Legoland- Final part

Salam Jumaat semua..hehehe..lama rasa tak update blog..sempena ada masa nih, nk abehkan citer kat Legoland dulu..tepek saki baki pic kat sana..=p

Nway, last section kat Legiland yg sempat disinggah ialah Lego Technic..sempat pitstop main2 few games kat cni sebelum bergerak balik..


Entrance ke Lego Technic

Lego Academy..tak masuk pon..

RObot Lego yg comel..=)

Opssss..tetibe terjumpa tpt pancutan air nih..actually sebelum ni ada baca kat blog Amy Mama Tisya psl 'Water Splash' ni..so awal2 mama dah sediakan bekalan baju salin utk Zara Zareef..dh dapat agak klu jumpe air kompem dua budak ni akan basah..wuwuwuwu

Tengok..kan dah kata..laju jek diorang bukak kasut nk main air kat cni...

Budak jakun main air..hehehehhe

Sementara papa layan anak2 main air..mama ni cik Anim amik kesempatan main game Wave Racers kat belakang tuh..adalah basah sket2..gmbar tk byk sbb papa sibuk jaga budak2 kan

Zoomed gmbar mama dlm Wave Racers..=p

Nmpak ke mama yg berbaju purple dari kejauhan tuh..budak baju biru n merah tu selamba tgh pancutkan air kat mama..hahahahaha

Ok..after main Wave Racer, smbung tgk budak2...lama jugak diorang bertapa main air ni siap buat kawan lagi kat sana..hahahaha

Zareef alahaiiii..buat ape ntah..sibuk tunggu air tu terpancut kuar..T_T

Sudah basah lencunnnnn...

 Tgk adik..over lagi..siap baring2 dah..hehehe..malas mama nk layan..=p

Ni Project X..ala2 roller coaster gak..papa sempat main satu round kat sini

 Ok..finally berhaya pujuk anak2 berhenti main air..tupon bile dh kecut tgn diorang..hehehe..ni Zareef dh selamat tukar baju..

On the way nk keluar, terjumpa plak Techinc Twister nih..so smpatlah layan seround..=p

Kakak dpt main dua round..adik mcm biasa takleh masuk sbb tk cukup umur..wuwuwu
Meneruskan perjalanan kuar..Zara n cik Anik posing ngan patung artist ni dulu

Adik dan kakak di tepian tasik..=)

Finally..singgah ke Big Shop..kedai sevenier terbesar dlm Legoland nih

Before masuk snap pic dgn patung2 comel ni dulu


 Lego girlish2..ni kalau Zara nmpak kompem mintak..tp mama tak tunjuk pon sbb tau tak mampu nak beli..mahal sgtlah game2 LEgo kat sane..wuwuwuwu

Satu2nya sevenier yg mama beli..fridge magnet..mahal ok..rm25 seketul..fm paling mahal mama eprnah beli setakat nih..T_T ..sgt kagum tgk org lain shopping sevenier penuh troli..kompem beratus2 habis..

Eksyen jek Zara tolak troli..padahalll...isi nan ado..cik Anim pon beli few handphone accessories jek..=p

Ok..dah jom balik..senja sudah..=p

Gambar2 penutup di Legoland..sayang silap posing..gmbar jauh plak..huhuhu






Ok...tamat sudah stori mori kat Legoland..weken ni nak ke Langkawi plak insyaAllah..harap2 Zareef behavelah dlm flight 45 minit tu + behave time kat sane..budak aktif suka lari2..seriau gak bile pikir nk bawak die kat tepi laut kan..hehehehehe


 

6 comments:

NzA said...

wah byknya pic..suka tgk..2 hr akak brkmpung kt JB..ayah n farouk ajak p legoland ttp anak2 ara xmo pergi..lagipun hujan....huhuhu....

~aYu~ said...

bestnya tgk.. nanti la nak pujuk hubby gi sini. dia xnak pegi. dia kata tunggu dah lama bukak baru pegi. huhu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..bilalah dapat pergi sini nih..padahal rumah dekat jer nih.. :)

Gadis said...

nape mama x masuk lego academy..
adik Gadis keje kat dlm tu..
ader kelas untuk dr.heartbeat kat dlm tu utk kids..

best tau..
=)

tapi mmg best masuk..
gadis tiap tiap hari masuk pun x jemu sbb x puas main lgi..=)

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

satu je nk cakap..
besssttttttnyaaaaa !!! kekekke

mama_umar_maryam said...

weee final part dah,tq 4 sharing lily..slmt cuti2 langkawi plak ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016