Kisah cuti, tak cuti, outstation n planning for kenduri..

Salam Isnin semua..hahaha..tajuk entry mama dah macam rojak dah..tak kisahlah kan..nway, minggu ni start dah minggu cuti sekolah..sukalah kan kakak Zara tu tak payah bangun pagi..hohoho..paling die suka sbb dpt dok umah bbsitter ngan adik2 die..yekla..tak payah bukak buku kan mau tak gembira..huhuhu

So, utk cuti sekolah ni kami takde plan special pon..alkisahnya hari ni Isnin papa dapat cuti tp mama plak yg 'dibekukan' cuti..sebabnya kat ofis mmg wajib ada org standby at least dua org..so sbb dah ada yg booking cuti awal, maka kenalah mama mengalah kerja kan hari ni..kalau tak, leh cuti pjg smpai esok selasa sempena hari malaysia kan..huhu..nway, wlupon mama tak dpt cuti, still kami gigih balik kampung weekend semalam nih..balik kampung kol 10am hari sabtu, then pagi2 tadi kol 4am dah gerak balik kuantan dah...haaa..gigih tak gigih kan..hihihi..wlupon singkat yg penting dpt jumpa keluarga tersayang..^_^


On the way balik kampung sabtu lepas..mama's hobby..selfie ngn baby..hihi

Penat nak soh senyum dpn kamera tp takmau si kecik ni..kontrol encem eh dik..=p

Nilah 4 sekawan kalau kat rumah nenek rengit,,kalini balik walau mengejut, mujurlah dpt gak tersaing balik kampung ngn abang mama..dpt jugakla 4 sekawan ni berjumpe n bermain sakan kan 

 Ni plak makan2 kat umah atok pt raja malam tadi..acik diorng teringin nk wat bbq so terhasilla lamb chop ni ha..ada gak cheezy sosej, mashed potato, fries n ayam goreng..mekasih nenek, cik anim, cik ipin n cik su..kenyang perut kami..^_^

Gbr adik ipar tagged kat fb..dinner mlm tadi .org lain yg rajin bakar kitorng tumpang makan jek..kikiki



So esok sambung semula cuti sehari..pon takde plan ke mana2 sebab pagi2 esok papa dah kena bertolak outstation ke Kedah plak..hukhuk..terpaksa ber'pjj' selama 4 hari..kira first timelah nak uruskan anak2 sndri semenjak beranak tiga ni..moga tak kelam kabut pagi2 mama..wuwuwu..nway, nanti papa takde, nk try amik kesempatan spent masa survey2 apa yg patut utk majlis kenduri kesyukuran n akikah bby zayed bulan depan..ermm..survey online jakla kan..mama ni kan mmg dari dulu poyo sket..watlah majlis kecik mana pon ada jek benda nak surveylah, nk tempahlah..even nk pilih benda apa nk wat goodies pon leh pening..hahaahha..last buat majlis kat umh sendiri time bday zarazareef tahun lepas, so ada sikit eksited nk wat majlis utk bby kalini..sian kan dh umur 5 bln nnti baru mama nk watkan kenduri utk die..both kakak n abg dulu dlm hari lagi dah ada majlis akikah sume..sori baby..rezeki baru smpai kan..^_^

Klaa..enough membebel utk harini..tak sabar tgu ptg nak balik smbung merehatkan diri..mengantuk kottttt smpai2 pagi tadi terus gi kerja kan..@_@

 

5 comments:

Nad MamaZN said...

kami pun cuti skolah ni tak ke mana mana.. nak tgglkan zakwan kt kg mcm sedih plak nnt huhu..takut rindu! :P

salwana nordin @ che'wa said...

sedapnya bbq..lama tak berbbq..

semoga dipermudahkn segala urusan ye lily..

cuti ni banyak memenuhi undangan perkahwinan je kan, nk berholiday mmg tak la kan hhhuuuu

LYAfrina said...

lya pon keje arini..
tp ambk ct rabu+khamis..
waa..msti letih kan

LYAfrina said...

lya pon keje arini..
tp ambk ct rabu+khamis..
waa..msti letih kan

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Entry random ni kak..hihih..bab pjj tu memang tak menahan..kalau aida tak mampu..tak larat kot..sebab Medina pon kecik lagi..hehee..paksa bibik duduk sekali..hehe..bbq tu nyummynyaa..dapat berkumpul sesekali kan..nak buat kenduri baby Zayed ke?wahh bestnyaa..mesti happening..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016