USS- Part 2 (Madagascar + Far Far Away)

Ok..sambung citer USS sementara mood berblog masih ada..actually kat USS ni mmg kitorng tak berkesempatan main banyak game pon..mujurlah awal2 memang mama dah pasang niat bukan nak main sakan kat sini..cuma nak lepaskan hajat untuk jejak n tengok sendiri USS tu macam mane kan..so bile tak dpt msk sume tempat takdelah frust sgt..hihihi..actually mula2 mama ada gak plan nak beli express pass..utk 3 orang total 150dollar..tapi papa kata tak payah plak so tak jadilah beli..>_<..takpelah masuk yg mane dan..mostly masuk tpt2 yg sesuai untuk anak2 jek..then yg extreme macam roller coaster tu mama just soh papa jek main..

So kat Madagascar mama just main satu tempat jek which is

King Julien's Beach Party Go Round

Yg sadisnya si Zareef tak puas main sepusingan kat cni..nak beratur lagi mmg malaslah kan..huhuhu..hasilnya lame gak die mengamuk time tuh..mmg bertuah tol budak kecik ni tau..smpai kat Far Far away baru dpt pujuk die..itupon belikan die keychain Puss the Boots baru die ok..=p


First photo di Madagascar..sayang time ni Zareef takmau bergmbar sama..leh plak die takut tgk patung besar tuh..hukhukhuk

Antara pemandangan di Madagascar


Jom main kat sini!

Kakak pilih nak naik Marty si Zebra

 Adik memane pon boleh

Kakak yg ceria

Adik pon suka sangat..sian die tak puas main..huhuhuhu

Papa ngan mama tak naik pon..takut roboh plak..kekekeke..so just berdiri escort dua beradik tu jek..

 Ok..ni kat area luar dah..mama posing depang 'rumah' Shrek..adik merajuk lagi time ni..wuwuwuwu

Kakak naik stroller sorang2 ..ni masih kat dpn umah Shrek lagi


After Madagascar, smpailah kami ke Far Far Away..cantik je tgk castle tu kan..kat cni kitorng smpat  masuk dua show nih

Shrek 4-D Adventure
Donkey LIVE


Castle yang cantik..tapi tgklah ramainya umat manusia kat sane kan..=p

Mama posing sensorang

Cuaca suram2 jek ptg tuh..so takdelah rasa penat sgt kan..

Papa n anak2 

Mama n Zara dpn panggung Shrek 4D

Show yg sangat best!! =D

Kuar dari sini nmpak Pinochio..mcm biasa malas que so candid jek

Ni kedai sevenier yg ada kat Far Far Away..smpatlah beli sedua barang nk amik ati budak bertuah berdua tuh..hihi ..sblm masuk cni adik masih merajuk lagi..=p

 Zareef Shrek n Zara Fiona..hahahaa..tumpang posing jek ni..=p

 The Fairy Godmother..=)

Next layan Donkey Show plak..oklah menarik gak show ni..

Paling suka part Donkey menyanyi..ada amik vido tapi malas tepek cni..=p

Lepas tgk show2 ni perut dah lapar..so terus makan kat tpt makan yg ada kat sini..kitorng lunch kat Goldilocks..amik set yg ada ayam gorang n kentang goreng jek.. bekas air kakak tu baru beli kat kedai sevenier sblmnya..=p

Mood dah ok dah time nih..^_^

Oklah..lame gak melepak dalam nih..bye2 Far Far Away...=)




Ok..entry bakal bersambung lagi yek..ngeeee..


 

7 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tgk gmbr2 ni sume mmg nmpk best dan excited nak msk USS gak..Hopefully plan this yr sblm kyra msk drjh 1.kang dah sek ssh plak nk plan holiday kan :D :)

Adlin Mohamad said...

lawa la ...
best la ...
part paling happy bila tgk anak2 happy kan

Nad MamaZN said...

Bila la nak sampai ni
Huhu!

Zana Nordin said...

alaaa
bestnyerrrrr..
cuti sekolah hari tu...kemain batrice berzikir ajak gi USS..tp apakan daya....x dpt tarikh yg sesuai..last2 pergi hello kitty town jer...

bila ler dpt jejak ke USS nie..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Seronoknyer..tengok gambar kat sini kemain syok lagi ni teringin nak kesana bawa anak2....tak pernah sampai..ingat nak gi hujung tahun hari tu tapi tak jadi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

USS memang best.!
pergi time cuti sekolah mmg sesak..Masa ktorng pergi tu pun ramainye pengunjung..nk main permainan pun kena beratur panjang...qis ada bergambar tu dgn Pinochio..

~MommyAqilMedina~ said...

Oh besar jugak kawasan USS ni kan..memang berjalan confirm terasa penat..hihihi..apepun berbaloi lah kot kan bayar memahal dapat tengok semua game n pertunjukan kat sini..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016