Cerita pendek di JB

Salam Rabu..harini just nak citer balik aktiviti2 kami time kat JB, sebelum n selepas ke USS arituh...spt yg mama pernah sebut sebelum ni, kami stay di Silka Hotel JB..actually first time mama tau pasal hotel ni time survey2 package USS tuhla..kan last minit plan so nmpak link hotel, package yg dioffer, tgk harga ok, tgk gmbar sket2 ok..terusssss book..hehehehee..tp awal2 nk booked dah mcm2 problem dah ngn reservation dept die..hmmm.,malas nk story pjg pasal ni nnti sakit hati balik..ngeeee..

Nway, hotel ni sederhana jeklah besarnya..maybe rate 2-3 stars kot..location area Plentong..die campur skali ngan blok2 apartment..kira mcm apartment unit yg diubah suailah..amenities sume cukup..bilik ada katil double, freezer, hot water, tea n coffee making facilities, aircond..then ada swimming pool, playground sumelah..cume parking die jauh sket sbb die ada kawasan utk parking khas kan..tp takpelah sbb papa yg ulang alik ke parking tuh..mama n anak2 biasa turun terus dpn pintu hotel jek..hihihi


Bilik kami..suke sbb ada karpet..malam first tido sempit2 atas katil 4 org..agagaga..malam kedua bentang toto utk anak2 kat bawah jek..=p

Budak yg suka dpt tido hotel..

Toilet simple jek takde bath tub ye

First night check-in..ni nak kuar balik jalan2 cari makan

Papa ajak makan kat Setulang Laut...last makan sini time dating dulu2 time study..hihihi..lupe dah nama kedai tuh tapi oklah..org ramai but servis pantas n makanan sedap

Ni plak gmbar sebelum naik bas ke USS ..breakfast disediakan tp pilihan sederhana jek, tak banyak sgt

 
Hari last tu awal2 plan nak masuk singapore balik sbnrnya nak jalan2 bndar plak..papa cadang nk try bawak masuk kereta..tapi tuhlah..disebabkan kemalasan dan keserikan tgk jammed kat laluan nk masuk singapore hari sebelumnya, mama terus cancel plan.. so kitorng pon lepak2 jeklah before check-out tuh..papa smpat bwk anak2 mandi swimming pool..mama plak just rest n kemas2 brg dlm bilik jek..malas nak bermandi manda..=p


Swimming pool @ Silka Hotel..gmbar ehsan dari nset papa

Nmpak cantek jek kan..time ni saje papa msg mama nk bagi mama jeles sbb tak turun mandi sama..hahaha


Syokla dua beradik ni dapat mandi kolam kan..



 Adik sibuk panjat2 mujur tak smpat wat aksi terjun tiruk papa kata..>_<


After check-out..plan nk smbung jalan2 kat JPO..tapi papa tak berminat plak..heehhee..so last2 ke Aeon Tebrau jekla kitorang..adil utk semua..leh jalan2 cuci mata, shopping sikit2, makan2 + anak2 main kat playland..lepak sane smpai ptg gakla sblm gerak balik ke kampung mama kat rengit..=)


Sempat kena pau beli Princess Anna (Frozen ni)..actually die nak sgt Queen Elsa tapi mmg dari kuantan Elsa manjang habis stok..so dapat Anna pon zara suke..^_^

Dah beli utk kakak, adik mesti dpt gak kan..ultraman Taro utk si adik..mama tak kenal pon nama nya tapi zareef yg bgtau kat mama..hahahaha

Ni saje tepek cni sbb jarang jumpe..spiral potato yg sedap!! ni mama amik perisa cheese..ada mcm2 flavour lagi seasoning die..kat kuantan lom terjumpa lagi klu ada jual benda ni..


Akan datang klu balik kampung cuti pjg lagi, ingat nk bwk kakak gi Hello Kity Town plak..mesti die suke kan..tgkla nnti..klu ada masa n rezeki lebih kan..insyaAllah..=)




5 comments:

Nad MamaZN said...

Besnya jalan2 jb. Imbau kenangan time stadi dulu haha! Tak g cs ke? :P

Agak2 bape bajetnya ye lily percutian ni?
Kot la klu nak share
:)

mama lieyna said...

Bestnye jalan2 kan.. tp klu g bercuti bab menginap, mesti ada jugak yg slack.. hee.. apapun holiday tetap holiday kan.. :-) enjoy!

Syima ~Mama Kyra~ said...

mcm menarik je hotel ni. nnt lily share package p USS + hotel ni tau..nak prepare budget bole start saving form now :)

NzA said...

yang penting enjoyyyyyy.......

~MommyAqilMedina~ said...

Wah Best sebab hotel pon bersih siap ada swimming pool lagi..hehee..sempat double Z mengepow mama n papa mainan ..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016