Water colour art by Zara n Zareef..

Few weeks lepas kakak Zara sibuk berzikir nak mintak belikan water colour..dia nak main 'cat-cat' katanye..hehehe..ni terpengaruh ngan Disney Junior la nih..slalu ada iklan yg watak2 comel tgk melukis guna water colour tu..tp takpelah kan..rasanya bagus jugak mama belikan..dah die minat nk mencuba kite sokong jek dari belakang..dari asyik belikan Barbie, kali ni belikan benda berfaedah sket..=p

Nway, mama ni mmg jenis keras tangan bila part2 melukis sume ni esp yg melibatkan water colour..so awal2 mama dah pesan kat papa bab melayan anak2 melukis ni die lah yg kena take over..mama tolong kemas2 n tolong tgk jek..hehehe..act patutnya dah lama mama belikan kakak kaler macam ni..cuma tulah..mama nya yg malas nk melayan maklumlah kaler ngan watercolour ni kompem comot2 kan..


 Nilah die aksesori melukis kakak..beli kat kedai buku dlm EC Mall..dapatlah die set watercolour dalam botol kecik 12pcs, set berus 5pcs, drawing block dengan tpt bancuh kaler tuh..comei jek ada bentuk butterfly..=)

Adik dengan barang2 kakak..alang2 gi kedai buku belikan sekali buku kaler utk adik n buku matematik pra sekolah utk kakak

Operasi melukis bermula..tgkla papa tu..mama soh dia ajak kakak cara melukis..die plak yg sibuk melukis sama..wuwuwu

Kakak yg seronok 'mengecat'

Adik pon nak menyibuk sama..so mama kalerkan tapak tangan dia n main cop2 jekla..hehehehe

Nilah die hasil seni water colour pertama adik..=p

Hasil seni kakak..hahahaha..mmg die buat sndiri sbb papa dok tekun menghadap lukisan die..tgk jekla ape yg kakak pndai lukis kan..kekekeke..nmpaklah bentuk matahari, pokok, awan , rumput, ngan umah..

Yang ni kakak kata pelangi..agagagagagaga

Yg ni abstrak kot..tp mama banggalah jugak sbb die tunjuk mama n kata "mama tgk tadi kakak kaler merah ngan biru pastu die jadi purple" (npak tak kaler purple sejemput2 tuh)..so walau comot..tp dapat jugak dia satu pelajaran baru kan..=p

Latest lukisan..nmpak kalerful n teratur sket..cam biasa..benda sama jekla die lukis awan, matahari, pokok, rumah, rumput, sungai..takpelah..slow2 ye kakak..lama2 nnti mesti makin cantek..^_^

Semoga satu hari nanti kakak dpt kuasai bakat melukis macam papa nih k..=)..nilah die hasil lukisan papa malam tuh..kalau mama, mmg keras tangan kompem lukis pokok takkan jadi macam ni..kekekeke

ni plak aktiviti semalam..kali ni papa bagi can Zareef pegang berus sekali..hehehe..

Budak besar Zareef ni kenalah kite selalu alert aktiviti die..bukan apa..takut berus ngan air water colout tu masuk ke mulut jek..kekekeke

Beria2 adik nak melukis..heheheh

Apelah yg die conteng tu gamaknya..sume taram kaler merah..=p

Tekun dua beradik menghadap kaler air kan

Skang ni inilah aktiviti fevret die..tgk jekla berapa lama leh bertahan..kakak ni kadang2 cepat jek bosan..heheh
 
 
 
 
p/s: One fine day teringin nak buat aktiviti membaking ngan anak2 plak..tunggulah bila papa sanggup belikan mama oven nanti..ehehehehehe
 
 

3 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik jugak lukisan kak Zara yg latest tu..mesti ikut macam papa dia ni...pandai melukis..cantik lukisan papa zara tu..^^

ieda immi said...

wah sukelah zara dan zareef ..
anak2 akak x pernah guna layiee
entah lah
mereka x pernah minta ;)

Sidratul Muntaha said...

AHAHHA..
baking la best time dgn anak2..
kami so far mgm suke
cumanya leceh la tetiba sbb seme nak tunjuk pndai!
ahaha

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016