12.12.12 | Makan-makan sempena birthday dan pindah rumah

Tarikh yang cantik hari ni..12.12.12..rata2 kat fb pon post pasal tarikh cantek nih..hehehe..utk mama..takde aktiviti yg best sempena tarikh istimewa nih..dok umah jek (umah Bandar Puteri) tunggu papa balik kursus kat Sepang..sementara tu melepak ngan anak2 kat umah jek..konon nk mengemas2 kan tp malam td baru smpat mop ruang tamu n dapur..belah atas biar penyewa jeklah yg mop sndiri boleh tak..kekekekeke...

Nway, nk story tentang aktiviti makan2 kat rumah ni sebelum kami pindah Kuantan aritu..kan kami pindah 2 Dec kan..actually 1 dec sebelum tuh birthdah anak buah mama, Ikhwan yang ikut nenek datang umah mama tu..disebabkan kesian kat dia jauh ngan ibu dan ayah, maka kitorang belikanlah die kek, saja suka2 bagi die happy sket kan..kebetulan malam Sabtu tu kakak mama n family memang plan nk datang umah so sesuailah nk buat makan2..nway, makan2 pon sangat2 simple sbb barang2 hampir 100% dah masuk kotak time tuh..=p


Kakak Zara..sibuk posing mengalahkan birthday boy..hehehehe

Kek untuk abg Ikhwan..baru masuk 7 tahun tp naik skolah dah start darjah 2 pon..=p

Simple menu..sate, nasi impit  n kuey tiaw goreng kakak mama yg bawak..kami cume goreng nuget n wedges,,pastu nenek buat air teh tarik n mama sediakan cocktail buah2an..

Cocktail sempoi tapi mmg kegemaran mama n anak2 buah..=p

Birthday boy tiup lilin..

The cousins..rindu moment ni..pasni susah dah nk kumpul ramai2 sbb mama n kakak mama masing2 dah pindah jauh..sorang ke Kuantan, sorang ke Lumut..wuwuwuwuwu

Edisi makan2..

Tak sangka Zareef suka sangat n pndai makan sate..hehehe..nway, kat belakang tu sebahagian barang2 yg dh siap packing time tu

Nenek dan cucu2 kesayangan

Kami lagi..

Tuan rumah yg serebeh..konon muka penat mengemaslah tu ..kekekekeke

Baby Dhia yg baikkkkkk je malam tuh..org sedap makan die sedap titon..hihi..

p/s: Tengah2 siapkan entry ni tadi, ada orang Astro datang cabut piring..kali ni kami buat ikut prosedur astro sbb nakkan FREE pemindahan..nk cabut piring, call astro bukak laporan..then nnti kat Kuantan call buat laporan lagi skali untuk diorang datang pasang piring tu kat umah sana plak..sblum ni time pindah Bandar Puteri mmg wat sndiri panggil technician lain..mmg rugi rm100++..huhuhu


 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

6 comments:

Nad @ MamaZN said...

Sempat lg wat makan2 =)
Janji ikhwan hepi ;)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

wah rajin buat makan2 ... baby chubby betul hehehe

mamalieyna said...

Walaupun majlis simple.tp meraikan tu penting..budak mesti suka :-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

walaupun simple..tapi bila kumpul ramai² mcm ni nampak meriah juga..nampak happy jer budak² tu...^^

~MommyAida~ said...

Simple tapi makanan tetap menyelerakan!!hihihi..budak2 pon hepi dapat mkn kek!!

maya amir said...

makanan tu kalau dah ramai2 makan, simple camnepun tetap membuka selera:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016