Kami di Legoland - Pt2

Sambungan aktiviti kami di Lego City..papa semangat nak bawak kakak drive kereta di Junior Driving School..Kat cni driving school dbahagikan pada dua..yang satu khas untuk budak2 umur 6-13 tahun tak silap..n satu lagi untuk 6 tahun ke bawah..so Zara kena pegi yg junior lah ya sbb baru 5 tahun kan..=p..time kat sni, leh tahan ramai gak org..so papa volunteer nak tunggu kakak sensorang..sementara kakak tunggu turn nak bawak keta, mama bwk adik Zareef pi main taman di Shipyard playland..=)


Nilah dia Junior Driving School

Mula2 mama tunggu kakak jugak..sambil2 tunggu Zareef main lego yg disediakan kat situ

Gambar2 Zara tgh bawak keta ni sume papa yg amik guna nset..comel jek budak2 ni bwk kereta Lego kan..^_^




Kenapa ntah kakak toleh2 belakang tuh..hehehe..papa kata kakak smpat bwk kereta ni tiga round..oklah jugak sbb ada budak yg siap tersangkut2 lagi kat lane keta tuh..hihihihi
 
 
Ok..jom layan gmbar adik plak ya..nilah die playland The Shipyard..plaground kat cni dibentukkan macam kapal laut yang besar

Mama n Zareef..dtg sini bertiga sekali ngan adik ipar

Si bujang kecik yg seronok bermain..=)



Main jongkang jongkit ngan cik Anim..=)

Fevret sokmo..main pusing2 stereng..=p


Besar gak playland kapal ni..mama siap teman Zareef naik smpai atas..hehehehe

Main n terus main smbil tunggu kakak datang

Berdepan dgn playland ni ada Market Restaurant..tk masuk pon sbb awal lg time ni..tp suke tgk restpren ni comel jek nmpak kan..=o


Pas Zara abeh main kat Junior Driving School, kitorng gerak plak ke Lego City Airport..kat cni leh main games naik kapalterbang sebenarnya..utk budak2 3yr above..parents or adult pon leh teman anak naik..act mama n cik anim dah semangat nk join naik kapalterbang kat cni..ingat biar cik Anim naik ngan Zara..mama naik ngan Zareef (Zareef kan macam budak 3 tahun saiznya so yakin jekla leh lepas masuk..hahahaha)..tp malangnya, Zara leh plak tak mau main..takut katanya..cehhhh..hampa harapan mama n cik Anim tau..ada jek adult naik sensorang tp kitorng seganlah kan..nmpak org tua plak over dari budak2..kekekekeke


Kami di Lego City Airport..Zara sibuk menelek org LEgo kat belakang tuh

Kapalterbang kat belakang tula yg kakak takut nak naik..apasal ntah..bukan mencabar mana pon..=p

Sebab kakak takmau main..jom meneruskan perjalanan..=p..stop sini jap paksa papa bergmbar..heheh


Seterusnya , kami masuk ke Land of Adventure plak..kat sini pon tak banyak main..sebabnya, ada satu tempat tu diorang tgh wat maintenance..then ada plak yg kakak pon tak mau naik..hehehe..time tu panas terik kot Zara lom ada mood nak main sakan..so last2 papa n Cik Anim jekla main satu game kat Dino Island..mama cam biasa tugas utama jaga anak2 n jadik poyographer jek..=p


Pintu masuk ke Land of Adventure

Sbab beberapa tpt tak dapat main n kakak tak mau main, terus ke kawasan air2 ni..Posing2 cni sekejap

Dino Island

Mama n papa..^_^

Kami lagi..bg can mama papa posing2 k..hehehe

 BEndalah nilah yg papa n cik Anim naik tuh..bot terjun jatuh dari tpt tinggi..hehehe..nway, time ni panas terik..tp view nmpak sangat cantekkkkk kan..paling penting, sbb tgh panas, mama rasa cam nak terjun dlm air tu pon ada...kekekeke

Stroller yg pelbagai guna..selain tpt rehat adik, jadik tpt port beg plak ha..=p

Ok..papa n cik Anim on the way ke atas..tima kasih pada kamera semi-pro mama..walau jauh gile dpt jugak zoom smpai nmpak jelas papa n Cik Anim nih..hihi


Nmpak tak 2 beradik tuh dari kejauhan..hehe..bot diorang on the way nak terjun

Akhirnya..SPLASHHHH!!! abeh basah dari luar smpai ke dalam baju diorang cakap..kekekeke..mujur mama dpt gak snap moment nih..=p


Dah puas papa n Cik Anim berbasah2an..terus lagi berjalan ke section seterusnya iaitu Imigination..kat sini port paling lamaaaaaa kitorng stop..hehehehe..dua jam ada kot..sekali beraktiviti dengan rehat sumela..


Stop jap amik gmbar dengan parrot lego ni..comei mcm burung real dalam zoo

Pintu masuk ke Imigination

Time tunggu papa kat Dino Island tu adik smpat minum susu sebotol..tak lama tu terussss terlelap..lupa bwk bantal so sumbat2 dengan  beg jekla utk die bersandar,,wuwuwuwu

Zara dekat air pancut yg comel..penuh dg instrumen lego n ada bunyi2 ok..hehehehe

Zirafah besarrrrr...

Kakak dgn kawan baru..hehehe..kat belakang tu ada surau..


Aktiviti2 lain kat Imigination ni mama smbung esok k..=)


 

5 comments:

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

wah sakan round 1 legoland bestnyeee ..kena tgg keysha beso la nk pi sini kalau x rugi hihi

~aYu~ said...

wah.. giler best tgk aktiviti kat sana..

T.H said...

wah so nice go there we no go yet. hubby x sure way go.

oh ya come see giveaway

http://alsomommy.blogspot.com the top commentator Feb
http://namesherry.com
http://www.whateverygalwant.info

Syima ~Mama Kyra~ said...

Besar Legoland ni kan..byk tmpt bole explore..tp kita gayat nk naik bot terjun tu..huhu
teringin nak pegi tp tak tahan panas..tu rasa mcm berat nk jejak ke sana even kg kt segamat ..tgkla satu hari nt camne pegi ke tak..hehehe

mama_umar_maryam said...

weeeee.sonoknye bace!!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016