Smiling-giggling-baby talking | Ubat monday blues mama

Salam Isnin semua..minggu terakhir kita berpuasa..sekejap jek masa berlalu kan..macam2 rasa ada Ramadhan tahun ni terutamanya selepas dikejutkan dgn berita serangan di Gaza, dan lagi seterusnya berita ttg pesawat MH17 yang ditembak jatuh..terkedu, terkejut, sedih, sayu semua ada..huhuhu..apepon, di samping mengirimkan doa untuk mereka2 yg terlibat..hidup kita yg masih bersisa ni haruslah diteruskan jugak kan..semoga kita semua terus menjadi muslimin sejati insyaAllah..

Anyway, harini mama dah kembali bekerja ok..kenapalah swasta tak dpt cuti tiga bulan kan..puas sket kelek anak kat rumah..hukhuk..doa mama  harini ialah semoga mama tak monday blues ..tak tension.. tak mengantuk..tak letih..dan lain2 yg sewaktu dengannya..hahahaha..so, untuk mengubat hati mama yg tak berapa nak best meninggalkan bby kecik sorang tu di rumh bbysitter untuk hari pertama, mama nak tepek gmbar dia banyak2 kat sini..hihiihi..alhamdulillah, bby Zayed dah 64 hari umurnya..dah makin pndai senyum2, ketawa2, n borak2 ngan abg kakak mama papa..^_^


Mama!! jangan monday blues harini ya..meh cuci mata dgn wajah2 saya yg comel nih ..^_^

Bakal rindu baby mama sorang ni..tak puas dua bulan berkepit 24 jam..>_<...ptg nnti mama balik gomol awk ye syg

Senyum n keletah die yg selalu wat mama cair..=)

Baby kesayangan..bagi can mama feeling2 rindu ngn die dlm blog arini k..=p



p/s: Harini jugak baru nk apply cuti raya..tk tau lagi dpt berapa hari nih..mklumlah, baru naik keja kan kompem sume org lain dah apply cuti awal2..company mama ni 24hrs operation so nak tak nak hari raya kena ada yg standby juga..T_T


10 comments:

~MommyAqilMedina~ said...

Alahaii..comelnya baby Zayed ni..bam bam n makin comel..muka dia lain sikit dari abg n kakak dia kan..tapi tau jugak..muka baby cepat berubah kan..hehee..Selamat kembali bekerja kak..semoga nanti dapat cuti raya tu ye..Boleh raya sakan dengan baby baru..hehee

~MommyAqilMedina~ said...
This comment has been removed by the author.
~MommyAqilMedina~ said...
This comment has been removed by the author.
~MommyAqilMedina~ said...
This comment has been removed by the author.
kayyana said...

laaa da naik keje ke? sekejap je kan... rasa mcm bru seminggu je dpt tau akak bersalin aleh aleh da naik kje dah.. hehehehe... selamat bekerja ye kak..jgn sedih sedih... nnt blek cepat cepat amek baby gomol puas puas... mesti rindu sgt sgt kan...

Adlin Mohamad said...

cumellll baby ....
dah start keje eyh hehehe
part paling berat nk tinggal bby kan ..xpe mudah mudahan xde apa2 ..

salwana nordin @ che'wa said...

comel sgt zayed..mcm muka mama la :)

hari pertama keje mmg mengundang seribu satu perasaan lah kan..

bertabahlah ye lily :)

NzA said...

alolo comelnya bb tecik nie..rasa nk gomol2 jugak la.

Nad MamaZN said...

comel!
in shaa Allah sama2 kita doa moga anak2 dilindungi Allah sentiasa...
sama la mcm papazakwan
kilang nya 24hrs mmg kena ada yg standby hukhuk

aLyNnZ said...

comelnyer nyer hero sorang nie..dh pandai senyum pulak tu..

slmt kembali bekerja lily..
alin naik keje seminggu selepas raya..
aduh part nk tinggal baby tu yg plg mncabar sure hr2 di opis biar lar cepat berlalu..

hopefully semuanyer ok2 belaka..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016