Recycle

Citer ttg recycle baju harini ye..=p..mama ni jenis baju zara n zareef yg elok2 suma mama simpan lagi..papa jenis tak bagi nak kasi2 org ker..nk let go ke..sbb katanya leh simpan utk anak2 akan dtg (mcm ramaiiiii jek nak anak kan..hihihi)..ikutkan baju kakak zara lagi byk tersimpan sbb zara dulu cpt besar..abg zareef sket2 jek mama simpan sbb most baju die leh pakai lama n smpai lusuh..hahahaha..kang klu takde bby gurl nak recycle, rsanye mama nak bagi2 org jugak kot baju2 zara tu sbb banyakkkk lagi yg cantek2 esp dress2 dia..=)

Nway, now si bby Zayed dah mula recycle baju abgnya..walhal most baju abg size 3-6mth tp adik bby lom 2 bln dah muat pakai..hahahaa...bam2 sungguhlah kan..kebetuln bby ni lom banyak koleksi baju lagi so oklah pakai je dulu baju abang mana yg boleh kan..hihi


Zayed vs Zareef - baju ni zareef pakai masa 3 bln adik baby sebulan lebih dah leh pakai


Zayed vs Zareef- dlm gmbar ni zareef 6 bulan dah bby plak lom pon umur dua bulan..hihihi




Errrr..sama tak muka dua beradik ni..hehehe..mama rasa diorng mmg iras sangat2 cuma bby zayed ni kulitnya sawo matang sket n rmbut lebat..abang zareef plak kulit cerah tp rambut nipis..mama slalu cakap dgn zara, dlm tiga beradikz zara paling gelap sekali sbb msa preknen zara mama suka minum nescafe..time zareef mama insaf so try minym horlics hari2..last masa peknenkan zayed plak..tak lalu minum horlics tp mama suka sgt pulun milo ais..tu yg kaler die sedang2 aje..ahhahaha..teori ni mama buat sndiri k..=p


9 comments:

Nad MamaZN said...

hehehehe...
masa nayli kite suka minum kopi..
:P

Sha@Mama Tina said...

Baju Tina pun banyak jugak lagi sha simpan especially yang mahal2 & fevret2. Tak pasti menyimpan untuk siapa tapi jauh disudut hati berharap akan ada adik dia yang pakai... :)
Kalau ikut abah dia memang banyak suh kasi sepupu2 dia kat kg.. ada ramai kecik2 gegirl.. sebelum puasa aritu menghantar setengah plastik sampah besar selipar & kasut2.. 7 tahun menyimpan.. slow2 la bagi kat sesiapa yang boleh pakai walau hati rasa mcm nak simpan semuanya..
Hihi masa pregnant Tina sha suka minum sirap & susu coklat je.. nasib baik dia cerah kihkihkih

LYAfrina said...

Dlu lya simpan gak bju2 asya msa kecik... tp dah xde adik. Mmg kbyakan elok2.. lps tu ada y let go .. n ada y derma kat org..

salwana nordin @ che'wa said...

saya pulak baju hadi (anak sulung) byk let go sbb mcm lambat lg nk dpt adik laki hhhaaaaa..tp baju alya byk diperturunkn kt adiknya..

kayyana said...

yana pun adik tu recycle bju si abang... yelah budak budak kan pakai kejap je kan.. mcm membazir pulak nak beli lagi.. uhuhu... yana dulu suka minum susu putih... tp anak takdelah putih mana pun.. hahahahah

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Masa pegnen Qis dulu lily suka minum siya n susu.. :)

Lily pun masih lagi simpan baju2 Qis yg elok2...mengharapkan suatu hari nanti ada lagi baby girl lagi... :)

~MommyAqilMedina~ said...

Teori tu boleh guna kot nanti untuk aida..hihihi..tapi anak-anak aida semuanya sama je kulit dia..hehee..versi kulit gelap ikut daddy..hihih..Tang recycle tu baju Aqil banyak dah buang sebab dah lusuh..baju Medina je still dok ada elok lagi sebab Minah tu cepat besar..pakai pon sekejap je..hhuhu..Rasanya baby baru ni baby boy, so tetap kena shopping jugak..Alasan...hehee

QasehnyaRania said...

baju gegurl kan byk n cantik2 itu yang blh terbeli byk kan.
tapi mmg sayang kalau nk let go.

cntik je baju baju ni kan

aLyNnZ said...

takpe janji encem kan..seeonok dpt mewarisi bj abg..sekali gus imbas memory ms abg baby2 dedulu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016