Happy faces | Scenery yang cantik..

Salam Jumaat yang barakah..nak tepek gmbar yg dah berkepam ni..hehehe..gmbar 3 minggu lepas..time ni mak mama n anak buah Ikhwan pon ada kat umah Kuantan lagi..minggu mak mama ada tuh, hari2 pon hujan turun..smpailah hari Khamis, baru nmpak cerah sikit..so cepat2 ajak anak2 n nenek diorang kuar jalan2..fikir2 nk tempat yg kids boleh enjoy..hmmm..TELUK CHEMPEDAK jekla..ada pantai..ada playground..tp awal2 dh sound kat diorang jgn main pasir sbb mama n nenek malas nk layan..time tu papa tk ikut sbb working day kan...=p

Nway, sume budak2 mmg nmpak happy sokmo..mak ngan neneknye lah yg penat melayan..pas puas main playground, diorang pau menan bubbles plak..mmg syok main buih sabun kat tepi pntai tau..tk payah susah2 tiup..angin dh cukup kuat buatkan bubbles tu terbang sndiri..


Si anak bujang

Si anak dara

Si anak buah


Best kali ni tgu diorang main..sbb smbil diorang main, smbil mama layan pemandangan cantek pntai kat belakang nun

Main buih sabun plak


Gaya mcm pndai main jek kan..nasib ada angin kuat so kuar jugaklah bubbles adik..kekekekek


Buih besar...yeayyyyy!!



Sebelum balik, nenek ajak jalan kat area jambatan ni dulu..sape yg pernah gi TC taulah kot ada jambatan kayu yg nak ke pantai belah sana..lame sbnrnya mama dh tak pergi area jambatan kayu nih..last time belum kawen dulu kot..hehehe..nway, pemandangan dari jambatan kayu ni mmg sangat sangat sangat CANTIK ok.. pantai area2 cni mmg consider lebih cantek compare to PD, morib sume tu kot kan..=p..nway, satu jek yg tak berapa best sbb jambatan ni cam dah bahaya sikitlah..ada jek palang yg dah tercabut..mmg seriau klu bwk budak kecik..kena precaution selalu..huhuhu


Nenek dan cucu2


Dua beradik..slack adik pegang botol susu..heheh

Awat kakak muka masam???

Mama n Zareef..tgk rambut si anak bujang terbang2..kantoi rmbut die kerinting..agagagagaga

Suka sgt gmbar ni..sangat cantik rasa pemandangan kat belakang tuh..^_^

Zara n abg Ikhwan

Nenek n cucu2 lagi

 Haihhh..rindu plak ngan nenek..pasni nenek bizi ikut kakak mama pindah Lumut plak..sian die anak2 sume pindah dok jauh2..wuwuwuwu..








*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Sorg ke timur sorg ke utara ye..hehe
Klu x.sblm ni dua2 kat kl, senang nenek..
Pasni nenek seronok sket la berjalan ;)
Ikhwan ni tk kesah ek nk ikut lily..
Takde.rindu2 famili dia ke?

ieda said...

cantik dikk
akak punn dah lama x ke TC nie ..'
entah bilelah dpt gi lagi
dulu duk ktn .. 2 minggu sekalui bawa anak2 lepak belah mlm ...

haa kalau pergi siang2 nie selalu ada monkey ... nie x der ye dik ??
hurmm petang kuut sbb dia tahu belah petang ramai org yg duduk lepak2 di jambatan tuu ;)

~MommyAida~ said...

CANTIKnyaa pantai kat belakang tu Kak Lily..anak2 pon hepi sangat dapat amik angin pantai kan..kalo dapat mandii kat pantai tu lagi best!!hihih

Nana said...

eh lawa nye cardigan zara
dah lama cari mia cardigan lengan panjang xjumpe
tu skali ngan dress ke beli asing2 cardigan tu

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

amboi zara cantik baju hehehe ...dapat lepas tepi pantai mmg syok ..angin sepoi2 bahasa gitu ...

suhaina laui. said...

salam kenal-kenalan...dh lame x g tc..kalo g shopping kat ecm mesti singgah tc..

NzA said...

mesti nenek akan kerap ke kuantan nnti sebab 1 family dh berkumpul ibawah 1 bumbung.....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016