Kegembiraan dalam Kesakitan..

Salam Khamis kawan2 semua..aduhaiiiii..rindunye rasa nk mencoretkan sesuatu dalam blog ni..banyakkkkkkk sgt benda nk dikongsi, dicerita tp semua tak terluah..dari cerita sejak pindah Kuantan, mak mama temankan, sampai bertukar ganti ngan mak n ayah mertua plak, tp tak dan nak menulis..sebab utamanya??? dah beberapa hari mama Zara Zareef ni tak sihat sebenarnya..huhuhu

Bermula malam Jumaat lepas, mama ditimpa demam panas, bengkak tonsil n gusi bengkak..subhanallah..lama dah tak sakit mcm ni mmg terlepek je rasa..kebetulan malam pertama sakit tu papa takde sbb ada course kat Sepang, mmg terpaksa menanggung sensorang smbil menjaga anak2..mujur time tu ada mak mertua, dialah yg tolong mama uruskan dapur semua..huhu..bila papa balik, dapat jugakla minta tolong urut2 badan mana yg sakit tuh..

AFter few days, demam dah berkurang sangat2 n tekak pon dah leh masuk makanan.klu tak sebelum tu mmg seksa nk menelan..tp tulah..ntah kenapa semalam tonsil kembali membengkak..bile dh bengkak die bwk smpai ke demam plak..maybe sbb time yg first sakit tu mama just makan ubat biasa with no antibiotik.so kuman dlm tekak menyerang balik kot..maka malam tadi gigih jugakla pi jumpe dokter sbb nakkan antibiotik tuh..semoga mama cpt sembuh..dh tak larat dah tau..tp smbil badan sakit2 tu mampu jugakla meneruskan kerja2 surirumah cam memasak, basuh baju sume tuh..cume lembab sket wat keja..sikit2 rehat..sikit2 rehat..huhuhu


Muka org tak sihat hari Sabtu lepas..dlm lemah2 badan gagah jugak temankan anak2 n parents in law jalan2 di Pantai Balok..wuwu..


Apepon, mama sekarang sentiasa cuba berfikiran positif..anggap sakit ni sebagai kifarah silap salah mama sebelum ni..dan supaya mama tak lupa pada Allah..bukti Allah sayangkan mama..dalam menanggung sakit ni, dapat juga berita gembira untuk kami sekeluarga..Alhamdulillah, hari Jumaat lepas mama dapat call yg mengatakan mama berjaya dalam interview kerja dan dioffer kerja bermula bulan Januari depan..serius, mmg tak sangka akan dapat kerja secepat nih..dengan interview mencabar 5 stage..pertama kali pergi interview mcm tu punye detail..hehehe (1st stage - Test, 2nd Stage- Interview, 3rd stage- Test, 4th dan 5th stage- Interview)..syukur rezeki anak2..bolehlah mama bantu papa untuk kukuhkan ekonomi keluarga kan..InsyaAllah..

Then hari Selasa pulak..khabar gembira bila rumah di Bandar Puteri dah dapat bakal penyewa..sepatutnye dh lama mama nak iklankan ttg kekosongan rumah tu..tp sejak badan tak sihat mmg tak larat nak hadap pc..syukur ada jugak yg alert mama nk sewakan rumah..die terus tanya, tengok rumah (kunci rumah mama tinggal pada jiran sebelah) dan konfem nak sewa..sekarang tinggal uruskan agreement jekla..ohhh..penyewa ni kira mama kenal jugakla..kawan blog mama sendri..=)..pernah jugak jumpe sekali masa majlis birthday Zareef dulu..harap die dan family dpt jaga n sayangkan rumah tu macam mama jugak..=)

Sekali lagi..bersyukur dgn rahmat Allah..sebelum ni mama memang asyik takut fikirkan kemungkinan2 bila kami pindah ke Kuantan...Tapi bak kata kawan2 semua, kalau mama ikhlas nak berpindah dan berkorban demi keluarga tercinta, insyaAllah semua urusan akan dipermudahkan..rezeki Allah ada di mana2..dan sekrang memang mama nmpak semua tuh..Terima kasih pada korang, korang dan korang yg sentiasa beri kata semangat utk mama sejak mama announce nak berhenti kerja n ikut papa ke cni..semoga urusan kami di sini akan terus dipermudahkan oleh-Nya..aminnnnnn...




 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

Alhamdulillah..syukur lily...rasa hepi utk lily n famili

~MommyAida~ said...

Semoga akak cepat sembuh n tonsill please sshhuuhh away from kak Lily..hihihi..Tahniah,dah dapat kerja baru kak..Rezeki ank2 kan..

Dokter faRyn said...

jauhnya ko lily. semoga dipermudahkan segala urusan ek. and selamat kembali bekerja! :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

sbb tu la 'stp yg berlaku pasti ada hikmahnya"
congrate Lily..sjk akhir2 ni rezeki mcurah2 ek =)
pssttt x sbr nk tgu PB siap =D

deq's qienz said...

slam jumaat sis..alahaii smg cepat sembuh ya..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016