Malasnya keluar di bulan puasa..=p

Urghhhhh..sejak berbaby kecik..sejak bulan puasa..tetiba perangai mama berubah serta merta..kalau dulu pntang kata sabtu ahad ada jek tpt nak tuju kan..tapi semenjak balik ke Kuantan dua minggu lepas, mama rasa duduk kat rumah lagi best!!!..hahaha..sooooo not mama kan..entah, dua faktor tuh buat mama kurang rajin nak berjalan2..mklumlah, terbygkan bln puasa ni konfirm shopping mall kat Kuantan ni penuh belaka..pastu nk sorong stroller yg gedabak tu lagi..baru bygkan dah malas dah..hihihi

Nway, dalam malas2 tu adalah jugak 3 kali ke bandar dah..sebab TERPAKSA kan..itupon sekejap2 jek..lenlain tuh, kuar amik zara sekolah n gi bazaar ramadhan jekla..tp klu kuar amik zara n gi bazaar, biasanya baby tinggal kat umah..so antara mama n papalah yg kuar kan..=p..so, first outing baby kat Kuantan ni kami bawak pi Giant..masa tuh nak beli brg2 dapur yg kebanyakannya dah habis..sebelum tu smpat layan zara zareef main kat taman permainan dlm giant..mmg penuhlah giant kan sume org pon nk shopping brg dapur..


Ohhh..pi giant wktu ni malam dah..mujurlah si baby tak meragam..hihi..ni first time pakai topi tapi mcm abg n kakaknya, tk smpai 2 minit dah tanggal..huhuhu..puting nyot2 tu plak mmg sesekali bagi dia hisap..=p

Bby dalam stroller..berbunyik time nak nyusu jek..selain tu nmpak ok..gmbar abg n kakak tak dan nk amik sbb sakan sgt diorng main kat taman


Then, minggu lepas waktu papa cuti Nuzul Quran, ajak jugak papa kuar ke Kuantan Parade nak carik baju raya Zareef ngan Zayed..baju Zara mmg dah berazam taknak beli lagi sbb ada 4,5 pasang yg mama dah beli online kan sblm ni..hihi..kuar ke cni pon sekejapppp sgt..tak tahan ramai sgt orang + anak2 yg pelbagai ragam esp si zareef..kejap kang nak mainan..kejap kang ngantuk..pastu request main kat playland lagi..hajat nak berbuka kat luar pon cancel sbb malas nk carik port yg tak ramai org..berbuka kat rumah jek sudahnya..=p..nway, berjaya gaklah beli baju jalan bby 3 pasang, n zareef punya 2 pasang..


Sblm kuar..'paksa' papa try monopod beli arituh..kena bebel2 sblm papa amikan gmbar..hahaha..ni gmbar guna kamera so tu yg tak cantek sgt viewnya coz tk nmpak skrin masa nk amik gmbar kan..hihi..nway, jadilah kan ada gak gmbar satu family..^_^

2nd attempt..zareef malas nak layan dah..kikikiki

@ Kuantan Parade..my bby mucuk2..geget kang br tau..hoho



And last outing sblm mama naik keja arituh, smpat keluar berbuka + cari baju kurung + baju melayu + kasut raya anak2..carik kat bdr kuantan jekla..gmbar time berbuka (berbuka di Kemaman Kopitiam) mmg takde snap pon ntah skang mmg kurang rajin nk snap2 sbnrnya..tgn dah fully occupied ngan bby kan susah nk pegang kamera..hihi..nway, dpt gakla membeli baju kurung/melayu + kasut raya utk zara zareef sorang sepersalinan...jadilah kan..raya tahun ni kite beserdehana jek..baju melayu bby mama ada tmpah online arituh...tk dpt lagi so gamble jekla klu kaler tak sama ngan abg zareef punya..=p


Ada gak sekeping gmabr bby yg mama snap ni..gmabr kakak n abgnya lagi sekali tk dan amik sbb diorang sibuk main sorok2 bwh rak baju dalam kedai..>_<


Minggu ni tak taulah smpat lagi ke tidak nak keluar beli persiapan2 akhir utk hari raya..sikit2 brg lagi nak beli mcm tudung mama zara, brooch, stokin/kasut baby, kuih raya..hmmm..kalau tk smpat, kena smbung outing kat bazaar ramadhan parit raja or rengit jekla gamaknye kot..=)


5 comments:

NzA said...

bila dh bertambah ali makin xde mood nk kluarkan lily..lagi2 ada bb kecik...byk benda yg perlu dibawa....kalau dh besar kakak n abang tu dah ok sebab dah boleh bawa diri.

salwana nordin @ che'wa said...

BILA DAH UJUNG2 NK RAYA NI MMG SESAK LA KAN..TU YG JADI MALAS HHUUUU

aLyNnZ said...

ermm..sama lar dgn alynn..ritu kuar dgn husband n abg danish main capai2 jerk..tu pun jap2 call mak baby ok tak..dia dh bgn ker..adoiaii..

baby lily nak jugak dok dlm stroller..gud boy taw..baby alynn..letak dlm stroller mule ler bergerak..biler angkat kemain lena atas bahu..

lily biler start keje? so baby hantar mana? baby dh campur susu ker?

Adlin Mohamad said...

budak x meragam xpe syok kuar jalan ..kalau meragam tu payah sikt hehee

Syima ~Mama Kyra~ said...

Ye la biasa bb boy byk tido sng nk bwk jln2..bb girl byk ragam cam kyra dulu pas mamanya abis pantang gian nak kuar jln2 bwk baby sekali haru bila kyra nangis dlm soping mall nk menetek.. sabo je la..kuat lak tu...malu i dah ker tak prepare susu siap2 mmg hrp menetek je la..wuwuwu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016