Barut comel

Siapa yg ada baby kecik, mesti suka pakaikan diorang barut kan..antara tujuan pakai barut ni antaranya elak perut baby masuk angin or kembung..sebelum ni masa Zara barut die nenek yg jahitkan..standard guna kain cotton warna putih tuhla ye..hihi..then time Zareef gune recycle kakak punye..masa Zayed ni, plan asal nak recycle jugak..tup2x mama tak jumpe plak mane barut2 diorng tuh..yg ada cume sehelai lain2 ntah tak dapat dikesan..huhu

So, masa shopping2 barang baby arituh belilah barut baru..sukenya tgk banyakkkkk sgt pilihan barut2 comel rupanya..sume pon guna kain cotton yg selesa sgt + ada macam2 corak + cutting tinggi kat bahagian belakang so klu bby yak2 tak kena kat barut tuh..mama beli 5pcs jek dgn harga rm5 sehelai..ni beli offline ye..tgk kat online lagi mahal..hihi..ikutkan hati nk beli byk2 sbb suka tgk design cute2 tapi selalu barut ni baby pakai tak lama so malas nk membazir kan..=p

 Meh layan gmbar2 bby Zayed yg seksi berbarut ye..


Ala tomei2..ni time baby lagi mase tuh..baru few days jek ni


Mujur dpt baby boy kalau gugurl lagi rmbang mata mama pilih corak..padahal pakai kat dalam jek kan corak comel2 pon leh terpengaruh..kikiki



Gambar latest berbarut..makin lama makin tembam kan dia..heehehehe



Skang dah sebulan lebih barut pon dah makin kecik..hihi..arituh time gi check-up sebulan actually nurse pon kata dah tak perlu berbarut bila baby dah sebulan umurnya..katenya biar abdomen tu tak tersekat mcm tu so tumbesaran lebih baik..so skang siang2 mmg dah tak pakai tapi malam klu mama rasa sejuk pakaikan jugakla..pasni leh simpan pass kat adik2 lain plak k (klu ada rezeki bby zayed ber adiklah..hihihi)

 


9 comments:

NzA said...

kalau zaman 5F dulu barut semua colour putih tapi skrg dh makin cantikkan.

ch@ said...

olololor comelnya.
akak, tahniah. kita da seri 3 sama. sama gen pula lg, hihii.
kita ni, taktaula lbh suka yg oldschool, plain putih. masa Arrizqi (3rd) guna yg lekat je. manatah letak, haha.

Nad MamaZN said...

comelnya..
mcm2 dah skrg ni kan..
takde dah putih2 cam dulu
semua pun bercorak jek

aLyNnZ said...

Amboi cekci nyer model barut nie..hehe..betul skang ni barut tak mcm dulu putih jerk..bnyk pilihan material yg digunakan pun ok..

Skang ni alynn pakaikan bby dhiya barut lekap jerk senang sket haha..

Owhh..tak perlu pakaikan barut eh biler dh sebulan..ada logiknyer..alynn still pakaikan takot kembong huhu..

QasehnyaRania said...

kan.mcm mcm .design ada skrg.
hri tu sy tgk dekat kiosk dlm JJ rm7 sehelai
kiranya akak beli murah juga la offline..

salwana nordin @ che'wa said...

saya dulu anak2 smua berbarut..bila anak dah pandai meniarap baru tak pakaikan..

barut skang smua cantik2, cute2, comel2..

saya masa anak ke3 baru pandai beli online..best sgt kainnya kain :)

LYAfrina said...
This comment has been removed by the author.
LYAfrina said...

comel2 brt skarang. mcm2 pilihan n byk warna.. dlu2..kaler putih je

Adlin Mohamad said...

kalerful barut skang dulu kaler putih je hehehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016