Update check-up @ Hospital Pakar PRKMUIP..

Salam Jumaat semua..arini nak update sket ttg check-up mama dgn dokter pakar hari isnin lepas..insyaAllah, mmg dah decide nak bersalin kat Hospital Pakar PRKMUIP ni..kalau kat kuantan ni biasa org panggil Al-Farabi..kat cni katanya dokter2 pakar bersalin sume dokter perempuan so senang nak buat pilihan kan..nway, kali ni kena rujuk awal dgn pakar sbb nak scan perkembangan tumbesaran baby..mklumlah, kes2 darah tinggi macam mama ni biasanye ada risiko baby kecik..so just nk konfirmkan condition baby all ok..=)

So, appointment aritu sblh malam..senang gak kan tak payah mama amik mc ke cuti tahun..sbb skang tgh bizi sket kat opis..ramai gak patient malam tu dekat sejam setengah tunggu..=p..tapi kepenatan menunggu terubat bile tgk scan dokter..kali ni scan ngan pakar mmg EVERYTHING look clearer lah..ada beza eh mesin scan klinik biasa ngan klinik pakar..ke depends on dokter tu sndiri...hikhikhik...
.
Nway, gmbar scan takde ye kali ni..sbb yg dokter print tu tak clear bahagian mane..tunjuk ukuran n size baby jek..takpelah, time scan tu yg penting kan..subhanallah..walau scan 2D jek tapi alhamdulillah sume nmpak jelas..antaranya

- nmpak iras2 bentuk muka baby..bibir, hidung, mata sume..
- nmpak tapak kaki, tulang peha, tulang betis, lengan, perut, tali pusat dll
- nmpak jelasssss sgt baby tgh bergerak..mmg very the aktif tau..dokter pok gelak2 tgk keaktifan baby..=p
- yang paling penting, gender pon dah nmpak..agak2 baby boy ke girl? hihihi

Mcm biasa, mama bukan jenis suke seprais2 yek..sbb dokter pon few time dah  bgtau mama, mama share jekla kat cni..so time tgh scan area kaki baby tuh, terus spontan dokter cakap dah nmpak 'bebird' baby..then 2, 3 kali jugaklah die ulang lagi skali kata baby boboiboi..hahahaha..melepas lah mama nak dpt baby girl baru..mmg dari awal mama ingat mama peknen baby girl tau, tak sangka yg sebaliknya..papa lah dok syok kan sbb die dah mimpi dua kali dpt baby boy..takpelah, girl ke boy ke yg penting baby sihat walafiat hendaknya..^_^..cume frust sket coz tak dpt shopping barang2 pink..shopping barang biru lagi skalilah nmpaknya..hehehe


Gmbar hiasan harinih..muka terbaru mama anak TIGA...skang dah kembali berbawal dah..suke plak kumpul koleksi bawal dua corak mcm ni..sng pakai, tak payah iron pon..=p




5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

boboboi yer..tahniah..bestlah Zareef dah ada geng.. :)

NzA said...

Syukur alhamdulillah, moga dipermudahkn. Yg pnting mama n bb selamat n sihat.

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh boboiboy..Zareef ada geng lah lepas ni..hehee..takpe kak,Zara tetap the princess..hehee..semoga segalanya selamat dan dipermudahkan..Aida pon berangan kalau preggy third baby,nak boboy tp hubby nak gigirl..ape-ape je la..yang penting aida tak mengandung pun lagi tau..heeheee

LYAfrina said...

waa..tahniah..takpelah, baby boy pon..y penting sihat kan.. manatau lps ni ade rezeki ..

serinya muka ibu mgandung ni

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah..boboi..zareef ada geng utraman :) takpe dah dpt sepsg tak kisah ler no. 3 tu boy ke girl kan? klu mampu bole lg proceed no. 4 ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016