Kami di Legoland - Pt 1

Salam Isnin kawan2..minggu ni, rasanya penuh citer Legoland je kot kat blog mama..gmbar leh tahan byk..mama tepek sikit2 k..tp blog mama mcm biasalah..tk smpat nk tulis info2 bagai..hehehehe..smpat stori mori sket2 jek..so kalau nk tau details pasal Legoland ni, mama cadangkan lawat blog Amy Mama Tisya ye..sebab mama sebelum pergi pon dok gigih membaca entry2 Amy tu..heheheheh

By the way, pergi Legoland ni sebenarnya last minit plan..minggu yg curti Maulidurrasul tu kitorng memang nak balik kampung..ntah camane, papa leh offer plak nak ke sana..so mama pucuk dicita ulam mendatanglah kan..mmg dah lama teringin nk ke Legoland sbb ikutkan Nusajaya tu bukan jauh mana pon dari kampung kitorng..voucher2 promosi pon dah lama mama kumpul..tgu date nk pergi jek..hehehe

So, nilah die voucher2 yg digunakan arituh..kami pergi dgn adik ipar sekali..mama bayar full rm140 utk dapatkan 'Kids go Free' utk Zara..papa n adik ipar plak guna voucher 35%ni so dpt rm90 sorang..Kids go free abeh promo 31st Mac, tp yg promo 35% tu ada smpai 31st Apr..senang nk dapat kat belakang2 jajan..Mamee ada..Corntoz ada..mcm2lah..Zareef plak baru 2 tahun maka FOC sajork..


Our Vouchers


Kami bertolak dari Parit Raja kol 8.30am..sampai dlm kol 8.30am..smpat menyinggah isi minyak n beli kudapan2 pagi dululah..kat sana belum sampai kaunter dah ramai wakil2 tak tau dari mana yg dah jual tiket2 masuk Legoland ni..mula2 takut gak diorang tipu ke apa kan..tp tgk gaya sorang tu menyakinkan..die siap amik lagi harga ikut voucher2 yg kitorng ada..so kitorng pon amik tiket dgn die siap2..yekla..takut kaunter pjang kan..dah beli siap2 senang..total harga bayar Rm140+rm90+rm90..nway, smpai depan pintu masuk, tgk kaunter lengang jek tp orang punya ramai tunggu pintu gate bukak..gamaknye sume orang pon dh amik tiket awal2 kat depan tu mcm kitorng jgak kot..hehehehe


Yeayyy..org Johor smpai gak ke Legoland..hehehe..

time ni matahari mmg dah start terik so sume gbar Zara mmg tak cun..die ni puteri lilin so mmg tak tahan silau n panas..wuwuwuwu

Zareef yg bukan main ligat lagi..huhu

Mama, Zara n cik Anim

Little hero..

Masuk2 dalam, terus tuju kat tempat stroller ni dulu..ambik Stroller Berkembar jekla senang kot2 dua2 penat nk duduk takdelah berebut kan..tuk double stroller ni, sewa die rm45..kalau yg single, rm30 aja

Kami di Legoland!! ^_^

DI tepian tasik

 Comel jek replika penyelam ni..macam real plak..=)


Dalam Legoland ni leh tahan besar..banyak section2 dia..walau dh baca kat blog orang, still blur2 nak pegi mana dulu..padahal dah amik peta dah pon..hehehehe..so kitorg main terjah jeklah mana2 ikut suka...game pon tak sume kitorng main..banyakkkkk sgt games utk kids..Zara ada certain game dia tak mau or takut naik..hehehehe..adik plak byk tkleh main sbb most of the games utk 4 tahun ke atas..tp takpelah..kata masuk free kan..kat sana banyak je playground yg budak2 baya Zareef leh masuk..tempat main Lego, train, tower berputar sume Zareef leh naik..kira oklah jugak..=)

Klaa..gmbar kat bawah ni antara gmbar posing2 kat MINILAND..kat cni banyak replika2 bangunan n trademark dari negara luar yg dibuat menggunakan Lego..comel2 sume..paling suka part ada bas, bot bergerak..jakun okeh...kekekekeke..nway, tk sume gmbar tepek kat cni..karang byk sangat..hehehe


Zara berlatarbelkangkan bandaraya Kuala Lumpur..


 Air pancut di Suria KLCC..

Kami @ KLCC...=p..kat cni ramai staff bertugas yg offer utk amikkan gmbar..so senangla..banyak leh dpt bergmbar lengkap sefamily..=)

Mama, papa n 'si kembar' Zara Zareef..hehehe

Singapura

Port Tjg Pelepas kot ni

Loving couple di replika Taj Mahal..heheheh

Papa kat kapal lanun..comel jek kapul lanun ni siap ada tembak2 meriam sume..kekekeke

Ni kat mana ek..China ker..=p


Pas posing2..masuk kawasan LEGO CITY plak.plan pertama nk bawak budak2 naik train aka Legoland Ekspress sebenarnya...tapi masa mula2 smpai tuh, train penuh plak so papa ajak pi tpt lain dulu..so diorang gi masuk kat Lego Rescue Academy..mama tak masuk sbb jaga Zareef kat luar jek..heheheheh


Papa, CIk Anim n Zara..bertugas jadi bomba sekejap..^_^

Aritu dah baca kat blog Mama Tisya yg penat nk bwk bendalah ni..sebab tu awal2 mmg mama kata taknak join masuk pon..kekekeke..mmg nmpak termengah2 papa n cik Anim mengawal keta bomba ni..=p

Operasi memadamkan api..Zara pon menyibuk sama..hehe

Dah penat memadamkan api..kitorng kembali ke Legoland Ekspress tuh..bergmbar jap kat dpn air pancut ni

Yeay..train dah smpai..comel jek warna warni kan..=D

Kakak Zara eksited naik train..adik muka takde perasaan..=p

K.A.M.I



Comel replika org dalam sampan ni


Naik train tu tak lama pon..die pusing sekitar Lego City n Miniland jek tak silap..lepas turun train, smbung merayau sekitar sana..actually mama teringinnnnn sangat nak naik boat kat Boating School tapi apakan daya..org beratur punyelah ramai..tgk boat tk bnayak + gerak slow kan..so kompem kena tunggu lama..so lastly tak naik pon..posing2 je kat sana..huhu


Mama dlm mulut Jaws..=p

Kakak Zara

Pintu masuk ke Boating School

Huuu..teringin nak naik..

REplika tikus n burung yg comel

Tak dapat naik bot, mama posing jekla tepi tasik ni..=p



Oklahh..stop dulu kat cni..nnti mama smbung citer kat Lego City n tempat2 lain k..=)

 

7 comments:

Nad MamaZN said...

Zara zareef seronok la p legoland ek? =)

mamalieyna said...

menariknyaa..teruja nak jejak juga nnti.. ntah bila..huu~

tap cunlah semua replika.. kreatif~

~aYu~ said...

pna nak gak gi legoland tp hubby cakap nanti dulu.. hihi.. panasnya kat sana ekk..

mama tisya said...

akhirnya dh smp lily sefamily..jimat kn guna voucher...kita pn tk abis lg update entry legoland..hehe

Cho Zila said...

akakpun masa gi legoland memang amek gambar punyalah banyak.. tak tau nak letak gambar yang mana satu.. memang gi sni amek gambar adalah kepuasan.. semua pun cantik kalerpul....

T.H said...

wah so cute stroller, thank you for into. You know no see other blog talk about stroller mmg best ni! hehe.. hope someday go with family to Legoland :D

sweet nisa said...

Hai.
akak can get legoland tickets for just RM70 for child @ adult one-day pass .Ramai dah beli ngan saya. Boleh la tengok harga tiket murah ni dekat facebook page :

LEGOLAND TICKETS SPECIAL PROMOTION

atau kat blog saya

http://thepurpleroselover.blogspot.com/

thanks!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016