Jalan2 ke Pekan | Murtabak Mengkasar Hj Din

Salam Isnin sume..arini story ttg aktiviti time cuti CNY arituh..ingatkan nak dok umah diam2 jek sbb minggu lagi satu tu dah nak holiday kan..tapi tup2 ari Isnin papa ajak jalan2 ke Pekan..dah lame katanye tak ke sana..utk makluman, papa dulu sekolah menengah kat Pekan..sejak duduk Kuantan ada jugaklah 2,3 kali die ke sana follow kawan2 gi makan2..so kali ni bawak mama n anak2 plak..hehehe..

Nway, takde aktiviti ape pon kat sana..plan asal nk jalan2 tepi sungai pastu nk bergmbar banyak2..tapiiiiii..malangnya time smpai sana dlm kol 4pm ujan dh start mencurah2 plak..kansel plan nk fotoshoot sendiri2..wuwuwuuwu..so dpd tepi sungai, terus papa ajak gi merasa martabak paling femes kat Pekan nun aka Martabak Mengkasar Hj Din..punyelah ramai orang time tuh lama gak nk menunggu martabak sepinggan sampai ke meja..T_T


Zara n Zareef..adik suka sgt wat sign peace 2 jari mcm tu smpai tutup muka..=p

Ni kat tepi sungai ..cantek gak view kat area ni..tp sayangnya lom smpat snap pic banyak2 ari dah ujan plak..huhuhuhu

Snap pic laju2 buat kenangan..kekekekeke


Mendung sgt dah kan..apepon, pemandangan tetap cantek..=)


Jalan2 cari makan plak..signage ke Murtabak Mengkasar Hj Din

 Mama tak tau ada menu lain ke tak sebenarnya kat cni..dah papa pon order murtabak jek kan..hehehe..nak tau harga leh tgk kat papan tanda tuh..kami order murtabak special..siap bungkus bwk balik..

Papa n adik..papa kata dulu time skolah ramai jek member2 yg curi kuar semata2 nk makan kat kedai murtabak ni..kekekeke..kelakar plak dgr

Haaa..pilihan diraja tuh..mesti sedap sgt lah kan..=p

Disebabkan order sangat lambat smpai..maka nk ilangkan bosan mama layan anak dara ni berposing jekla

Ehhh..mama interprame jak..hihi

Ok..kakak smbung posing



Amboi..besarnya senyum adik..tak sabar nk makan adik eh..hehehehe

Dannnnn akhirnyaaaaa..smpai gak murtabak special ni kat meja..hahahaha..pada mama..mmg SEDAP!! isi die mmg tebal puas makan...
  Cicah dia cuma ada kuah bawang ni jek..selalu nye mama makan murtabak dgn kari..tp kalini sedap gak eh cicah ngan bendalah ni..hehehehe..jakun

 Air teh tarik jek sbb tgh ujan kan...sejukkkkk

Tak smpai berapa minit licin mutabak ni kitorng kerjakan..anak2 pon suke rupanye..mujur ada order bawak balik kan kalau tk nak repeat order kompem berejam nak tunggu..kekekekeke

Nak balik dah time ni..seee..makin lama makin ramai org datang kat kedai ni

Yesszaaaa..inilah sekolah kesayangan papa..Sekolah Shah Pekan...sebelah jek ngan kedai murtabak tu tadi..=)


Sebelum balik, papa siap mintak nak masuk ronda2 dalam sekolah lama die..hahahaha..dah rindu sangat ngan sekolah gamaknya..mujur pak guard pon bagi izin kan..ada gak snap2 gmbar sekolah tu tp malaslah mama nk tepek kat cni..snap bg papa simpan jek..hehehe..


Last but not least..gmbar papa n anak2 kesayangan..tk tau nama tpt ni tp tepi tasik on the way dari Pekan ke Kuantan..

 

6 comments:

Nad MamaZN said...

Kite ada kawan skolah kat semsah pekan ni
Hubby lily spm99 gak kan? Sure kenal...

Nad MamaZN said...

Eh jap... Tah ye tah idak pggl semsah... Bantai jek hehe..sori kalu slh :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya area rmh lily dkt dgn laut dan sungai...time bosan2 bole bdk2 mandi laut or sungai =)
pssttt, rajin papa 2Z layan bgmbr time ujan2..klu papa kyra rasanya x sporting nak bgmbr wktu hujan =D

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

mabeles rupa murtabak tu erkkk ..
zara rambut siap ada bunga beso ..kyra kita nk letak benda2 cam tu bukan dia nk pun

ieda immi said...

ALOOR DIK
AWAT X CALL NAK DTG HUHU
KALAU TAK LEH JUMPE LAYIE ! ;))

Sidratul Muntaha said...

mengkasar tu nama tmpt kat betawi klu tak silap aku
pahang kan femes dgn makanan originate riau
cuka bawang tu sedap ooo

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016