USS- Part 4 (Hollywood Dream Parade)

Salam Isnin kawan2..hari ni n esok mama nak sambung lagi entry USS arituh..hihi..nway, arini share salah satu show yang kami tgk kat USS which is Hollywood Dream Parade..kalau tak silap mama parade ni bukan hari2 ada..biasanye diorang buat waktu cuti n weekends..tapi tak taulah kalau mama silap..show yang mama tgk ni jam 5pm n perarakan dijalankan di sepanjang jalan kat dlm USS tuh..kira waktu parade ni berlangsung pengunjung2 kena duduk kat sebelah tepi jalan lah untuk memberi laluan pada peserta2 parade..sapa yg ada waktu parade ni??? banyakkkkk..sume wakak2 penting kat USS ada..hihihihi

So kebetulan time parade ni nak berlangsung kami dah berada di kawasan New York City..mmg ramaiiiii sgt orang time ni..berapa ribu org tak taulah mama..mama nk tgk n amik gmbar pon kena selit2 celah orang..wuwuwuwu..mujurlah papa dapat port baik punye utk letak zara n zareef..mmg kena letak tpt tinggi kalau tak susah gak diorang nk tgk parade tu kan..apepon, seronok tgk parade ni.. mmg meriah sgt dgn tarian, lagu n lambaian karakter2 USS tuh..^_^


Mama n Zareef..time ni duduk2 lagi tunggu parade start..tk lama pastu terus berlumba2 org berdiri kat dpn tuh..terpaksalah kami beralih tpt..hukhukhuk

See..port baekkkk utk budak berdua ni..mujur ada tingkap tinggi ni dkt2 situ..papa secure kat belah bawah..hehehee..apepon, nmpak dua2 ni tgh enjoy tgk perarakan tu kan..=p

Masing2 tgh tunggu parade mula..agak2 berapa ribu org ni kan..ni baru kat satu bahagian..bahagian2 lain mama rasa penuh gak orang..>_<

Hollywood  Dream Parade bermula..

Antara penari2 yang ada

Monster and Woody Woodpecker

Kegemaran Zara Zareef..Alex Madagascar..^_^

King Julien

Penguin Madagascar..waktu diorang lalu siap pancut2 air kt org..=p

Gloria..utk watak Mellmen n Marty takde plak mascot..patung biasa jek..hihi

Ni plak Shrek n the gang

Pinochio

Yang ni mama suka..hahahaha..T-rex yg gagah..siap mengaum2 tuh

Ni anak T-rex kot..=p..dinosour yg ni yang zara nmpak sebelum ni smpai menangis2..hahahahaha..die ingat betul2 sbb dinosour tu bergerak kan

Yang ni Scorpion King from The Mummy

Tiga watak utama movie The Mummy..nama2 sume mama tak ingat dah..ingat klu dlm movie pelakon utama die Brandon Fraser jek..=p

Last but not least..Hollywood people

Yang baju putih watak Merilyn Monroe kan..yang baju pink tak ingat nama


Ada watak lain yg tak smpat snap pon..hehehehe..macam biasa, ada rakam video gak time ni tp malas nk tepek sbb memori besar..klu tgk betul2 mmg lebih meriah sbb ada iringan lagu2 kan..=)..pas abeh parade ni kami smbung aktiviti jalan2 kat USS..smbung nnti ye..

5 comments:

mama lieyna said...

Waaaah meriahnye... ramainyeee orang... tp berbaloi, .. ini klu anak k.eina dh nangis ni, dia takut sama dino alive..heee...

Adlin Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Adlin Mohamad said...

silap taip komen hahahha ...

ramai jugak pi sana ..nak amik gambo pun bersesak
mmg happening !

Sidratul Muntaha said...

happening
aqil dgn ara klu nmpk madagascar tu mesti nyanyi i like to moving2
ahahha

Nad MamaZN said...

Happening giler!
Best!
Excited zara zareef :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016