Sepagi di Air Terjun Lentang

Salam Isnin kawan2..pagi Isnin ni hujaannnnnnn je kat cni..mama masih lagi menikmati minggu2 terakhir bergelar surirumah..tk sure lagi start keja hari ape..tp blom mula kerja, dh start risau pasal anak2..mesti rindu bangatttttt kat Zareef nnti, n risaukan dia kat taska or umah bbsitter baru..almaklumlah, dah 2 bulan die berkepit ngan mama kat umah kan..mesti susah nk pisah nnti..wuwuwu..

Nway, berbalik pada tajuk entry kat atas..ada sesiapa tau kat mane air terjun Lentang ni?? hehehehe..buat pengguna tegar Lebuhraya Gombak-Karak-LPT, mesti perasan kan signboard air terjun ni..mmg betul2 kat tepi hway..actually dah lame sgt tak singgah kat cni..last time Zara kecik2 kot itupon just singgah berehat n cuci2 mata jek..so dua minggu lepas tme kami gi kenduri kat umah kakak kat KL, tiba2 papa ajak menyinggah..kebetulan mak mama pon tk pernah tgk lagi tpt ni..time kami menyinggah tu lebih kurang 11am..dh ramai dah family yg dtg piknik n mandi2 kat situ..suka kat kawasan belah depan ar terjun tu mmg cetek jek..dh mcm kolam kecik utk budak2..mmg ramai yg mandi..so anak2 mama n anak buah pon apa lagi..teruja jugakla nmpak air terjun tuh..papa lah jadik life guard dlm air..mama n nenek tak kuasa nak basah2kan baju dah..hihi

Layan jek pic anak2 mandi air terjun cetek ni ya..most gmbar mama zoom kat diorang jek so nmpak mcm takde org lain..padahal, meriah gaklah time tuh ngan budak2 n mak bapak budak..=p


Papa yg setia menemani anak2..kakak Zara terjun dalam tuh dgn gaun lagi..kekekeke..yela..mana ada bawak baju mandi kan n Zara mmg takkan berlenggeng klu kt depan org ramai...

Adik pon last2 papa biar jek ngan baju tuh..sian sejuk sgt air terjun tu katanya..hehehe

Budak yg pantang nmpak air

Pernah npak budak mandi air terjun ngan gaun?? die ni jek sorang kot..=p

Seronok nya korang main air eh..mama tgk dari jauh jela

Yeay..sorang lagi dah join..abg Ikhwan tk pakai baju..mama yg terasa sejuknye nk masuk kat dlm air tuh..=p


Aksi si bujang kecik..tak tau sejuk langsung..


Basah lencun dah


Zoom out sikit..mcm best jek kan utk budak2 mandi..luas gak kawasan yg cetek nih

Susah yg amat nk bwk si kecik ni kuar..ikutkan nk rendam berapa jam pon tak tau..haha

Budak ni dah kesejukan dah..=p


Abg Ikhwan..time kat Kuantan tk sempat bwk mandi pool, so mandi ar terjun pon aci jekla kan

Dah...jom naik!!..


Adalah dlm 20 minit jek kot bagi diorang berendam..tk leh lama2 sgt sbb nak gi umah kakak kan..itupon masing2 dah menggigil kesejukan..hehehehe..lepas ni, entah bila dpt menyinggah ke cni lagi..dah jarang lalu hway tu kot..takpelah..nk mandi air terjun lagi, leh pegi air terjun Sg Pandan pulak..dekat jek ngan base TUDM nih..=p


Lepas mandi..dpt eskrem plak..bukan main heaven lagi eh...




 


*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

4 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..sonok jer tengok budak² tu mandi air terjun..

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

zara x tahan tu mandi pakai gaun ala2 princess la ni ekkeke
amboi zareff berendam x mau lama2 ok ..makan ice cream jgn banyak2 sejukkkk musim selsema ni hehehe

Nad @ MamaZN said...

Kite pun terasa sejuk.dah tgk air tu. Hihi

~MommyAida~ said...

Bestnyaa tgk ank2 mandi..kalo aida, aida pon rasa cam nk terjun sama..hihih..dah lama tak mandi air terjun ni..Wahh, dpt ais krim lagi..mmg heaven sungguh Zara n Zareef rasa kan..hihih

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016