Kami di Legoland- Pt3

Ok..sambung lagi citer kat Legoland..ni kompem smpai ari Jumaat baru abeh citer kot..mklumlah..smpat update blog sehari seentry jek..hehehehe

So, kat Imigination area, kitorng rehat lama sikit..kebetulan Zareef pon tgh tido time tu kenalah ada yg menjaga dia kan..sementara mama, cik Anim duduk rehat2..papa bawak kakak ke LEGO Studio utk menyaksikan 4D short movie...lama jugak tunggu diorang siap adalah dekat sejam sbb ramaiiiii org..wuwuwuwu..balik dari tgk movie, bukan main eksited si kakak bercerita..katanye seronok tgk movie tu siap ada air renjis2..ada angin kuat tiup muka n ada saliji jugak..si papa pon sama2 jakun sbb first time masuk movie 4D ni..kekekekekeke..mula2 mama tak plan pon nak masuk Lego Studio tuh..tp papa insist soh pegi..rugi katanye dah bayar tiket mahal2 tp tak masuk banyak tempat kan..so pas kitorng lunch, mama,  cik anim n Zara pon masuk jugak ke sana..utk Zareef tak sure leh masuk ke tak sebenarnya tp mmg tak plan nk bawak die so sementara tungggu kitorng, papa bwk adik main kat playground Duplo Playtown ajelah..^_^


Mama ngan dinosour biru

Kakak ngan dinosour merah..tgk muka die tgh tahan panas lah tuh..puterli lilin sungguh..huhu

Lunch di Pizza Mania..Imigination di rasanye kat tengah2 Legoland so sampai cni mmg dah mula rasa lapar..kkekekeke

Kepenatan...hehehe

Set pizza..rm28 kot..

Set spageti..ram25...leh tahan kah harga die so beli makanan dua set ni jek tp makan kongsi2..alhamdulillah..kenyang jugak..=p

Time tgh makan ni si adik dah bangun..smpat suap spageti sket..tu saje pejam2 mata wat muka ngada2..hihi

Bila dh dapat tidur, mood sangat baiklah si bujang kecik ni..smpai ke sudah tak meragam langsung..happyyyyyyy jek dia..^_^

Ok..dah sudah makan...Zara ikut mama ke Lego Studio sementara adik n papa kami tinggalkan kat Playtown ni..

Nilah die Lego Studio..ada 3 movie yg ditayangkan secara bergilir2..

Time kami smpai, turn citer Lego Racers..mama first kakak datang ngan papa, dapat tgk citer Spell Breaker..untunglah kakak dapat tgk movie lain2 kan..=)

Sementara beratur tunggu turn nak masuk..posing2 jap..masa kakak pergi mula2 ngan papa tuh, langsung papa takde amik gmbar..=p

Budak happy dpt tgk movie

Zara ngan cik Anim

Ni kat dalam panggung..sebelum movie start, smpat snap2 gmbar Zara sekejap..




Time mocie dah start..macma biasa tak bolehlah amik2 gmbar dalam panggung yek..nway, sekejap jek pon movie tu dlm 15 minit kot..yg kitorng tgk tuh just dapat rasa 'salji turun' n 'angin kat muka' jek..hehehe..oklah..pengalaman baru kan..nway, pas kuar tu teros jumpe papa n adik kat Playtown..papa kata bukan main happy lagi adik main siap naik train kecik kat Duplo Ekspress tiga round..hehehehe..oklah kan..enjoy jugak Zareef kat sana..=)


Gambar2 dari nset papa..dok melayan anak bujang main di Playtown







Yang ni pulak train Duplo Ekspress..3 kali Zareef nak naik train ni..hehehehe..nasiblah papa sudi melayan kan



Ni gmbar dari kamera mama..time mama abeh tgk movie kat LEgo Studio n nak amik dia..diorang br abeh naik train utk round ke tiga..tgklah bukan main happy muka si kecik tu kan


Bye2x Playtown..jom gerak pi tempat lain pulak k..


Seterusnya, kami plan untuk naik ke Observation Tower..tower ni sebijik cam menara Taming Sari kat Melaka bentuknya cume die kecik lagilah..hehehhe..leh tahan ramai gak yg beratur tunggu turn time tuh..wuwuwuwu..nway, utk tower ni Zareef pon leh masuk..in fact, die sgt enjoy dapat masuk tower tu n tgk macam2 pemandangan..=)


Inilah die Observation Tower..sambil cubicle ni naik dia akan berputar2 sekali so kita akan dapat tgk pemandangan sekeliling Legoland

Sambil tunggu turn dpt naik, smbil melayan si kecik yg aktif ni..

Adik kat dlm tower..nmpak seronok je die kan..

Mama

Adik lagi

ANtara pemandangan yg dpt dilihat..yang ni Imigination area

Yang ni Miniland ngan Lego City..nmpak tak train Lego tgh lalu tuh..^_^

Ni Lego Kingdom..tpt naik roller coaster

Land of Adventure

Nun jauh kat sana ada bangunan tgh nak buat kan,..rasanye tu Legoland punya hotel kot..dpt bayangkan mesti cantek bila dah siap..kompem warna warni..=p
 
Time turun dari tower..terserempak dengan icon Lego ni tgh merayau..leh pulak si Zara nangis ketakutan..hehehehe..die mmg takut btol dgn maskot2 besar camni..=p
 Sempat gak masuk kat bangunan Build and Test ni..tmpat budak2 n mak2 budak main Lego..hehehehe

Tempat aircon..so sejukkkkk sket rasa badan kan..=p



Tak lama pon kitorng masuk kat Build and Test room tuh..yekla..nak lama2 sanagt takut tak smpat nk round sume tempat kan..so seterusnya kami menuju ke Lego Kingdoms..smpat main gak beberapa game kat cni..=)


Game pertama kami naik kat sini....nama die Merlins Challenge tak silap..tp sbenarnya die ala2 naik train then pusing makin lama makin laju tuh..hehehe

Sian adik tak boleh masuk sbb tak cukup umur..wuwuwuw..so adik tunggu ngan papa jekla kat luar sbb mama ni cik Anim gedik nak naik train pusing..=p



Emmm..dah penat nk mengupdate..lagi sambungan akticiti di Lego Kingdom mama smbung kat entry seterusnya k..thank you pada yg sudi membaca entry Legoland yg tak habis2 nih...hehehehehe


 

5 comments:

NzA said...

wah seronoknya tgk pic2 tu semua...
Menara tu ala2 menara taming sari kt melaka ek lily....

zailamohamad said...

wow banyaknya gambar..nampak Zara & Zareef macam seronok aje..isy kena pergi jugak ni *kumpul duit dr sekarang*

Nad MamaZN said...

Bestnye!
Bila la dpt pegi ni, huhu

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

best best best !!!

~MommyAida~ said...

nmpk cm berbaloi jugak kan kak Lily byr tiket memahal..sbb cam bnyk jugak tmpt bleh main n masuk..best nmpk..ank2 pn happy..esp kakak Zara..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016