n pntai plak

Muka bahagia zareef dpt tido hotel kan..bilik ni ada dua katil super single..so satu utk mama papa, satu utk zarazareef..utk baby, kami request babycot..=p

Baby Zayed try test tilam empuk

Kesian kan..kakak abg dok hotel sibuk mndi kolam..adik kecik ni mandi dlm sinki jek..hakhakhak..ada bath tub sbnrnya tp mama malas nk tadah2 air..celup cenggini lagi senanggggg..kikiki

Sleep time...alhamdulillah..nyenyak die tido sensorang dlm cot ni..cot pon selesa siap tilam, bntal, bntal peluk sume..bgn just nk susu pastu tido balik


baby tgh tido, kakak abg buat bising smbil makan2..order room service jek malam tu sbb papa jumpe kawan die utk uruskan hal family day esoknya

good morning baby..muka br bangun tido..^_^

apelah abg dok berceloteh ngan adik tu kan

breakfast hari pertama..selfie mama n baby..=p

smbil makan n jaga baby, sambil layan dua beradik ni sekali..susah nk paksa diorng makan btol2..

usha2 swimming pool..mode tak sabarlah tu kan nk terjun kolam..hehe

Bby zayed di tepian kolam...sian die kecik lagi kan nak bagi rendam pon mama tak berani..mklumlah, mandi pon still air suam  lagi kan mcm kesian nk bagi die sejuk2..=p

Ni plak time breakfast hari kedua..gi hotel mmg siap bwk stroller kali ni..standby jadi tpt tido utk si baby..

Tembammmm kan..kikikiki


Nanti esok baru up gambar2 time famili day tu k..=)

 

7 comments:

Nad MamaZN said...

bestnya zayed, kecik2 dah p holiday! nnt dah beso sket kene repeat lagi, haha! baru leh join akak n abg mandi pool ;)

mamaarifakeem said...

waah bby zayed, kecik2 dh berholiday ye.... makin semngat badannye.. geram... oouh nak baby jugak!!.. hiii

Syima ~Mama Kyra~ said...

Untung ler zayed kecik2 dah merasa tido hotel...bb boy mmg sng jaga kan sbb tido je memanjang...HEHE..mnm susu formula ek..makin bambam :)

salwana nordin @ che'wa said...

bestnya cuti2..

rajin lily bawak anak3 bercuti kan..

ni cuti sekolah lg banyak tempat nk berjalan kan :)

hadina said...

best nye jln2 berholiday...
time family day cmni lah dpt g jln tmpt2 best..

~MommyAqilMedina~ said...

Best jugakkan Awana Kijal ni..nampak Hotel dia walaupun lama still nampak class..swimming pool tu yg buat anak2 melting tu..hehe..tak sabar nak tengok diorang mandi kolam..hehe

aLyNnZ said...

bambamnyer baby zayed..good boy pulak tu bgn utk menyusu jew..kalau baby dhiya tak kira masa menyusu nyer asyik nak mengopet jerk..hihi..

seronoknyer anak2 dpt mandi manda..berendam sakan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016