USS- Part 5 (New York City + Hollywood)

Salam Selasa dan salam Maulidur Rasul..=) Selawat atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W..hari ni mama cuti..rase negeri lain pon amik cuti umum hari ni kan...apepon, walau cuti..tetap nk update last part citer kat USS ni..biar cpt2 habis..=p

So last part ni stori aktiviti kami di New York City and Hollywood. Sempatlah kami masuk tiga tpt ni kat sini;

Sesame Street Sphagetti Space Chase
Light,Camera,Action!
Monster Rock Show

Suka sangat yang Light Camera Action tuh..die tunjuk mcm mane scene ribut n hurricane dibuat..mmg nmpak real sangat2 la smpai anak dara mama dok berpaut kuat kat papa die..hahahaha..adik rileks jek kakak penakut lebih..Monster Rock tu pon best gak sbnryna..geng2 monster menyanyi lagu2 femes..penuh panggung ngan penonton so mmg happeningla..tapi kat dlm ni sume takde amik2 gmbar pon...ingat dlm kepala otak masing2 jek..hihihi


Papa @ New York city..tgk blog org laen mcm real jek amik gmbar kat obesea kan..kitorng tak berpeluang sbb orang lalu lalang ramai sgt.. nmpak sgt fakenye..hehehehe

Berkenan ngan van sesame street ni..tp takde beli ape2 brg pon kat situ.. =p

Mama depan pintu masuk show Lights, Camera, Action..kat cni sblh luar bangunan sume dihias macam bentuk rumah2 kedai..tp kat dalam sbnrnya tpt pertunjukan yg besar..unik sgt..suka3x..=D

Ni plak kakak Zara dlm game Sesame Street Sphagetti Space Chase..saje masuk main sbb tgk orang tak berapa ramai


Mama yg over eksited??=p

 Antara view dlm game nih..


Kuar dari tpt main ni terus ke sevenier shop sesame street..anak2 mcm biasa sibuk membelek patung2 tuh tapi tak beli satu pon..hihihi

Keluar dari tpt game ni ternmpak plak port amik gmbar bersama watak2 sesame street..terus amik peluang amik gmbar family..kat tpt2 yg ada photog uss ni lah baru kitorg dpt amik gmbar sesame..kalau tak nk mintak org2 lain amik gmbar segan gak..=p

Mama n anak2 depan panggung Monster Rock

Ok..dah takde arah tujuan dah masa ni..jalan2 n posing2 jekla..^_^

Time ni dah petang sgt dah org tak berapa ramai..so tenang sket nk amik2 gmbar bagai..

Di tepian tasik



Haaa..baru mama leh feeling macam kat obesea...kikikiki

Papa jek kena paksa posing ngan mama..anak2 dah wat hal sndiri masa ni..=p


Disebabkan bas kami akan amik hanya jam 10pm..maka berjalan dlm USS tu smpi ke malam..utk tpt sembahyang ada disediakan ye berhampiran dgn service kaunter..banyak blog yang bagi arah utk ke tpt solat ni..mama pon rujuk dari blog2 diorang jek..^_^..nway, kami kuar dari USS ni lebih kurang kol 8.45pm..pas kuar smpat papa ajak gi tepi laut utk tgk the Crane Show..Crane Show ni kira musical and light showlah..very the kreatif gitu sbb dgn guna kren biasa, ditambah dgn teknologi cahaya n air leh nmpak mcm dua ekor angsa yang sedang bercinta..cantek n unik..=)


 New York City di sebelah malam..nmpak yg putih2 sket tu kan..tu sbnrya 'salji' palsu...ni sempena krismas kot rasanye..

Destinase terakhir mama..Universal Studio Store..kakak dah kelepakan time nih..beli brg sket2 jek..hihihi

Ok..dah kuar dah..smpat posing dpn globe ni sblm beredar pegi..=p

Adik hampir2 jek terjah air pancut ni..hehehehe

Ni time tgk the Crane Show

Last but not least..kat bilik hotel dah time ni..ni jekla hasil sevenier yg dirembat..tk byk pon kan..syg duit..beli sket2 sudah..kikiki.. tshrt merah tu beli utk anak2 jek..

Lain2 ada fridge magnet , keychain, tumbler kakak..kipas tu beli saje jek stand by kot2 panas time kat sana arituh..leh simpan wat kenang2an gak kan..=p


Yeayyy...habis dah tepek pic kat USS..pasni insyaAllah kalau sihat n masih kuat ada satu tpt lagi teringin nak pegi sblm bersalin nnti..tpt biasa yg mama suka time2 peknen mcm ni kan..saje pergi nak menenangkan diri..tunggu lah nnti dah dekat2 8 bulan ker baru gi..^_^


p/s: Dua kali dah ke Singapore..first time dulu smpat round2 bandar, Merlion Park, n tiga empat tpt kat sentosa island..kali ni terjah smpat gi USS jek..akan dtg klu ada rezeki menyeberang tambak lagi target gi tpt2 lain plak..tp sblm ke sane lagi marilah kite beruti2 mesia dulu yek..tpt2 best kat Nusajaya tu pon lom habis round lagi..kikikiki


 

2 comments:

NzA said...

ala2 disneyland nmpknya.bestnya tgk pic tu bagai...mesti ank2 seronok sakankn..teringin nk pergi...sdg merancang2 n cari tarikh yg sesuai...susah skrg ni sbb ank2 cuti dh xsama dgn ibu......

~MommyAqilMedina~ said...

Memang Seronok!rasanya pergi dua hari dua malam pon tak sempat nak habiskan pergi semua tempat..nak pergi jugak USS!sebab teruja tengok gmabar-gambar akak..hehee..ole-ole pon awesome!hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016