Dah lama tak outing dengan anak kecik..=)

Salam Isnin semua..ni kisah sehari sebelum puasa minggu lepas..buat pertama kali bawak bby Zayed kuar outing..ni kire 'official outing' la yek..kuar umah balik kampung n ulang alik gi klinik cek jaundice arituh tak kira..hihihi..so plan arituh mmg takdelah nk shopping sangat ke ape..just nak try test bwk baby kecik ni kuar + nak jalan2 cari makan before puasa kan..mklumlah, mamanya pon dah lama berpantang makan so konon nak carik makan2 best sket..hehehehe

So port outing kami ke BP Mall jekla..bwk stroller yg ada kat rumah nenek..mama mmg tak letak high expectation kat bdk kecik sorang tuh leh dok dendiam lama2 kat stroller..so,spt yg dijangka, ada ketikanya si baby ni tidur dendiam dalam stroller..bila die haus n lapar, mulalah berbunyi2..so kena stop susukan die jap, then dodoi2 dulu, dah layu mata baru letak semula dlm  stroller..adalah 2,3 kali gak kot kena stop2 gini..ahhahaha...kembali merasalah suasana kuar ngan si kecik kan..sblm ni anak2 dah besar mmg senang nk heret ke mana2..=p

Apepon, sempat gakla dlm few hours tu bby Zayed escort abang kakaknya makan2 donut at Big Apple..then tunggu abang kakak  main kat playland n indoor ferris wheel..n lastly tunggu satu family makan lunch..nnti next time mama bwk kuar shopping raya plak k cyg..=)


Mama n baby on the way ke bdr batu pahat

Yeayy..smpai dah...tido msa nih

With abang n kakak

Donut time!! beli sume yg fevret anak2..hehehe..bavarian, oreo ngan double choc..

Mama n baby lg

My heart n soul..^_^

Ni kat kawasan main2..sibuk dua berebut beradik main kuda nih



The siblings again

Pas penat main, mase utk lunch..teringin nak makan western tp takde tpt makan best plak kat situ..huhu..so gi jekla kat Rengit Coffee ni..menu kami iced cappucino + ice lemon honey tea + grilled chicked chop + nasi ikan msk merah ala thai, mushroom soup + mashed potato..alhamdulillah, sedap..=)

Wajah2 baby Zayed spjg outing arituh..ada masa lena, ada masa berjaga..=p





5 comments:

LYAfrina said...

Yeayy
Baby zayed dh start teroka dunia luar. Ye la bwk baby cabaran skit. Lg2 bila merengek nk susu ke.

aLyNnZ said...

Seronoknyer baby kuar jalan2..good boy tak meragam pun..betul sama lar dgn alynn sblm ni kalo kuar relax jerk yelah si abg dh besar kali ni merasa lar jap2 berhenti cari baby room..

Nad MamaZN said...

comel jek!
sbnrnya mama yg xtahan dok umah je kan?
sama la kite pun, dah mcm cacing kepanasan nak jalan2 haha!

Sidratul Muntaha said...

seronoknya tgk adik beradik tu..
huhuuh

Adlin Mohamad said...

kalau outing anak2 x buat hal xpe mmg haeven ..kalau kuar pastu anak macam2 ragam bikin panasss je hahahah terjadi pada diri ni ..kalau dah main mmg xnak balik meraung2 kat situ ..no.2 ngan no.3

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016