Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Farewell dinner chinese style..

Lagi gambar2 lama lebih kurang dua minggu lepas..hihi..dinner sponsored by adik ipar mama..lepas dari tido kat umah kakak mama tulah, kitorng pegi jumpe adik ipar pulak..n disebabkan time tuh kitorng baru pindah Kuantan kan, so ala2 farewell dinner la nih..pasni dah makin jaranglah jumpe cik Anim Zara n Zareef. ..kalau dulu slalu gak cik Anim dtg umah Bdr Puteri..kali nih, ntah bile nk smpai Kuantan kan..=p

Nway, kali ni kami dinner di restoren Chinese muslim..adik ipar belanja kat Restoren Hj. Sharin Low Grand..first time mama makan kat cni..mak n ayah mertua pon ada sekali..malam tu pas dinner kami tidur kat umah adik ipar kat Ampang, n esoknya mama gerak balik Kuantan dgn mak n ayah mertua. Papa plak kena stay semalam lagi kat KL sbb ada kursus kat Sepang time tuh..


Restoren Hj Sharin Low Grand.. nk tau location lehla refer kat tisu tu eh..hihi

Adik ipar n mak mertua mama

Masing2 layan chinese tea tp mama tk berapa minum..so order teh tarik n teh bunga for extra..=p

Zara ngan cik Anim n nenek..tgk mata die bukan main purple lg sbb die pi tepek eye shadow sendiri

Mama n Papa..=)

Atuk n nenek..

Mama nak menjamu selera..

Adik dr awal smpai smpai org habis makan, tidor jek die..sian anak mama tk makan..hihi

Ok..nilah die menu kami..sume order by adik ipar..kira highly recommended foods kat cnilah..kami tukang melantak aje..=p..nway, kat bawah ni tauhu telur masin

Udang masak labu 

Lemon chicken

Ketam telur masin

Kailan sos tiram pon ada..nyum3x..sume sedap2!!

Masing2 menjamu selera.papa lajulah makan sbb ada ketam fevret die tuh..hehehehe

Sebelum balik posing depan pintu masuk dulu...time kitorng kuar restoren dah nak tutup pon kol 10.30pm..=p


Overall, kalau ikut mama rasa ok tempat makan nih..cume malam tu bile sume makanan dah smpai baru perasan kitorng order sume kering2..takde sup2...hehehehe..nxt time kot2 ada datang cni lain lehlah cube menu lain pulak kan..=)..apepon, thanx Cik Anim sbb belanja kitorng makan..pasni klu dtg Kuantan kitorng plak belanja seafood kat Tjg Lumpur ye..^_^


 

*Doa untuk rakyat Palestin..* Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah.. turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ...."

8 comments:

Anje Mamy Balqis said... [Reply to Comments]

dah besaq makin comey zara, kita kalo chinese food mmg tak leh ngam dengan tekak, sbb kita mmg suka makanan pedas, so bila makan yang tak pedas rasa tak berapa kena

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said... [Reply to Comments]

adehhh zara tak tahan la unty tegok mata kaler purple kekekke suka mekap rupanya anak dara ni ..

asben kita x suka chiness food so bini dia ni kalau nak makan berbulan2 kena pujuk kekeke

LiLy @ MaMaQiStInA said... [Reply to Comments]

Menyelerakan semuanye...
amboi² kemain lagi kak zara mekap tu.. :)
Nyenyak sungguh adik tido..

Sherwieyna Muzzawer said... [Reply to Comments]

fuh tengok je makanan tu semuanya memang menyelerakan,sedapppp!

~MommyAida~ said... [Reply to Comments]

tgk makanan semuanya sedap2 n cara masakan pon lain kan..hopefully rasa dia pon sedap jugak..hihihi..aida pon tak berapa gemar chinese tea sbb tak sedap sgt..hihihi..teh bunga best..

mama ila said... [Reply to Comments]

wahh..bestnyer menu kat situ... hye mama zara n zareef..salam kenal..saya follow sini =)

Syima ~Mama Kyra~ said... [Reply to Comments]

semua foods myelerakan..kita pun suka chinese food sbb kurang myk dan x pedas =) kemain zara ye dah pandai melawa =D

Nad @ MamaZN said... [Reply to Comments]

Kite kureng sket chinese food huhu!
Nnt kami dtg kuantan belanja seafiid kt tg lumpur gak ek? =)

Take care ye..dgr kata kuantan banjir teruk