Mengidam kek Secret Recipe..apakahhh???

Hahaha..tajuk tak menahan..takdelah mengidam mana pon..tahap teringinnnnnn jekkkk..nilah masalah habis2 pantang terus start bulan puasa kan..mulalah teringin makan benda2 yg dah lama tak makan..=p..so antaranya kek SR nih..dua tiga hari asyik terbayang2 jek so last2 minggu lepas ajak gak Zara Zareef gi tapau kek slice2 kat SR Taman Tas..

Nway, yg menambah tahap kronik tu leh plak smpai2 SR rambang mata nak pilih kek mana satu..dah macam budak kecik kekdahnya..asal2 teringin kek yg penuh coklat2 jek..tp bila tgk yg lain terliur jugak..kikiki..so last2 belilah 3 jenis..Choc Indulgence, Choc Cheeze n Red Velvet.. Choc indulgence kongsi ngan zara zareef coz diorng mmg suka..choc cheeze tu actually mcm lain jek dari yg mama slalu beli..tak tau diorng tukar recipe ke ape tapi kali ni ada mcm blackforest ke blueberry sket2 dlm tuh (biasa choc cheeze seingat mama atas die topping coklat leheh2 gitu je)..yg ni kongsi ngan papa..then red velvet, first time try yg SR punye rupenye mmg sedap gilerrr..hihihi..papa dpt rasa sket jek RV tu then mama yg perabih..=p


3 slice kek = rm26.90..paling mahal si red velvet tu satu slice dah rm10..nilah dia bahana org tak pndai baking kan...bile teringin kenalah jugak carik kek kat kedai..>_<



p/s: Bila teringin macam2, mulalah sibuk nk mencari jugak apa yg terasa nk makan tuh..konfirmmmmm sblm naik kerja dah menggemuk balik dgn jayanya nntii..hukhuk


8 comments:

NzA said...

melepaskan kempunan setelah berpantang...he3x....akak pn baru semlm suruh along p cari kek SR

QasehnyaRania said...

paling suka chocolate indulgence..
tak jemu makannya. hihi

Syima ~Mama Kyra~ said...

HEHEHE..tu biasa..xpe dah lepas pantang mkn je apa yg teringin :D :)

kayyana said...

hahaha.. samalah kite kak... tak pandai wat kek makanye beli jelah kek kat kedai... hahaha.. yana tak pernah curang dengan indulgence... teringin nak try yang lain tp takut tak sedap pulak.. dahlah mahal.. huhuhuhu

Adlin Mohamad said...

sedapnyaaa

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tergoda tgk kek SR ni.. Kebetulan b'day ari ni..bolehlah request dgn en.suami kek SR..hehe :)

~MommyAqilMedina~ said...

Wowowiiee..Red velvet tuu..melting aih..Sedapnya dapat makan kek SR..Metsi kekenyangan lepas tu kan kak..hehee

aLyNnZ said...

red velvel sr mmg thorbaekkkk kan..sedap gilerr kot..hehe..alin first time mkn ms jamuan besday kt opis..then blk repeat semula hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016