Pavlova untuk advanced birthday ?


Sweet pavlova..made by sis in law


Berangan nak celebrate birthday?


Happy advance bday Zareef!! Zareef tgh usha buah2 atas kek tuh...hehehehe


Tapau 2 slice pavlove + extra buah2an..=p



Hehehehe..takde maknanya celebrate advance birthday ya..actually Pavlova ni adik ipar saja buatkan time kitorang datang umah die Jumaat lepas..before gi Langkawi aritu tido umah adik ipar kat Ampang satu malam...die mmg rajin wat pavlova ni..kitorng je yg jarang jumpa, so sekali dpt rasa cam ada celebration plak..mklumlah, first time order pavlova dulu pon time celebrate 5th anniversary last year kan..hihihi

Nway. kalau ikut adik ipar, pavlova dia kali ni tak menjadik sangat..tp papa n mama rasa sedapppppp jek..kekekeke..siap tapau 2 slices sbb kebetulan ari gi Langkawi tu birthday mak mama..so nak beli kek besar nenek bukan nak makan..bagi nenek jamah pavlova ni pon kira oklah kan..tapau buah2 lebih sbb nenek lebih suka makan buah dari makan kek..plus si Zareef pon antu buah gak..stawberi satu bungkus pon leh abeh makan sorang..=p

Ohhh..btw aritu time adik ipar buat ni..sempatlah mama menimba ilmu gak..nmpak cam senang..hahahaha..yekla tu kan..silap2 kalau mama buat tk menjadik plak..nway, dpt tgk jekla kan cubanya ntah bila tak tau lagi..tgh riki2 buat sekian kalinya mintak papa belikan oven..then ingat nk riki mintak mixer sekali..kalau2 dpt tahun nih, lehlah mama start mencuba buat sndiri kan..moga2 mama rajinlah..kalau oven dah ada., mixer dah ada..tp rajin tak ada pon tak guna..^_^

11 comments:

Sidratul Muntaha said...

ehehe
beli jgn tak beli
esok senang sikti klu ank2 nk mkn dah ade..
tak payah gi kedai..

Nad MamaZN said...

Huhu...
Kite dh bape kali hint kat papazakwan nak oven ngan mixer, tp takde jugak hasilnya hukhuk
Tp yg peliknya, kemain lg die rekues soh buat cupcakes la, muffin la, kek la...
Apadaaa kan? Hahaha

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

kita skang semua buat sendiri lily lagi puas hati kekeke

mamalieyna said...

Nampak best je..meriah buah2an :-)

Tak pnh try buat lg...

Cho Zila said...

adik sepupu kata senangjer buat.. akakni malas punya pasal kata takperlah akak orderjerler... lagipun harga barangan boleh tahan mahalkan kalau tak jadi sayang.. alasan orang malas...
nanti Nad dah buat tepek kat siniler..

NzA said...

sedapnya...akak pernah makan 2x je....itupun beby yg buat..katanya senang je buat pavlova......

Hasnor said...

wow! yummy my favourite hehe..

Syima ~Mama Kyra~ said...

nmpk sedap pavlova tu nak2 ada stoberi my fav =D
kita pnh mkn sekali je..tu pun order..ingt nak try buat..tp sbb en hubby dan papa tak minat kek ni terus malas nk belaja buat =)) =D

~aYu~ said...

yela.. nampak menarik je pavlova tu. untung kalau pandai wat sendiri kan. ayu pun nak belajar buat la.

~MommyAida~ said...

Tak penah rs pavlova..tp nmpk sdap..nnti akak try la buat bleh hntr sini skit..hehr..

mama_umar_maryam said...

hehehe bday boy xsabar nk mkn pavlova tuuu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016