Kami @ The Little Big Club

Sambung jap citer outing sebelum raya harituh..citer di Hello Kitty Town habis dah so sambung tepek gambar anak2 di Little Big Club plak..kat cni byk sangat tpt nak main so Zara Zareef mmg happy sangatlah..itupon ada yg skip2 sbb tak cukup masa..hehehehe..nway, adults leh join sume games kat dalam ni..almaklumlah, tiket pon sama harga kan utk dewasa n kanak2 so harus leh main sume..

Nway, Little Big Club ni ada dua tingkat..tingkat atas khas utk Thomas @ Friends jek..kat tiket bawah plak utk watak2 Angelina Ballerina, Pingu, Barney n Bob the Builder..kat area Thomas ni games die lebih pada ride2 mcm tu..naik train, naik bas, helikopter, bumper car, merry go round..papa kata ala2 funfair dah..hahahaha..playground pon ada gak tp just papa n zareef yg masuk..=)


Zara takdelah selalu sgt tgk kartun2 ni sume..tapi bila masuk cni sume pon die layannnn..hihi..fevret die Angelina ngan Barney..=p

Pintu masuk ke Little Big Club..tpt ni setingkat atas dari Hello Kitty Town

1st gerak ke area Thomas dulu..layan jekla gambar2 kat cni ye...1st ke Knapford Station ni naik keretapi




Ni plak Bertie the Bus..mama teringinnnn nak naik sbnrnya tp leh plak zara zareef tak layan..huhu

Bumper car plak papa n Zara jek naik..Zareef tak lepas ketinggian..hihi

Cni plak ala2 merry go round




Naik helikopter plak



Stop posing2 jap


Zara ngan Thomas..^_^


Pas puas main kat cni, ajak Zara gi tingkat bawah semula..secara ringkasnya area Angelina Ballerina lebih pada pentas tarian ballet..Barney n Bob plak playground n lastly kat Pingu area main game mcm kat arked permainan tuh..banyak2 ni both Zara Zareef paling banyak habiskan masa kat area Barney..selain main sepuas hati, kat cni ada port utk tgk cd Barney jugak..


bwk zara gi Angelina Ballerina ni..ada tersernarai waktu2 dance class sume..sayangnya Zara terlepas waktu belajar tarian ballet tu..huhu..ralat plak mama

Walau terlepas dance class, mujur smpat jumpe dgn watak Angelina nih..skirt, skarf rambut sume tuh still diberi pada kids yg dtg utk amik gmbar..=)

Malu2 nak menari..Zara dah besar..ada satu zaman dulu die mmg sukeeeee sgt berangat menari2 ni..hihihihi



Ni kat Barney House..dalam ni budak2 leh lepak sambil tgk cd Barney

Suke plak die ngan patung Barney ni eh

Playground yg selesa

Yeayyy..jumpe jugak dgn watak barney ni akhirnya..kakak Zara jekla yg sporting nak amik2 gmbar kan..hahaa


Petang tu smpat gak tgk Barnery wat show kat cni..suke sgtlah anak dara dpt tgk live show

Ni area Pingu..

Smpat posing2 dgn watak Pingu ni..Zara mmg baru kenal sbb citer ni pon mcm dah lama takde kat tv kan..=p

Lastly, gi area Bob the Builder..ada playground and slide besar kat cni..punyelah lama Zara dok cni smpai mama lepak jek kat cafe dpn tu smbil makan smbil tunggu die..=p


Mama n Zara suke spend time kat sni..bina2 blok mcm dlm game Tetris tuh..pas tinggi smpai atas, gi robohkan semula..haha



Sblum balik, terserempak dgn Bob n kawannya ni (tak ingat nama)

Bila kena peluk ngan maskot ni apalagi menangis lah anak bujang..die mmg takut sket..kikikiki

Posing2 dulu sebelum balik..



Kat kedai sevenier..tak beli banyak pon just tumbler, towel ngan fridge magnet jek..hihi




Ok..habis dah stori ...pasni tunggu baby besar sket kite gi  jalan2 tpt lain plak ye anak2..sian baby kena tinggal time dtg cni..hihi

 

6 comments:

Putri said...

Bestnye..tp mak.bapak lg nmpk seronok dr anak2

salwana nordin @ che'wa said...

la..ngapenya zareef tu hhhiii..terkejut gamaknya :)

bestnya tempat ni..mmg sesuai utk bawak anak2 kan :)

Nad MamaZN said...

teringinnya nak pi sini huhu

aLyNnZ said...

Mak pak pun boleh naik skali ok lar kan..tak ler borink menunggu hehe..biler anak2 hepi kite pun hepi sama..part souvenir sure mesti nak beli fm kan..mahal tak?

NzA said...

bestkan ank2 skrg. mcm2 tempat yg best boleh mrk terokai.

QasehnyaRania said...

bestnya kak.
bawa anak anak syiokkan.
alolo sian bby kena tinggal

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016