Kepulangan ke Kuantan..


Salam Khamis semua..sebenarnya mama dah selamat balik Kuantan daripada hari Ahad lepas lagi..hari Sabtu tu dah gerak daripada rumah mak mama..tidur semalam kat rumah papa then ahad baru balik cni..sedihnyaaaaa time nak tingglkan umah mama tu tau..huuhuhu..daripada berpantang anak pertama dulu mcm tulah keadaannya..mklumlah, mak mama mmg duduk sensorang kat kampung..so bila dah cuti berpantang dekat dua bulan dgn dia, mmg sedih time nk berpisah semula kan..nenek pon bergenang jek air mata tgk cucu2 die balik..hukhuk..mama mmg suka dok kat kampung tuh..melepak dlm bilik kecik mama ngan anak2..priceless..lepas nih susah dah nak balik bercuti lama2 kat kampung lagi..yekla, klu ada rezeki berpantang lagi akan2 dtg pon akak Zara dah sekolah..takkan nak tinggal kan..=p



Baby kecik on the way nak balik Kuantan..dia ni mcm abg zareef jugak..lom 2 bln dah perasan besar suka angkat2 kepala kan..mmg nmpak dah kuat tp still kena pegang belakang die risaulah tengkuk lembut lagi

 
Macam3 ekspressi..alhamdulillah, tak meragam bila jalan jauh..syok kena ekon kereta lagi ada..=p



Nway, ada masa seminggu lebih lagi before start keja..rutin skang kemas2 umah, layan anak2, sediakan berbuka n sahur utk family...pastu curi2 tido..hahahaha..kakak Zara pon dah start sekolah semula since ari Selasa harituh..^_^..tang bbsitter, alhamdulillah dah konfirm cuma tak pasti bbsitter leh ker jaga time yg mama keja seminggu sblm raya tuh..klu boleh syukur sgt2, tp klu tk boleh kenalah pk cara lain..mama or papa kena amik cuti jaga bby lah kot...


p/s: Sejak semalam wall fb penuh dgn gmbar2 penderitaan saudara2 kite di Palestin yg dibedil secara kejam oleh tentera zionis..serius sedih n sebak..asyik terbyg2 mcm manelah klu mama yg ada kat sana, tgk anak2 terkorban depan mata..hukhuk..sama2 kite doakan supaya mereka suma sentiasa di bawah lindungan Allah..ada rezeki lebih  boleh menderna di tabung khas AMan Palestin ye..T_T



 

11 comments:

QasehnyaRania said...

alolo.. baby terkejut kot sbb lama sangat nk smpai kuantan.. hihi
itu yg mcm mcm mimik muka.

sama sama kita doakan..

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

LYAfrina said...

alahai.. dh bsar baby.cptnya msa bjln

ibuafiqahhuzaifah said...

geram tgk baby lily..comel..

~MommyAqilMedina~ said...

Dah sampai Kuantan ye kak..hopefully dapat adapt dengan life baru tau,,InsyaALLAH ada kakak Zara,doh boleh minta tolong sesikit kan..Baby pon macam terkejut je sampai Kuantan..Happy kot tu...hehee

aLyNnZ said...

jap je ms berlalu kan..alhamdulillah senang dpt babysitter..moga2 baby cepat serasi bersama babysiter..baby still fully bf ke lily? so lily bekalkan ebm pd bbysitter yer?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016