Tentang KUDA, ISTANA dan NAGA di LEGO Kingdom..

Lagi gambar2 di Lego Kingdom,  Legoland..antara yg Zara paling enjoy kat sana ialah sesi menunggang kuda di Royal Joust..opsss..bukan kuda betul yak..kuda olok2 jek..hehehehe..dua round gak si Zara naik kuda nih..mula2 ingat dia takut sbb nak naik kuda ni kena wat pusingan jauh gak..kira awal2 tu dia takkan nmpak mama lah..dia kan penakut..tp tulah..rupenye die tak kisah pon..suka betul dpt naik kuda eh..=p


Pintu masuk ke Royal Joust..mmg dibuat ala2 zaman dulu2 mcm tu
 
Itu dia..kakak datang tunggang kuda putih..hehehehe


Bila nmpak mama..terus lambai2 tangan..muka nmpak happy je

Enjoying her rides..^_^

 Adik kecik lagi so tkleh ikut kakak..tunggu kakak diam2 jek k..=p

Abeh naik kuda dah..amik gmbar kenangan dgn si tukang besi ni pulak..=)


Sesudah puas kakak menunggang, kitorng bergerak ke istana diraja plak..hehehehe..actually istana or castle ni tpt nak main roller coaster yg dipanggil 'The Dragon'..tapi kalau tk nak main pon, leh jek masuk ke dalam istana tu untuk tengok2 kan..layan jek gmbar kami kat istana ni k..=p


The Dragon Castle


 Tengah jalan2 melawat kawasan, kakak terserempak dgn puteri raja!! suka lah die dpt salam n bergmbar dgn princess kan..^_^

Mama n Zara di pintu masuk istana

 Zara n Cik Anim plak

Pengawal istana



Papa n kiddos..ni kat sebelah atas castle tuh

Kami dengan magic book..ke spell book..ntah,..ape2lah yg sewaktu dgnnya..hihi

Nilah dia yg papa sibuk nak naik kan..The Dragon roller coaster..mama n cik Anim mmg penakut bab naik benda2 mcm ni so kitorng tunggu kat bawah jekla..hihi

Ni dia pandangan penuh castle n roller coaster The Dragon tuh..gmbar amik time naik Observation Tower

 Smbil tunggu papa, masuk kedai sevenier..eksited Zara tgk banyak benda pinky2 n related to princess..tp sorilah ye kakak mama tak beli apa2 sbb harga sangat2 lah tak reasonable..mahal2 nak mam...huhu

Berangan pakai topi princesss..nasib kaler pink kan..kalau kaler hitan dah jadik topi witch plak..kekekekeke

Adik kebosanan, maka usha ikan kan kolam jela..


Sesudah papa ber'roller coaster', terus bergerak ke tempat lain plak..tp lehlah plak papa sangkut kat 'Dragon Apparantice'..tempat ni roller coaster jugak sebenarnya cuma size kecik n lebih sesuai utk budak2 kot..tp tulah..dah nama roller coaster still mama n cik Anim takmau naik..papa pulak  sibuk nak bawak kakak naik siap tipu kata nak naik train biasa jek..huhuhu...sian kakak tau papa paksa naik roller coaster..papa kata time kat atas tu Zara terlampau takut smpai tak menjerit pon..die cuma peluk tangan papa kuat2 n tundukkan muka n tutup mata..sian kakak tau..biasa papa bwk anak mama naik'naga laju' tuh..wuwuwuwuwu

 
 Sebelum smpai ke Dragon Apparantice, akan melalui The Foresten Hideout ni dulu..ni playground jugak sbnrnya..mmg kaya playground Legoland ni..budak2 kompem tak bosan punye..^_^

Ok..nilah die Dragon Apparantice,,nmpak tak papa yg baju hitam tu tgh sibuk tarik kakak masuk..huhu

Kakak n papa atas roller coaster..diorang yg at barisan dua dari belakang tuh

Walau kecik..leh tahan laju..mama pon takut nak naik tau..=p

Muka kakak yg masam mencuka lepas turun dari roller coaster..marah kat papalah tuh..huhu

Mujurlah tak lama rajuknya..sekejap je dak ok balik..=)..nway, ni papa n anak kat pintu masuk Lego Kingdoms

Anak dara duduk tak semenggah..=p


Ok..nak abeh dah stori Legoland..tp esoklah yek mama smbung..hihihihi


 

5 comments:

littlehumblelynn said...

Bestnyaaaa!!

Kena start kumpul duit nih
Tp kalo nk pg pun kena make sure x pg weekend
Takut ramai sgt :(

Ank2 jenis penakut org ramai sgt

mamalieyna said...

Menarik! Bestnyee dah sampai, hrp2 ada rezki jejak kaki ke sna suatu hari nnti :-)

Ayoyo.. naik roller coaster, mmg serenderlh, takut munth jer..seram..hehe..sian zara..huu..

Syima ~Mama Kyra~ said...

kt cni pun dah mcm uss kan..lebih kurang ada castle,princess =)
berani betul zara..mesti dia happy..good girl..klu kyra naik kuda jns sorang mcm tuh..confirm nangis x nmpk muka mama..huhu
samala kita gayat x akan naik roller coaster..huhu

~MommyAida~ said...

wahh dah smpai legoland dahhh..syoknyaa..hihihi..permainan pn nmpk best...boleh pg gk nnti ni..hihihi

~aYu~ said...

hihi.. kalau anak ayu pun sure xnak naik roller coaster tu.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016