Pagi sahur 1 Ramadhan | Gelagat anak2

Alhamdulillah..hari ke-4 puasa sudah..harini just short entry tepek gmbar anak2 di pagi sahur pertama arituh...^_^


 Kakak Zara baru lepas bersahur time nih..tahun ni mmg dia yg request sndiri nak mula puasa so kejut sahur sangat senang ok..makan pon suap sndiri..tk mcm tahun lepas mama saja nk ajak sahur smpai makan smbil menangis2..hahahahaa..citer ttg puasa Zara nnti kat lain entry..=p

Anak bujang yg sorang ni baru 3 tahun lagi so tak heran di aorg pose ke tak..hehehee..tgk tu nyenyakkkk jek die tido..sejak ada adik ni mama tgk zareef dah makin panjang plak..sblm ni takdelah perasan die dh besar sgt tp bile dh ada adik baru nmpak tumbesaran die tuh..hihi

Anak bujang no.2 ni lagilah kan..nmpak nyenyak sgt tido smpai kepala dah beralih bantal pon tak sedar..nway, time tgh malam smpai sahur ni mmg sedap dah die tido tapi malam sblm tu sbnrnya die baru pas meragam..huhu...1st sahur kat umah mertua so bby pon pertama kali balik umah atoknya..mungkin baru nak serasikan diri kan so malam sblmnya ni menangis tak henti2..hukhuk..pas tukarkan baju die jadik lengan pendek, + dah penat agaknya barulah lena tido dia..T_T


p/s: Berpuasa smbil melayan anak kat rumah..seronok gak sbb tak rasa penat sangat..nak bnding puasa time keja kan..apa pon x sempat rasenye..dahlah dari comp lama sampai comp baru puasa tak puasa same jek waktu keja..mmg letihhhh..huhu

 

7 comments:

Rizziela said...

anak bujang saya sebelum tidur beria2 nak bersahur..lepas orang dah kejut..beria2 mengantuknkyer

Adlin Mohamad said...

1st sahur terlanjakkkk 5.15 baru bangun x sempat kejut kyra abis ekna bebel ngan dia x pasal2 st ramadan dia cuti hahaha

Syima ~Mama Kyra~ said...

ohh lily dah bole puasa ek..dah ada 3 anak mcm2 cerita dan gelagat keluar..hehe

Nad MamaZN said...

comeynya baby, tembam!

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah... kakak dh cukup dewasa tu... :-)
Abang pun makin meninggi ye,ihiks...
Adik? Makin comeiii... :-)

aLyNnZ said...

Kakak gud gurl..iye lar lena sungguh nmpknyer baby tido..mendepa tgn lagik..ermm..kalau baby meragam jenuh nak memujuk kan..buat lar apa pun at last ayat alquran..air zam2 je yg dpt meredakan tangisan baby..

Kiut bji daddy littels secomel empunyer bdn..

QasehnyaRania said...

mcm mcm cerita kan bila ada ank.

selamat berpuasa kak :)
masak apa hri ni berbuka?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016