USS- Part 1

Salam Isnin semua..minggu ni berazam habiskan entry USS..gmbar ada banyaklah gak so mcm biasa part by part la mama citer ye..tp disebabkan 'kemalasan' mama yg dah diketahui umum..mama just citer sket2 + tepek gmbar jekla lebih..nak tips ker, nasihat ape ker..kena google kat blog lain..hikhikhik..mama pon sblum pergi arituh main google2 blog org gak.antaranya blog Mama Tisya n Nana..lenlain tuh mama main blogwalking jek..^_^

Nway, rasa dah inform kot yg ni adalah last minit plan punya cuti..kami amik holiday package ngan Silka Hotel JB..Package yg kami amik ialah penginapan 3H2M + USS ticket + transport + breakfast untuk 2 adults dan sorang kanak2..zareef baru 3 tahun so tak kena caj utk masuk USS..total package dlm rm800 lebih sket..so bergerak dari hotel dlm kol 8.30am mcm tuh..then berhenti dua kali kat imigresen Mesia + imigresen Singapore..time kat imigresen Singapore mmg mencabar kewibawaan sketlah sbb line leh tahan panjang..bwk lak budak zareef yg tak reti dok diam tuh..berpeluh gak nk mengawal die..hahahaha..rasa klu bwk budak kecik naik keta sndiri lagi ok kot..tak pyh beratur2 pjg..cume time hari mama pergi tuh tgk line keta leh tahan jammed gaklah..=)


 Zareef n papa dlm bas..penuh gak satu bas time kitorng gi nih..

Mama duduk ngan kakak Zara


Finally kami smpai di USS lebih kurang jam 11 pagi..bas mmg turunkan dekat jek ngan tangga naik ke USS nih..smpai2 kat area Globe yg femes tu masyaAllah..spt yg dijangka orang punyelah ramai kan.. mklumlah time super peak cuti Krismas + cuti tahun baru kan..mau tak penuh orang..hahahaha..kitorng bergmbar kar globe tu pon dari jauh jek..tak larat nk tunggu turn duduk dekat Globe..=p


Mama n anak2..zareef muka mamai sbb ketiduran dalam bas

Mak buyung yg happy tercapai gak hajat nk jejak USS ni kan..mmg antara wishlist sblum nak deliver nnti..hehehee

Papa n anak2 plak

Kami sefamily..mintak tlg org yg ada dekat2 situ amikkan gmbar..=p

Kakak Zara posing sorang

Mama n papa..senget2 zara amikkan gmbar nih..hihihihih

second time better sket kot..^_^

Mak buyung posing sorang2..tetiba kabus kuar kan so gmbar blur jadinya




Masuk ke USS, kena beratur sket tapi tak lame pon sbb lane banyak..benda pertama mama mintak papa buat ialah sewa stroller berkembar..hikhikhik..utk stroller ni cajnya 20 dollar sehari..bagi mama ok jek harga nya sbb mmg stroller tu kami gunakan sepenuhnya..senang weh nak mengawal dua beradik ni..tak payah berkejaran bagai..pastu leh sumbat banyak barang gak kat stroller tu kan..dulu time kat Legoland pon ada sewa stoller double mcm nih..suka3x...


Zara n Zareef..time nih tgh tunggu papa que nak sewa stroller..teruja diorang nmpak minion bebanyak ni..hehehehe

Patung kuda putih yg comel..nway, takde beli pon patung2 minion ni ..posing jek lebih..=p

depan one of the sevenier store kat sane

Kakak yg happy dpt jejak USS ..area depan2 ni Hollywood namanya

Adik posing ngan penguin madagascar plak

tgk kat belakang sana si zareef tgh sibuk membongkar patung2..


Finally..dpt dah stroller..duduk diam2 yek korang dlm nih..^_^

Mama n anak2..mama feeling tolak anak kembar..hahahaha

First caracter yg kitorng jumpa arituh ialah Pao si kungfu panda nih..tapi takde amik gmbar ngan dia pon sbb orang tgh que pjg sgt..candid sudah..=p



Kat sini ada dua persimpangan samada nak ke arah Madagascar or ke New York city..



Kami pilih menghala ke Madagascar dulu..nnti smbung tepek gmbar kat entry lain yek..=)


5 comments:

mama lieyna said...

Salam tahun baru..

Waah jauh berjln mak buyung :-)
Bestnye dh sampai..

Nad MamaZN said...

Bestnya lily !
Tercapai wishlist ye hihi
Ok nnt sambung lg tau!

NzA said...

seronoknya..akak ni teringin nk ke sna ttp blm kesampaian.....
nmpk meriah jugak mcm disneyland.

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaaa..haih semua gambar-gambar mengujakan!hihihi..Aida pon nanti nak pergi lah..tapi Medina besar sikit n pandai main..baru senang nak control...hehe..update lagi yok..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya..Alhamdulilah..tercapai hajat mak buyong :) Klu kyra nmpk ni sure dia pun excited..kekeke

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016