USS- Part 3 (The Lost World, Ancient Egypt & Sci-Fi City)

Sambung lagi entry USS..nak cpt2 habiskan..hukhukhuk.so kat The Lost World..sempat main satu game jek which is Canpopy Flyer.. itupon mama rasa cam tak berbaloi jek beratur menunggu sebab beratur lame gak tapi main nye berapa minit jek..hehehehe..tapi takpelah yg penting Zara puas hati kan..actually ada few lagi games menarik kat cni tapi tuhlah..sebab ramai sangat orang + tak beli express pass..malas nk menunggu kan..=p..then kalau ada baca blog2 org, ramai rekemen tgk show Water World, tapi disebabkan kesuntukan masa, kitorng tak smpat nk tunggu showtimes die..


Kakak Zara di Lost World..time kat cni ada truck bawak 'dinosour hidup' tau..siap bergerak2 dinosour tuh..leh plak zara berlari ketakutan sbb die ingatkan dinosour betul..hikhikhik

Jurassic Park..^_^

Posing2 ngan dinosour ni dulu




Mama n the kiddos

Hoho..sebenarnya mama teringinnnn sgt nak main yang ni..Rapids Adventure..leh nmpak dinosour2 smbil berakit kononnya..tp tgk waiting time lebih kurang 90min so tak sanggup tunggu..takde rezeki

Ni tgh beratur nak naik Canopy Flyer


Fuhhh..smpai gak turn..main pusing2 dinosour terbang..sekejap jek pusingnya..hehehe

Nak kuar dari Jurassic Park dah..=p


Next, perjalanan menuju ke Ancient Egypt plak..kat cni mama n anak2 tak main apa2 pon..papa jek mama bagi can main roller coaster Revenge of the Mummy..sementara papa gi main mama dok berehat ngan anak2 jek..mujurlah dua2 behave kan takde ngamuk2 bosan menunggu..bagi minum air, makan cekelat sume, ok jek diorang..=p

Kat cni banyak statue2 besar..


Papa dah masuk main roller coaster masa nih

Dua budak bermood baik..good3x...^_^


Terjumpe princess seksi ni..mujur time ni papa takde..hakhakhak


Pas papa habis main, terus gerak ke desitinasi berikutnya..teruja bila nmpak TRANSFORMERS di Sci-Fi City ni..hihihi..mama sibuk posing2 jek..papa jugak yg puas hati dapat masuk main The Ultimate 3D Battle Ride...actually mama ingatkan benda ni tak sesuai utk ibu mengandung n kanak2..lupe nak tanye orang yg jaga tuh..dah balik Mesia baru ada member tanya napa mama tak naik sekali..hehehe..tp ikut papa die kata kuat gak gerakan 'kereta' yg die naik tuh..takpelah, mama takdelah ralat sgt pon sbb awal2 mmg niat biar papa jek masuk sorang..apepon, papa kata mmg best gilelah ride ni..mmg sume org recommended ..=p


Transformers..^_^

Sempat amik gmbar sefamily kat cni..ada photog tlg amikkan gmbar tp gmbar offiical yg diorang amik tu mama tak beli pon..=p

Adik n robot

Eksited mama nk bergmbar berlatarbelakangkan Bumblebee tuh..ramai sgt plak org tgh lalu lalang time ni so terselit sekali gmbar minah seksi..ngeee

Amik gmbar lagi tp sayang adik plak tak ready

Mama papa bergmbar ngan kereta Camaro ni plak..^_^..anak2 dah malas nak layan kamera dah...hehehe


Duduk rehat jap..

Sbnrnya berkenan tgk bekas2 air berkepala Bumblee Bee..tapi bila tgk dari dekat mcm menakutkan plak..hehe..so mama just beli straw ada patung Bumblee Bee kecik ni..peminat lah katekan so asal boleh ada benda bwk balik sudah..hehehe

Aktiviti anak2 sementara tunggu papa habis ride.. main bubbles!!

Mood happy jek bile dpt main bubbles kan..leh tahan lama gak menunggu papa time nih so mama biarkan jek diorang bersuka ria..

Kakak dgn penari2 tinggi..


Ok..cukup dulu kot..nnti esok update lagi last part..=p


 

3 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

sonoknya..klu kyra pun sama sure takut tgk dinosours..robot yg besar2 pun dia takut...tu kdg piki 2x nak p ke tak USS..buatnya semua kyra tak mau posing dgn patugn2 besar nie..hampeh je..zara ok lg ajak posing mau aje..anak manja tu liat ckit..ikut mood dia..uhukk

LYAfrina said...

SALAM..
baru smpat jenguh sini..
wahh..seronoknyer pegi USS.. alhamdulillah rezeki utk happykan anak2 kan..

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh seronoknyaa kak!memang berbaloi masuk sini sebab semuanya akan teruja sangat..aida pon nak pergi jugak nanti..Tak kira!hahah..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016